Dr Schaepmanlaan 1 Eindhoven - Honders Alting

Bekijk 61 beelden

Dr Schaepmanlaan 1 Eindhoven

Prijs op aanvraag

Bij daglicht en schemering is deze villa, geïnspireerd op het beroemde Toblerone huis in Sao Paulo, van ongekende klasse. Tegenover het bruisende Stadswandelpark in Eindhoven staat deze voormalige doktersvilla uit 1950, die in opdracht van de eigenaren is verbouwd en verduurzaamd tot een one-of-a kind villa met ongekend veel luxe en comfort. Architect Stefan de Bever heeft, samen met een team van gerenommeerde bedrijven, gezorgd voor een villa die direct uw aandacht trekt. Wat u aan de buitenzijde niet ziet, is het souterrain van maar liefst 288 m2 met een grote parkeergarage, de ruimte voor de technische installaties en een state-of-the-art domoticasysteem van ongekend kwaliteitsniveau. Het is niet voor niets dat er in het magazine The Art of Living een artikel is gewijd aan deze unieke stadsvilla op deze bijzondere plek in Eindhoven.

HISTORIE
De villa was jarenlang het kantoor van een dermatoloog. Het was een grote praktijkruimte met een grote parkeerplaats aan de voorzijde en veel allure. Later hebben de zusters van de Zoete Lieve Vrouwe van Den Bosch hier hun administratiekantoor gehad. Nadat ze waren vertrokken, hebben de vorige bewoners de villa grondig verbouwd. Omdat dit niet de smaak was van de huidige bewoners, zijn ze de uitdaging aangegaan om de villa te verbouwen, herstellen en verduurzamen tot hun duurzame droomhuis. Het doel was om oud en nieuw met elkaar te verbinden, waarbij de verschillende architectuurstijlen heel herkenbaar zijn.

LOCATIE
Als u wilt wonen in het centrum van Eindhoven, dan kunt u zich geen betere locatie voorstellen. De villa staat op een prachtig perceel van 1457 m², recht tegenover het Stadswandelpark en aan de rand van villawijk Den Elzent. Winkels, het theater, de restaurants, terrassen en andere voorzieningen zijn op loopafstand en thuis, aan de Dr. Schaepmanlaan, heeft u het gevoel buiten de stad te wonen. Via de Leenderweg is er een goede aansluiting met de A2 en A67. Basis-, middelbaar- en internationaal onderwijs maken deze villa tot een perfecte plek voor kinderen. Het ziekenhuis, de TU/e, Eindhoven Airport, de golfbaan en de High Tech Campus zorgen voor een strategische ligging in Brainport Eindhoven.

DE VERBOUWING
Deze villa is, geheel terecht, een beschermd stadsgezicht waardoor het historische karakter behouden diende te blijven. Een deel van de voorgevel was al eerder verbouwd en was niet meer intact. Samen met de bewoners is er een oplossing gevonden in een bijpassende, geglazuurde Spaanse steen voor de nieuwe aanbouw en passende stenen voor de restauratie van het monumentale pand. De nieuwe aanbouw is geroemd vanwege de conceptuele en structurele eenvoud met een grote mate van transparantie en luxe.
Een zeven meter breed raam zonder onderbrekingen zorgt ervoor dat u vanuit de woonkamer schitterend uitzicht heeft naar het Stadspark. Grote schuifpuien verbinden de villa met de tuin, die onder architectuur is aangelegd. Doordat de vloerafwerking binnen en buiten hetzelfde is, vloeien binnen en buiten in elkaar over.

Het eindresultaat is verbluffend. De authentieke uitstraling van de villa is door de restauratie versterkt. De nieuwe aanbouw wordt gekenmerkt door ingetogen detaillering en materiaalgebruik, waardoor het als één geheel oogt.

GLOBALE INDELING

BEGANE GROND
Via de prachtige entree met toiletruimte bereikt u de hal, waar het trappenhuis en de lift gesitueerd zijn. Aan de rechterzijde, achter de schuifdeur, is een mooie werk-/studeerkamer met aan twee kanten uitzicht naar de tuin.

Een corridor met grote schuifpuien verbindt de woonkeuken met de inpandige bijkeuken en de woon-/eetkamer. Het resultaat is een oogstrelende leefruimte van internationale klasse en optimaal uitzicht naar de tuin. Vanuit de woonkamer en eetkamer kijkt u naar de brede doorkijkhaard en aan de voorzijde is de sfeervolle eetkamer. De keuken met op maat gemaakt eiland en Gaggenau inbouwapparatuur biedt zelfs aan de meest verwende kookliefhebber alle denkbare luxe.

In de rechtervleugel, bij de tweede entree, is de wellness gesitueerd. Hier heeft u de beschikking over een infraroodsauna met kleedruimte, een fitness, whirlpool en een relaxruimte met pantry.

EERSTE VERDIEPING
Volg de prachtige trap naar de eerste verdieping, waar de master suite met kleedruimte en eigen badkamer een prominente plek inneemt. Uiteraard zijn er op maat gemaakte garderobekasten gemaakt en vanaf de loggia kijkt u uit over de tuin. Aan de voorzijde is een tweede slaapkamer met eigen badkamer, gemaakt van prachtige materialen in ingetogen kleuren.

TWEEDE VERDIEPING
Voor de kinderen en het ontvangen van gasten is de tweede verdieping heel geschikt. Onder het steile schuine dak met dakkapellen zijn nog twee ruime slaapkamers, een badkamer en een separate toiletruimte. U kunt deze verdieping, net als de eerste verdieping, ook met de lift bereiken.

SOUTERRAIN
Een grote uitdaging was het bouwen van het souterrain, vlak achter de monumentale villa. Het resultaat is verbluffend; een parkeergarage voor vijf auto’s die met een autolift te bereiken is. Verder zijn er meerdere bergingen, technische ruimtes, wijnkelder, provisieruimte en een inpandige toegang (trap en lift) naar de begane grond.

EXTERIEUR
Rondom de villa ligt een prachtige, onder architectuur aangelegde tuin van topklasse. Strakke hagen vormen een mooie combinatie met de aanwezige verharding en gevarieerde beplanting. Ook op straatniveau kunt u op eigen terrein parkeren en het verwarmde buitenzwembad is een plek die veel gebruikt wordt. Het overdekte terras met designhaard is de perfecte plek om te loungen, eten en om familie of vrienden te ontvangen. Want zeg nu zelf, wie wil niet van deze luxe genieten?

Heeft dit bijzondere object uw aandacht getrokken? Neemt u gerust contact met ons op, wij delen op verzoek graag de plattegronden met u. En tijdens een bezichtiging vertellen we u graag alles over het technisch vernuft wat deze unieke villa te bieden heeft.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1950 later volledig hoogwaardig gerenoveerd
Woonoppervlakte
452
Perceeloppervlakte
1457
Inhoud
2973

Locatie