Beeldbuisring 42 - Honders Alting

Bekijk 40 beelden

Beeldbuisring 42

Prijs op aanvraag

De mooiste loftwoning van Eindhoven is nu te koop!
Design, industrieel, sfeervol en met prachtig lichtinval aan drie zijden; zo kun je deze loftwoning in het voormalige ‘RAG pompgebouw’ naar ontwerp van Piet Hein Eek en Iggie Dekkers gerust omschrijven. Dit is een ultieme plek om te wonen, samen of als gezin, en waar je perfect vanuit huis kunt werken. Met maar liefst 174m2 woonoppervlakte, een dakterras van 32m2 op het zuiden en een vaste parkeerplaats is dit een plek die je hart verovert. De loftwoning is op de hoek gesitueerd, heeft een prachtig hoog plafond op de eerste verdieping, een multifunctioneel souterrain en een eigen parkeerplaats voor de deur.

Het voormalige Pompgebouw is in 2015 getransformeerd tot woningen en voldoet derhalve qua comfort en isolatie aan de hedendaagse voorschriften. Verwarming geschiedt via aardwarmte en in de warme seizoenen heb je de mogelijkheid om de vloeren te koelen. De bouwkwaliteit, materiaalkeuze en afwerking is van zeer hoog niveau waardoor je zonder verbouwing kunt gaan genieten van deze stijlvolle loftwoning in een van de meest populaire locaties van Eindhoven.
Strijp R ademt creativiteit, luxe en sfeer uit. De wijk grenst aan landgoed de Wielewaal en het Philips de Jongh park. De International School Eindhoven verklaart waarom de bewoners in dit deel van Eindhoven vanuit diverse landen afkomstig zijn. Ontdek het mooie Strijp S waar wordt gewerkt, je boodschappen kunt doen en waar vele restaurantjes zijn voor een kop koffie, lunch of diner. Verder is het maar 10 minuten fietsen naar het centrum en op iets meer dan 1 kilometer lopen sta je op het treinstation.

INDELING
De loftwoning is verdeeld over drie verdiepingen; het multifunctionele souterrain, de slaapverdieping en de bovenste verdieping is de woonetage. Vanaf de parkeerplaats loop je een paar treden omhoog naar de voordeur; direct aan de linkerzijde.

BEGANE GROND
In de prachtige hal zie je de geslaagde combinatie tussen design en industriële elementen. Het betonnen plafond, fijn stucwerk op de wanden en de gepolijste betonvloer met vloerverwarming en -koeling vormen een uitnodigend decor. Vanuit de hal zijn de toiletruimte, het souterrain, drie slaapkamers en de badkamer te bereiken.
Aan het einde van de hal is de main bedroom met ramen aan twee zijden, een rechtstreekse toegang tot de badkamer en een trap naar het souterrain. In deze slaapkamer is een door Piet Hein Eek ontworpen make-up meubel gemaakt waar iedere stijlbewuste vrouw jaloers op wordt. Volg de trap (gemaakt van hetzelfde materiaal als het make-upmeubel) naar het souterrain waar de eerste ruimte is ingericht als dressing met aansluitende wasruimte.
De tweede en derde slaapkamer zijn fantastische kinderkamers met mooie kleuren op de muren, veel lichtinval en een ruime vloeroppervlakte. De kamer aan de voorzijde is verdeeld in twee ruimtes waardoor werken vanuit huis of een aparte speelkamer tot de mogelijkheden behoren. Deze ruimte is tevens relatief eenvoudig te splitsen in twee aparte (slaap)kamers.
Vanuit de hal en de main bedroom is de badkamer te bereiken. De badkamer heeft een onweerstaanbare charme, alle denkbare luxe en een uitstekend afwerkingsniveau. Onder het raam staat het ligbad en verder heeft de badkamer een dubbele inloopdouche, toilet en een op maat gemaakt wastafelmeubel met twee wastafels. Vanuit de hal is een aparte toiletruimte te bereiken waardoor bezoek niet in de badkamer hoeft te komen.

