Van alle markten thuis - Honders Alting

Van alle markten thuis

Van alle markten thuis

Wij staan bekend om onze unieke woningen. Dit keer draait het om een unieke locatie en zetten we buitenplaats “Tessloo” in de schijnwerpers.

Deze buitenplaats ontleent zijn naam aan de samensmelting van de Oud-Hollandse begrippen ‘Loo’ – een open plek in het bos – en ‘Tess’, verwijzend naar iets bijzonders en moois. En bijzonder is het zeker.

Het verhaal van Tessloo begint in 2000, toen de ontwikkeling ervan van start ging. Op een terrein dat ooit bestond uit kale sportvelden, is nu een adembenemende buitenplaats verrezen, met een harmonieuze combinatie van historische allure en moderne elegantie. Drie bouwvolumes vormen het hart van dit domein: een ontvangstgebouw, een tentoonstellingsruimte en een kantoor, elk ontworpen met een unieke sfeer en karakter.

Het meest opvallende gebouw is ongetwijfeld de hypermoderne oranjerie, een architectonisch hoogstandje dat zich uitstrekt over een oppervlakte van maar liefst 20 bij 7 meter. Met zijn glazen wanden en licht hellend schilddak vormt het een naadloze verbinding tussen binnen en buiten, waardoor bezoekers worden uitgenodigd om de prachtige tuinen te verkennen. En wat voor tuinen! Een bloementuin, een kruidentuin, een moestuin, een boomgaard, een bostuin, vijvers en een park – het is een waar lustoord voor liefhebbers van natuur en schoonheid.

Maar het zijn niet alleen de gebouwen die de aandacht trekken. Het hele perceel van ca. 13.800 m² ademt een sfeer van exclusiviteit en verfijning uit, dankzij het meesterlijke ontwerp van tuin- en landschapsarchitect Bert Huls. Hier komen architectuur en natuur samen, met als resultaat een plek die uitnodigt tot contemplatie en inspiratie.

Of het nu gaat om een privé-evenement, een tentoonstelling of een zakelijke bijeenkomst, de locatie biedt genoeg mogelijkheden. En nu heeft u de kans om deze unieke locatie zelf te ervaren. Maak een vrijblijvende afspraak met ons om uitgebreid rondgeleid te worden en meer te ontdekken over de talloze mogelijkheden.

Meer over buitenplaats Tessloo lees je hier.