Alentejo - Honders Alting

Bekijk 12 beelden

Alentejo

Vraagprijs
€ 3.000.000

Quinta da Esperança in hart van de Alentejo

Uniek pand vanwege het historisch belang, met een hoofdgebouw van 1.340 m2 met 20 kamers, omgeven door historische tuinen, royale stenen zwembaden, twee waterbronnen en een eigen aquaduct dat dateert uit 1728.
 Gelegen op 70.000 m2 vruchtbare grond met veel water en een natuurlijke beek, inclusief olijfgaard met ruim 200 honderdjarige olijfbomen.

Het pand heeft een licentie voor toerisme en heeft ook verschillende ondersteunende gebouwen, voor een daarvan bestaat een project voor uitbreiding van de accommodatie voor meer 10 kamers met de respectieve ondersteunende faciliteiten.

De historie van deze Quinta gaat terug tot medio 1595. Het werd gebouwd door een invloedrijke familie uit de regio die het hele gebied eromheen omvormde tot een van de grootste graanvelden van Portugal.

Als adellijke residentie had het het voorrecht om drie leden van de Portugese koninklijke familie te ontvangen: koningin D. Maria II, koning D. Pedro V en koning D. Luís, toen zij de stad Beja bezochten, en het ontving ook andere royalty’s uit andere landen.

Het heeft een prachtige kapel in barokstijl met verguld houtsnijwerk uit 1721.

 

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1595
Woonoppervlakte
1340
Perceeloppervlakte
70000
Aantal slaapkamers
20