De toekomst van De Wielewaal - Honders Alting

De toekomst van De Wielewaal

De legendarische woning van Frits Philips op landgoed de Wielewaal heeft een rijke geschiedenis en staat aan de vooravond van een nieuwe bestemming. Mogelijke nieuwe bestemmingen variëren van een luxueus boetiekhotel met een chique restaurant tot een regionaal kenniscentrum dat vakmanschap, kunst en de innovatieve elektronica die de regio kenmerkt, in de schijnwerpers zet. Deze ideeën kwamen naar voren tijdens een bijeenkomst waar ondernemers van verschillende achtergronden aanwezig waren.

Namens Honders / Alting Makelaars, die sinds 2016 betrokken is bij de verkoop van het huis, mocht Kenneth Alting de belangstellenden mee nemen in een virtuele reis door het Landhuis en deelde hij en passant ook een fascinerend verhaal over een buitenlandse miljardair die enige tijd in het 2441,19 vierkante meter grote landhuis verbleef. “Zelfs deze man, die tijdelijk met zijn gezin en twaalf personeelsleden in het huis woonde, erkende dat het niet eerlijk zou zijn als een huis van dit kaliber in handen van één particulier zou blijven,” aldus Alting. Dit versterkte de gedachte dat het pand een bredere rol in de gemeenschap zou moeten vervullen.

Uiteindelijk is de villa voor een ‘bodemprijs’ verkocht aan de gemeente, iets waar Alting ondanks commercieel verlies trots op is. “Dit klinkt heel vreemd, maar het landgoed zal in de toekomst van onschatbare waarde blijken voor Eindhoven. Dus iedere verkoopprijs is een schijntje van de maatschappelijke waarde,” verklaarde hij. De verkoop aan de gemeente biedt volgens Alting de mogelijkheid om de erfenis van Frits Philips te eren en het landhuis een bestemming te geven die de gemeenschap ten goede komt.
Met de nieuwe eigendom van de gemeente Eindhoven is de toekomst van de Wielewaal veelbelovend. De komende tijd zullen belanghebbenden verder onderzoeken welke bestemming het best recht doet aan het historische en culturele belang van dit iconische huis.