Spaanse zon domineert ranglijsten - Honders Alting

Spaanse zon domineert ranglijsten

Spanje staat opnieuw in de schijnwerpers dankzij het aantrekkelijke klimaat en de levenskwaliteit, blijkt uit recente ranglijsten die zijn vrijgegeven. Alicante, gelegen aan de Costa Blanca, is uitgeroepen tot de zonnigste stad van Europa. Málaga is bekroond als de beste plek ter wereld om te wonen.

Een onderzoek uitgevoerd door het platform Holidu (gespecialiseerd in het zoeken naar vakantiehuizen) onthulde dat Alicante de stad is met de meeste zonne-uren van Europa. Met een indrukwekkend gemiddelde van 349 zonuren per maand (wat neerkomt op ongeveer 4.200 zonuren per jaar) trekt Alicante niet alleen toeristen aan, maar ook buitenlanders die op zoek zijn naar een zonnige leefomgeving.

De zonovergoten stad wordt op de voet gevolgd door Murcia, met gemiddeld 346 zonuren per maand. Málaga neemt de vierde plaats in op de lijst met 345 zonuren. Valencia staat ook hoog genoteerd (op de zesde plaats) met 343 zonuren per maand. Deze cijfers benadrukken de aantrekkingskracht van Spanje als bestemming voor zonliefhebbers en buitenlandse investeerders.
Tegelijkertijd heeft InterNations, (’s werelds grootste gemeenschap van expats) Málaga uitgeroepen tot de beste stad ter wereld om te wonen en te werken. De Zuid-Spaanse stad wordt geprezen om haar rijke cultuur, gastronomie, de vriendelijke sfeer, goede werk-leef balans, veiligheid en efficiënt openbaar vervoer.

Deze recente erkenning onderstreept de voortdurende aantrekkingskracht van Spanje als een topbestemming voor zowel toeristen als expats, die op zoek zijn naar een hoogwaardige levensstijl en een zonnig klimaat. Met steden als Alicante en Málaga die de wereldwijde ranglijsten domineren, blijft Spanje een hotspot voor levensgenieters over de hele wereld.

Bent u geïnspireerd om een huis te kopen in het buitenland en te genieten van de Spaanse zon? Of misschien wilt u uw huidige Spaanse woning verkopen om elders een nieuwe start te maken? Op 9 maart a.s. vindt er een exclusief Seminar in Tilburg plaats specifiek gericht op deze aspecten.

Klik hier om je aan te melden.