Nederlanders overspoelen de Costa's in Spanje

Nederlanders overspoelen de Spaanse Costa’s

Waar ter wereld je ook komt, je komt overal Nederlanders tegen. Vooral in Spanje, maar is dat ook zo en als dat zo is, waarom dan?
De gegevens van de Vereniging van Notarissen geven wel een interessant inkijkje in de invloed van Belgische en Nederlandse investeerders op de vastgoedmarkt aan de Costa’s in Spanje.

In totaal werden 6.935 woningen gekocht door Nederlanders aan één van de Costa’s in Spanje, verdeeld over 3.657 in het eerste en 3.278 in het tweede halfjaar van 2022. Dit betekent een opvallende stijging van 122% in het eerste halfjaar, gevolgd door een verdere stijging van 9% in het tweede halfjaar van 2022.  Overigens kochten Belgen in totaal 7.067 woningen in het afgelopen jaar.

De vraag naar woningen aan Spanje vanuit de Lage Landen is dus wel aanzienlijk te noemen. De reden van de toegenomen belangstelling laat zich natuurlijk raden. Waar zowel het investeringsklimaat én het leefklimaat in Nederland steeds minder interessant worden, blijft de economische zon in Spanje vrolijk schijnen. En wees nu eerlijk. Mocht u een tweede woning hebben die onverhoopt leeg staat en u zou er zelf vakantie moeten gaan vieren? Waar doet u dat dan het liefst?

Compleet ontzorgd worden gedurende het gehele aankoopproces Bij Honders/Alting Makelaars geloven we in een volledige ontzorging van u als klant. Ons team, met bijna 20 jaar ervaring in de Spaanse vastgoedwereld, biedt u begeleiding en advies bij het gehele aankoopproces. Of u nu een woning voor eigen gebruik zoekt of investeringspanden overweegt, we zijn er om u te begeleiden op uw reis.