SOUTERRAIN
Verrassend is het zeer ruime, multifunctionele souterrain. De achterste ruimte, ingericht als kleedkamer, hebben we al toegelicht maar er zijn nog drie ruimtes. De ruimte die grenst aan de kleedkamer is de wasruimte. Deze ruimtes zijn voorzien van extra infraroodpanelen met eigen thermostaat.

Verder is er vanuit de overloop een hele grote berging bereikbaar (ca 83 m2). Deze ruimte is tevens via de buitenzijde te bereiken. Middels het hellende looppad heb je de mogelijkheid om fietsen of een (elektrische) scooter gemakkelijk, veilig en droog binnen te parkeren.

EERSTE VERDIEPING
Wonen op niveau; letterlijk en figuurlijk. Piet Hein Eek heeft gekozen om de woonkamer en keuken op de eerste verdieping te realiseren. Het hoge plafond en de rechtstreekse toegang tot het dakterras zijn ongetwijfeld van invloed geweest op deze keuze. Hier ervaar je de visie van een loftwoning in optima forma; de woonkamer en keuken vormen één open ruimte. Stoere, zwarte balken, het schuine plafond en de vele ramen aan drie zijden zorgen voor een onweerstaanbare charme, volop lichtinval en optimale ventilatie. Stalen, in stijl en op maat gemaakte taatsdeuren geven toegang tot het zuidgerichte dakterras en de zeer luxe Italiaanse design keuken is een echte eyecatcher en heeft alle denkbare luxe.
Je ziet onder andere een dubbele wijnklimaatkast, een 5-pits pitt-cooking, een stoere, custom-made afzuigkap, combi-oven, combimagnetron, bordenwarmer, vaatwasser, koelkast en een vriezer.
Hier worden al je kookwensen ingewilligd én wellicht zelfs overtroffen.

DAKTERRAS
Deze lifestyle loftwoning heeft een mooi dakterras van meer dan 30m2, gesitueerd op het zuiden en op de hoek van het gebouw. Grote betontegels, buitenzonwering, verlichting en de houten balustrade zijn de kenmerken die direct opvallen. Hier geniet je volop van de zon, van het goede leven en van de architectonische hoogstandjes die in Strijp R volop aanwezig zijn.

LOCATIE
Strijp-R, het beste van twee werelden! Met aan de ene kant de groene ruimte van Landgoed De Wielewaal, het Philips-de Jongh Park, de Philips fruittuinen en aan de andere kant een nagenoeg rechte lijn via Strijp-S en het Philips Stadion naar het centrum van Eindhoven.
Nog maar een paar jaar geleden bestond Strijp R nog niet als woonwijk. Inmiddels is er veel veranderd. Strijp R is een fijne buurt geworden met een eigen identiteit, een eigen karakter, tevreden bewoners en onderlinge samenhang. Een identiteit die (subtiel) refereert aan het werken van Philips op deze plek.
Bij aankomst in de wijk word je direct verwelkomd door de thuisbasis van Strijp-R icoon Piet Hein Eek, je vindt hier zijn atelier, restaurant/koffiebar met take-away en winkel.

Kortom; hier woon je op een unieke, rustige plek en fiets je zo de stad in als je zin hebt in de dynamiek van de stad.

BIJZONDERHEDEN
– Oorspronkelijk bouwjaar 1954 en in 2015, onder leiding van gerenommeerd ontwerper-designer Piet Hein Eek, en
architect Iggie Dekkers getransformeerd tot woonlofts.
– Woonoppervlakte 174 m2 plus 81 m2 berging in het souterrain en 32 m2 dakterras op het zuiden!
– Vaste parkeerplaats aan de voorzijde en parkeervoorziening aan de achterzijde van het pompgebouw;
– Het WKO-klimaatsysteem verwarmt in de winter en koelt in de zomer. Dit systeem is uitgerust met een extra
sterke pomp voor een betere koeling in de zomer.
– Dankzij de ligging op de hoek heeft deze loftwoning lichtinval aan drie zijden, dit in tegenstelling tot de
tussengelegen loftwoningen.
– De stalen spanten in de binnenstraat van het Pompgebouw zijn in juni 2021 opnieuw geschilderd.
– Bijdrage servicekosten circa € 200,00 per maand.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
2015
Woonoppervlakte
174
Inhoud
989
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1

Locatie