Bosscheweg 76 - Honders Alting

Bekijk 36 beelden

Bosscheweg 76

Prijs op aanvraag

Huize Venrode is schilderachtig mooi, uniek in Nederland en spreekt direct tot de verbeelding. Omringd door een privépark van 8 hectare is het een voorrecht om hier te mogen wonen: de villa is eind 18e eeuw gebouwd en nadien op een sublieme wijze gerenoveerd. Binnen en buiten ervaar je de stijlkenmerken van de classicistische stijl in zijn puurste vorm; deze architectuurstroom wordt gekenmerkt door de vaste verhoudingen in de compositie en zijn de zuil, de pilaster en het fronton de belangrijkste stijlelementen. Naast de villa staat een grote in 2005 gebouwd boerderij met een rieten kap dat te gebruiken is als guesthouse of kantoor/praktijkruimte; elders op het uitstekend onderhouden perceel staan ook nog een koetshuis/garagecomplex en een heus herbouwde Cabin met bruincafé dat dienst doet als een echte ‘mancave avant la lettre’.

Huize Venrode ligt omringd door een natuurgebied van circa 80 hectare dat beheerd wordt door de Stichting Brabants Landschap.
De rondom gelegen landgoederen en natuurgebieden zijn gelegen op een stuifzandrug die zich langs de westoever van het riviertje de Dommel uitstrekt. Het bestaat uit een aantal vennen, een bosgebied en landbouwgronden; de aanwezige flora en fauna is veelzijdig. Boxtel en Vught bieden een breed palet aan voorzieningen en het (inter)nationale wegennet is goed te bereiken; Boxtel ligt strategisch ten opzichte van steden als Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Düsseldorf, Antwerpen/Brussel, Rotterdam en Utrecht/Amsterdam. Eindhoven Airport is binnen twaalf minuten te bereiken en in de regio zijn uitstekende (internationale) scholen.

VILLA HUIZE VENRODE

BEGANE GROND
De hal is een stijlvolle ontvangstruimte die dankzij de dubbele voordeur, de natuurstenen vloer en de gashaard pure klasse uitstraalt. Er zijn diverse ruimtes die verbonden zijn met de hal: de wijnkelder, de vierpersoonslift naar de eerste verdieping, de vestiaire en het gastentoilet waar rijkelijk gebruik is gemaakt van natuursteen en marmer. Vanuit de hal bereik je de bibliotheek met een Versailles-parketvloer; een uitstekende plek om te ontspannen, studeren of wat te werken.

De villa heeft twee zitkamers met subliem uitzicht op het omliggende park; de schouw met gashaard en de eerdergenoemde parketvloer dragen bij aan de unieke landelijke sfeer. Meerdere dubbele deuren geven toegang tot het grote terras; binnen en buiten zijn zodoende naadloos met elkaar verbonden. De eetkeuken voldoet aan alle eisen die in dit woonsegment gesteld worden. Het grote AGA-fornuis heeft maar liefst vier ovens; daarnaast zijn er twee vaatwasmachines, magnetron, koffiemachine, koelkast en een vriezer ingebouwd. We noemen nog enkele facts die bijdragen aan het unieke karakter: Makkummer tegels, een separate koelruimte, airconditioning en een vloer van Franse dallen. De beste aanbeveling is om deze sfeervolle verblijfsruimte zelf te ervaren tijdens een bezoek.

Tenslotte is er nog de jachtkamer; een sfeervolle (zit)kamer met een natuurstenen vloer, schouw met open haard, dubbele deuren naar het terras en een prachtige halfronde erker met uitzicht op het park. Airconditioning maakt deze kamer tijdens de warmste zomerdagen tot ‘the place to be’.

EERSTE VERDIEPING
Via de prachtige trap of de vierpersoonslift is de eerste verdieping te bereiken. Deze royale oppervlakte is verdeeld in drie slaapkamers, drie badkamers en de laundry.

De eerste slaapkamer heeft airconditioning en dubbele deuren naar een balkon; de aangrenzende badkamer ademt luxe en sfeer uit alle poriën. De badkamer is ingedeeld met een whirlpool, separate douche, toilet en een wastafel. De tweede slaapkamer is thans in gebruik als een extra zitkamer; de gashaard en het prachtige glas-in-loodraam zijn hier de sfeermakers. De bijbehorende tweede badkamer is grotendeels identiek aan de eerste badkamer; de aanwezige sauna is een extra faciliteit.

