Alberdingk Thijmlaan 12 - Honders Alting

Bekijk 40 beelden

Alberdingk Thijmlaan 12

Vraagprijs
€ 1.350.000

Stijlvol wonen in villawijk Elzent-Zuid, pal aan het Stadswandelpark. Vanuit de woonkamer en master bedroom van deze markante stadsvilla geniet je iedere dag van het uitzicht naar het park. Het historische karakter is het toonbeeld van sfeer en biedt een prachtige basis om naar eigen smaak te moderniseren. De woning heeft een totale oppervlakte van 265 m2 (NEN wonen + overig inpandig) en de begane grond biedt voldoende ruimte voor gelijkvloers wonen. De tuin heeft een uitstekende zonligging en met een inhoud van 1250 m³ mag dit gerust een villa van formaat genoemd worden.

De ligging tegenover het Stadswandelpark is in 1 woord fantastisch. Ook het Dommelplantsoen en de Genneper Parken bevinden zich, net als de supermarkt en het Parktheater, op loopafstand. Het centrum is met de fiets en bus goed bereikbaar en met de High Tech Campus, het ziekenhuis en snelwegen in de nabijheid woon je op een van de meest begerenswaardige locaties in Eindhoven. De Alberdingk Thijmlaan staat bekend staat vanwege het Philips Sterrenkundig Observatorium uit 1936, die wordt gezien als een opvallend symbool van de innige verwevenheid die het industriële concern met de stad had. Het parkzicht hotel met brasserie Thym en het Stadspaviljoen zijn plekken in de buurt waar het heerlijk tafelen is of goed toeven op een van de zonneterrassen.
INDELING
BEGANE GROND
Aan de rechterzijde, bij de diepe oprit, is de entree waar de houten voordeur met omlijsting al zijn elegantie toont. In de hal met prachtige bordestrap zie je mooie glas in loodramen en de originele wandtegels. De toiletruimte, woonkamer en keuken bevinden zich achter de witte binnendeuren.
De woon-/eetkamer in L-vorm heeft een aangename maatvoering en lichtinval aan vier zijden, waarbij het merendeel aan de zuidwestkant is. Mooie elementen zijn de parketvloer, het balkenplafond, de open haard en het magnifieke uitzicht naar het Stadswandelpark.
Aan de achterzijde is de keuken, die in verbinding staat met de eetkamer. Een schuifpui verbindt de eetkamer met de zonnige tuin en de geblokte vloer toont karakter. In de keuken staat een U-opstelling en de bijkeuken biedt, net als de kelders, ruimte om spullen op te bergen.
Vanuit de bijkeuken is de eerste garage met vide te bereiken, die grenst een tweede garage. Voor een klassieke auto, de (kinder)fietsen en het tuingereedschap zijn de garages heel geschikt. Ook de serre aan de zuidwestkant is toegankelijk via de garage.
EERSTE VERDIEPING
Volg de prachtige trap met groot glas in loodraam naar de overloop met visgraat parketvloer, waaraan vier slaapkamers grenzen. Om volop van het uitzicht naar het park te genieten, bevindt de master bedroom zich aan de voorzijde. De achterste slaapkamer heeft een eigen doucheruimte en een terras, terwijl de slaapkamers aan de linkerzijde fraai uitzicht bieden naar het pleintje.
Vanuit de master bedroom is de badkamer met een wastafelmeubel, wandcloset en grote inloopdouche (2022) te bereiken.
TWEEDE VERDIEPING
Er is een vlizotrap naar de zeer ruime zolder, verdeeld in een grote zolderruimte en een slaapkamer. Gezien de grootte van deze verdieping is er potentie om een volwaardige verdieping met twee slaapkamers en een badkamer te realiseren.
EXTERIEUR
Deze witte villa staat op een fraai hoekperceel met een uitstekende zonligging. De tuin is aangelegd met een lage tuinmuur, gazon en gevarieerde beplanting. Aan de Alberdingk Thijmlaan en de Broerelaan is een oprit, waardoor er ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein is. Op het terras en in de achtertuin is, dankzij de omheining en groene hagen, veel privacy.
Parkeren kan aan de voorzijde en tevens aan de zijde van de Broerelaan achter afgesloten poort.
BIJZONDERHEDEN
– Het dak is in 1980 van binnenuit geïsoleerd en in 2011 aan de buitenzijde, bij vervanging van het dak;
– Mogelijkheid voor het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond;
– Houten kozijnen, deels voorzien van dubbel glas;
– Verwarming via een HR-ketel (Vaillant Eco tec plus, 2017) en twee airco-units;
– 18 zonnepanelen, geplaatst in 2017;
– Toplocatie in Elzent-Zuid, pal aan het Stadswandelpark;
– Beschermd Stadsgezicht;
– Twee garages en een dubbele oprit;
– Energielabel E.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1950
Woonoppervlakte
175
Perceeloppervlakte
512
Inhoud
1250
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2

Locatie