Broekzijde 27 - Honders Alting

Bekijk 32 beelden

Broekzijde 27

Vraagprijs
€ 1.095.000

Een oase van rust, groen en ruimte in het prachtige buitengebied aan de zuidkant van Moergestel. In een zijstraat van de Broekzijde staan enkele vrijstaande woonboerderijen en woningen, die stuk voor stuk boordevol karakter en sfeer zitten. Broekzijde 27 is een zeer ruime woonboerderij van 1.600 m³ met een bakhuis en een dubbele garage op een perceel van maar liefst 3.393 m². Dit is een plek met ongekende mogelijkheden om ruim te wonen, vanuit huis te werken en gasten te ontvangen. De weelderige, bomenrijke tuin biedt veel zon, aangename schaduw en is een plek met een rijke flora en fauna.

Waar het riviertje de Reusel zijn weg door het Brabantse landschap heeft gevonden, is het goed wonen. U woont in de nabijheid van Moergestel, Tilburg, Oisterwijk en enkele typische Brabantse dorpen zoals Haghorst en Biest-Houtakker. Terwijl u woont op een heerlijk rustige plek, is het toch maar 2 kilometer rijden naar de A58 richting Eindhoven en Tilburg. Als u dan toch in de stad moet zijn, dan bent u er in korte tijd. Zo is Tilburg ongeveer een kwartier rijden en binnen 25 minuten bent u op de Ring Eindhoven.

INDELING

BEGANE GROND
Aan de kant van de Broekzijde, waar de kasseien de straat een geheel eigen sfeer geven, is de entree van deze woonboerderij. U ziet aan de buitenzijde groene raamluiken, mooie detailleringen in het metselwerk en ramen met de originele raamindeling. De ruime hal staat in verbinding met twee slaapkamers, de bijkeuken en de woonkamer. Verder zijn er aan deze zijde een badkamer (geheel vernieuwd in 2019) en toiletruimte.
In de jaren ’80 is de stal verbouwd tot woonkamer, keuken en berging. De woonkamer en keuken zijn samen 67 m² groot, waarbij het mogelijk is om de oppervlakte te vergroten tot ruim 90 m². Stalramen, grote ramen en een schuifpui zorgen voor veel lichtinval. De keuken staat in verbinding met de ruime bijkeuken, van waaruit de tuin te bereiken is.

EERSTE VERDIEPING
Volg de trap in de hal naar de overloop, waaraan drie slaapkamers grenzen. Twee kamers zijn gesitueerd aan de rechterzijde en in de derde slaapkamer, die u aan de voorzijde vindt, is een sauna geplaatst. Verder heeft u vanaf de overloop toegang tot een doucheruimte, toilet en een berging met de opstelling van de wasapparatuur.
In de berging is een trap naar de bovengelegen bergzolder met een oppervlakte van 60 m². Dankzij het steil, schuine dak met hoge nok is het mogelijk om een of meerdere slaapkamers te realiseren.

ZOLDER
Boven ongeveer 2/3e deel is een bergzolder, te bereiken via een luik.

BIJGEBOUWEN
Verspreid over het perceel staan een aantal bijgebouwen ten behoeve van opslag, die potentie bieden voor het realiseren van een atelier of gastenverblijf. Er zijn twee overkappingen waaronder u heerlijk kunt zitten en genieten van de prachtige tuin.
Voor de opslag van tuingereedschap en andere zaken zijn er twee bergingen, waaronder het in 1987 gerestaureerde bakhuis. Dit bijgebouw werd vroeger in deze regio voor vele doeleinden gebruikt: om brood te bakken, tabaksbladeren en bonen te drogen, de was te koken, groente en fruit in te maken en een deel van de slacht te doen.
De dubbele garage, nieuw gebouwd in 2001/2002 met serre/orangerie heeft een oppervlakte van ca. 57 m². Dubbele openslaande deuren geven toegang tot de garage en de naastgelegen serre/orangerie is, net als de garage, in spouw gebouwd. Is voorzien van dak-, vloer en muurisolatie, vloerverwarming en een aparte CV-installatieI. In het schuine dak zijn meerdere dakramen geplaatst. De garage en serre/orangerie biedt ook de mogelijkheid om een kantoor aan huis of atelierruimte te realiseren.

EXTERIEUR
Het perceel van maar liefst 3.393 m² biedt optimale privacy en is een oase van groen. Vele bomen en gevarieerde beplanting, de vijver met waterlelies, plantenkas en de moestuin zijn slechts enkele elementen die op foto zijn vastgelegd. Op de kasseien is ruime parkeergelegenheid en er zijn meerdere terrassen om van deze bijzondere plek te genieten. Het gevoel dat de tuin bij u oproept is haast on-Nederlands, maar de typisch Brabantse langgevelboerderij zet u weer met beide benen op goede, Moergestelse grond.

BIJZONDERHEDEN
– De daken zijn in 1983/1984 vernieuwd;
– Houten kozijnen, merendeels met isolerende beglazing;
– Het buitenschilderwerk is, waar nodig, in 2021 gedaan;
– De woning heeft dak-, spouwmuur- en vloerisolatie;
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Remeha, 2021);
– Vloerverwarming in de hal, woonkamer, keuken, doucheruimte en bijkeuken;
– Het merendeel van de elektrische installatie (meterkast en bedrading) is in 1984 vernieuwd;
– Energielabel C.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
253
Perceeloppervlakte
3393
Inhoud
1609
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2

Locatie