De derde en grootste slaapkamer is de mastersuite verdeeld in een slaapkamer, dressing en de derde badkamer. De slaapkamer heeft een gashaard en dubbele deuren naar een ruim terras met jacuzzi; stijlvol resideren wordt naar een hoog niveau gebracht. Dit niveau is ook leidend in de derde badkamer; een tweepersoons whirlpool, de dubbele wastafel, toilet, bidet en de tweepersoonsdouche met elektrisch instelbare bodystralers zijn het summum qua wellness-ervaring.

TWEEDE VERDIEPING
Zoals in veel mondaine steden gangbaar is heeft men deze verdieping ingedeeld als een loft met hoge plafonds en een prachtige vide. De mogelijkheden zijn hierdoor legio: extra slaapkamers, een inpandig appartement voor een au-pair of gebruik als inspirerende werkruimte of atelier zijn enkele voorbeelden.

ZWEMBAD
Het grote terras grenzend aan de villa is overdekt en voorzien van een gashaard en elektrische terrasverwarmers. Het grote buitenterras heeft een natuurstenen vloer en grenst aan het verwarmde buitenzwembad met jetstream en bubbelbank.

GUESTHOUSE / KANTOOR
Een grote vrijstaande boerderij met rieten kap is gebouwd in 2005 en qua architectuur gestoeld op de bouwhistorie die in de regio vaak te vinden is. De boerderij is te gebruiken als guesthouse of afzonderlijk bedrijfsruimte (kantoor of praktijk). De De begane grond is ingedeeld met een mooie hal met toiletruimte, een zitkamer met gashaard, een goed geoutilleerde keuken met veel bergruimte en alle benodigde inbouwapparatuur en tenslotte is er een royale woonkamer annex kantoor-/vergaderruimte. Het materiaalgebruik is consequent van een uitzonderlijk hoog niveau; het prettige lichtinval wordt verkregen dankzij de vele ramen en de meerdere openslaande tuindeuren.

Op de eerste verdieping bevinden zich de overloop, toiletruimte, cv-ruimte, twee slaapkamers, badkamer en een grote multifunctionele ruimte. Als guesthouse is het hiermee perfect voor de ontvangst van familie, vrienden en (internationale) zakenrelaties. De multifunctionele ruimte op de eerste verdieping staat in verbinding met de woonkamer op de begane grond; een tweede verdieping doet dienst als zolderberging.

KOETSHUIS / GARAGES
In het koetshuis kunt u uw auto’s en andere voertuigen een veilig onderdak bieden. Drie elektrisch bedienbare garagedeuren zorgen voor een goede toegankelijkheid. Tevens bevind zich hier de technische ruimte ten behoeve van het buitenzwembad; op de bovenverdieping staat nog een royale zolderruimte ter beschikking voor opslag.

CABIN
Dit houten bijgebouw ligt midden in het park en kijkt uit over de grote vijver en is ingericht als stijlvol bruincafé. Op de overdekte veranda geniet je in de zomer van je ijskoude biertje en in de winter van een knapperend haardvuur en in beide gevallen ook van het magnifieke uitzicht op het privédomein; binnen bevinden zich nog een klassieke bar, openhaard, beamer met filmscherm, Amerikaanse koelkast en een toilet met portaal. Kortom een topplek voor feestjes of juist een moment van helemaal niets doen.

PARKTUIN
Rondom de villa ligt een privépark van circa 5,26 hectare waar u heerlijk in kunt wandelen, spelen, roeien, sporten of gewoon zittend op een bankje al uitkijkend over het ven kunt mijmeren.
Het park is van grote allure. Allereerst de lange statige oprijlaan; deze heeft een op afstand bedienbare toegangspoort en wordt geflankeerd door fraaie tuinlantaarns en oriëntatieverlichting. De beplanting in het park is zeer divers: volwassen beuken-, eiken-, platanen- en kastanjebomen worden speels afgewisseld door diverse fruitbomen, gegroepeerde rododendrons en prachtige waterpartijen met diverse fonteinen. Het grote natuurven en de waterland-tongen complementeren het geheel: met recht valt Huizen Venrode onder ‘het beste van het zuiden’.

BIJZONDERHEDEN
De aanwezige stijlkenmerken zijn te omvangrijk om hier in detail te beschrijven; deze laten wij u graag ervaren tijdens een uitgebreid bezoek. We willen een tipje van de sluier oplichten: heuse kantelen, een klokkenstoel met klok in halfuur klokslag en prachtige glas-in-loodramen met wapenschilden maken van de villa een uniek ensemble. Huize Venrode is aan het einde van de 18e eeuw gebouwd en in de jaren negentig gerenoveerd; karakter en hoog wooncomfort vormen hier een perfect huwelijk.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
542
Perceeloppervlakte
52655
Inhoud
2475
Aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
4

Locatie