Cas Oorthuyskade 29 - Honders Alting

Bekijk 48 beelden

Cas Oorthuyskade 29

Vraagprijs
€ 995.000

Word jij de nieuwe, trotse eigenaar van woonschip Palmgracht met een bijbehorende waterkavel en een drijvende tuin? Dit is de ultieme plek als je ervan droomt om op het water te wonen. Het woonschip is op een smaakvolle wijze gemoderniseerd en er is een inpandig appartement met een eigen entree. In totaal zijn er twee woonkamers, twee keukens, twee badkamers, een sauna en in het voorste deel van het schip is een slaapzolder met uitzicht naar de sterrenhemel.

De Palmgracht ligt op een mooie ligplaats in het ‘gated community’ project aan de Cas Oorthuyskade op IJburg. De betonnen steigers en het afgesloten entreehuis met fietsenstalling en postbussen zorgen voor een aangename plek om te wonen. Het is mogelijk om een bijboot aan te meren en alle benodigde voorzieningen (elektra, water, riool en glasvezel) zijn aanwezig. Vanaf de Cas Oorthuyskade kun je niet alleen naar het centrum van Amsterdam maar ook naar het Markermeer varen. Scholen, winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand gesitueerd.

INDELING
Via de loopbrug loop je naar de kajuit van het prachtige woonschip, wat voorheen werd gebruikt voor het vervoer van cement. De kajuit is nog geheel intact; zo zie je het roer, de stoel van de kapitein en het instrumentenpaneel, je vaart er letterlijk zo mee weg. Rechts van de bank is de trap naar de eetkamer, wat vroeger het woongedeelte van de kapitein was. De houten vloer en de originele ramen zorgen voor de juiste sfeer en de kastenwand met schuifdeuren biedt veel praktische bergruimte.

In de eetkamer is een trap naar de woonkamer met open keuken waar de ronde ramen, het Velux raam en de lichtstraat voor veel lichtinval zorgen. Dit is het ruim waar vroeger het cement in werd vervoerd. Er is genoeg ruimte voor een zithoek bij de Bullerjan houtkachel en de keuken is voorzien van een eetbar. Alle benodigde apparatuur van topkwaliteit is ingebouwd: een inductie kookplaat, vaatwasser, koelkast, vriezer, combi-oven/magnetron en een koffiemachine. In het voorste deel van het schip is een berging die vanaf het gangboord te bereiken is.

Links van de trap in de keuken is een deur naar een prachtige hal waaraan twee slaapkamers, de toiletruimte en een garderobekast grenzen. Aan weerszijden van deze berging is plek voor de wasapparatuur. Ook in dit deel van het schip zie je de ronde ramen, die goed passen bij het balkenplafond. De grote slaapkamer met patroonbehang in nautisch thema is een fantastische plek om te slapen. Alles klopt: van het tapijt op de vloer tot aan de verschillende plafondhoogtes. De naastgelegen slaapkamer is ingericht als kinderkamer.

Vanuit de grote slaapkamer is de kwartronde, luxe badkamer te bereiken. Dit is een plek met een onweerstaanbare charme en alle benodigde comfort: een groot bad, aparte douche en een wastafelmeubel. De kleuren, materialen en mozaïektegels vormen een prachtige compositie.

Het voorste deel van het schip is nu in gebruik als (zeer succesvolle) B&B maar kan ook eenvoudig voor zelfbewoning worden gebruikt. In feite is dit een zelfstandig appartement met een woonkamer, bar met vaatwasser en koelkast, badkamer en een slaapvide. Via wenteltrap in dit deel van het schip is het dek te bereiken, waardoor gasten niet in het privégedeelte hoeven te komen. De heerlijke badkamer is ingedeeld met een douche, toilet, wastafel en een sauna.

EXTERIEUR
Het woonschip Palmgracht, gebouwd in 1962, heeft veel charme. Op het dek is volop ruimte om in de zon te zitten; Daarnaast is er een drijvende tuin, die wordt gedeeld met de buren op nummer 27. Uiteraard is er de mogelijkheid om een bootje aan te meren waardoor je Amsterdam en de wijde omgeving vanaf het water kunt verkennen.

BIJZONDERHEDEN
– De drijvende tuin aan bakboordzijde is eigendom en wordt gedeeld met de buren op nummer 27;
– Je eigen sloep, speedboot of zeiljacht kun je bij de woonboot aanmeren/stallen;
– Verwarming via een Blueburn biomassaketel (2018) met 200 liter buffervat;
– Op het buffervat zijn de zonnecollectoren en het lucht-water warmtepomp aangesloten;
– Het woonschip is voorzien van vloerverwarming;
– Opbrengst zonnecollectoren 1.310 KWh (afgelopen jaar);
– De elektrische installatie is in 2019 deels vernieuwd;
– Elektra, water, riool en glasvezel zijn aanwezig;
– Jaarlijkse erfpacht is afgekocht tot 2065.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1962
Woonoppervlakte
214
Perceeloppervlakte
396
Inhoud
400
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2

Locatie