Enschotsebaan 25 - Honders Alting

Bekijk 69 beelden

Enschotsebaan 25

Vraagprijs
€ 1.790.000

Aan de rand van Berkel Enschot, staat een unieke woonboerderij uit 1928 waar het karakter van weleer is gecombineerd met de sfeer en trends van nu en ook conform de huidige verduurzaming eisen. De oude gebinten-constructie vormt een sublieme combinatie met de prachtige keuken van topkwaliteit. Rondom de woonboerderij ligt een mooie tuin met meerdere terrassen, ruime parkeergelegenheid en een vrijstaande garage/hobbyruimte alsmede een vrijstaand badhuis met binnenzwembad en sauna’s, het toppunt van luxe.

Als je op zoek bent naar een luxe woonboerderij in de directe nabijheid van scholen, winkels en andere voorzieningen, dan ben je hier aan het juiste adres. Kinderen kunnen lopend naar de basisschool en iets verder in de straat is een Landwinkel met groente, fruit en streekproducten. De achterliggende wijk “De Enschotse Tuinen” is nagenoeg klaar en gesitueerd op gepaste afstand, waardoor je in de woonboerderij en tuin nog altijd veel privacy hebt. Dankzij de ligging aan de rand van Berkel Enschot zijn Tilburg, Oisterwijk, het ziekenhuis en snelwegen uitstekend bereikbaar.

INDELING

BEGANE GROND
Bewonder het karakter en de charme van deze woonboerderij, waar je aangenaam wordt verrast en verliefdheid op de loer ligt. De entree met prachtige voordeur en sierlijke levensboom geeft toegang tot de hal, waar een vloer van oude klinkers is gecombineerd met een stalen deur.

Het woongedeelte heeft een mooie functieverdeling met de woonkamer aan de rechterzijde, de open keuken in het hart en de eetkamer met fraai uitzicht naar de achtertuin. Je bevindt je in de voormalige stal, waar de stalramen en pui met openslaande deuren nog aan doen herinneren. Aan de woonkamer grenzen een pantry annex tweede keuken, de personenlift en een portaal met garderobe en luxe toiletruimte.

Dat een keuken ingetogen moet zijn, is met de huidige keukentrends gelukkig niet meer van toepassing. In deze woonboerderij staat een exclusieve, zeer ruime keukenopstelling in een prachtige kleurencombinatie. Het resultaat is verbluffend; een keuken met de juiste ‘look-and-feel’ ruim voorzien van exclusieve inbouwapparatuur van topkwaliteit.

In het linkerdeel, achter de oude pui met openslaande deuren, bevindt zich de master bedroom met kleedruimte en badkamer. Hoge plafonds, grote ramen, op maat gemaakte kasten en de vide in de slaapkamer vormen een zeer aantrekkelijk geheel. De badkamer met prachtig mozaïek is ingedeeld met een vrijstaand bad, inloopdouche, toilet en twee wastafels.

EERSTE VERDIEPING
Niet alleen op de begane grond, maar ook op de bovenverdieping is dit een woonboerderij van ongekende klasse. Er zijn twee badkamers, een toiletruimte, een ruime slaapkamer met inloopgarderobe en een prachtige werkkamer. De grandeur kom tot uiting als je op de entresol staat, met prachtig uitzicht naar de eetkamer en achtertuin. De afwerking van vloeren, wanden en schuine daken is prachtig en op maat gemaakte kasten bieden veel praktische bergruimte.

TWEEDE VERDIEPING
De derde slaapkamer en drie zolderruimtes zijn gesitueerd op de tweede verdieping.

BADHUIS
Rechts op het perceel staat de voormalige stal, die is getransformeerd in een wellnessruimte met een zwembad, finse zowel als infrarood sauna, douche en toiletgelegenheid. Op de bovenverdieping is een multifunctionele ruimte met keuken eventueel te gebruiken als gastenverblijf, mantelzorg of extra slaap/woonkamer.

GARAGE/HOBBYRUIMTE
In de achtertuin staat het tweede bijgebouw verdeeld in een garage, inpandige bergingen en een separate fietsenstalling.

EXTERIEUR
De voortuin met halfhoge haag, leibomen en oude boom aan de linkerzijde past perfect bij de woonboerderij met donkere raamluiken en verfijnde details in het metselwerk. Aan de linkerzijde is een achterom met poort en aan de rechterzijde kunnen meerdere auto’s op eigen terrein staan. Ook is hier een brede poort die leidt naar de garage/hobbyruimte.
Opvallende elementen in de achtertuin zijn het overdekte terras en de hoge pui met glas, die de eetkamer met de tuin verbindt. Verspreid in de tuin zijn terrassen gemaakt, ook bij het badhuis, en in de achtertuin staan laagstam fruitbomen. Steeds zie je nieuwe indrukken, waaronder een oude waterput en de indeling met verschillende tuinkamers maakt deze tuin heel aantrekkelijk.

BIJZONDERHEDEN
– Verwarming en warm water via een HR-ketel maar geschikt voor warmtepomp;
– De gehele begane grond en alle badkamers voorzien van vloerverwarming;
– Onder architectuur verbouwd met gebruik van exclusieve materialen;
– Vrijstaand badhuis met een binnenzwembad, verwarmd middels warmtepomp op 31graden;
– Een Finse- en een infrarood sauna, sanitaire voorzieningen en grote multifunctionele ruimte op de bovenverdieping;
– Prachtig aangelegde tuin met verschillende tuinkamers, terrassen en een uitstekende zonligging;
– Zonnepanelen 56 stuks;
– Energielabel C, makkelijk naar A te brengen middels installatie warmtepomp woondeel.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1928/ geheel gerenoveerd in 2020
Woonoppervlakte
360
Perceeloppervlakte
2520
Inhoud
1388
Aantal kamers
16
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
3