Gein-Noord 45 - Honders Alting

Bekijk 50 beelden

Gein-Noord 45

Vraagprijs
€ 875.000

Stijlvol wonen aan de rivier ’t Gein waar je kunt zwemmen, varen en schaatsen. De koeien grazen in de wei en toch woon je op slechts 4 minuten fietsen van metrostation Gein. Op een prachtige locatie in het buitengebied tussen Amsterdam, Weesp en Abcoude staat deze verrassend ruime twee-onder-een-kapwoning boordevol sfeer en wooncomfort. Weg uit de hectiek van de stad, maar niet te ver weg want het is maar 10 minuten fietsen naar het AMC. Stap in je sloep en vaar samen met de kinderen, familie of vrienden richting de Amstel en de Ankeveense Plassen.

Dit fantastische huis staat midden in ’t Gein; een schilderachtige plek, waar Mondriaan graag heeft geschilderd, net buiten Amsterdam. Je woont vlakbij Abcoude met goede openbaar vervoersverbindingen (trein en bus), vier basisscholen, kinderopvang, winkels, sportvoorzieningen en supermarkten. Ken je het dorp nog niet dan word je aangenaam verrast. De oude dorpskern heeft veel karakter en er is een goede aansluiting op de A2 richting Amsterdam (10 minuten), Schiphol (15 minuten) en Utrecht (25 minuten).

INDELING

BEGANE GROND
De woning is verdeeld in een voor- en een achterhuis waardoor er veel meer ruimte is dan de buitenzijde doet vermoeden. Vanuit de zeer ruime hal is de prachtige woonkeuken te bereiken met grote ramen aan de voor- en achterzijde. Voorheen was dit de woonkamer maar nu is dit de plek om bezoek te ontvangen, te koken en samen te eten.

Aan de andere zijde van de hal zijn het toilet en de trap naar de eerste verdieping. Ook zie je hier de meterkast, provisiekast en de garderobe. Met een schuin oog kijk je naar het tweede deel van de hal met een deur naar de tuin en mooi lichtinval.

In het achterhuis zijn de ruime bijkeuken/berging en de zitkamer gesitueerd. De bijkeuken heeft een eigen entree en de opstelling van de pellet cv-ketel en de boiler, die zorgen voor een duurzaam en aangenaam woonklimaat. De zitkamer met grote ramen, openslaande tuindeuren, pellet haard en vide is een adembenemende plek waar sfeer met hoofdletters wordt geschreven.

EERSTE VERDIEPING

De eerste verdieping is verdeeld in een voor- en een achterhuis. In de zitkamer is een trap naar een grote ruimte die kan worden gebruik als slaapkamer, werkkamer of atelier. Aansluitend is een tweede slaapkamer en qua ruimte is het realiseren van een tweede badkamer mogelijk.
In het voorhuis, te bereiken via de trap in de hal, zijn drie slaapkamers en de badkamer gesitueerd. Dankzij de dakkapellen bieden de slaapkamers en de badkamer genoeg ruimte. De badkamer is ingedeeld met een douche, toilet en een wastafelmeubel. Deze twee slaap-/werkkamers zijn voorzien van een airconditioning (2021)

VLIERING
In de nok van de woning is een ruime bergzolder, waar gebukt gelopen kan worden.

BUITEN
Aan de voorzijde zie je een leuke, goed onderhouden tuin en de diepe oprit waar drie auto’s kunnen staan. De zonnige achtertuin ligt aan het idyllische vaarwater van ’t Gein en heeft een houten hek uit oogpunt van veiligheid. Op het grote terras aan het water geniet je volop van deze bijzondere plek en kun je ook heerlijk gebruik maken van je eigen sauna. Je hebt de beschikking over een eigen ligplaats voor een kleine boot of een sloep.

VERBOUWING
De woning is, in opdracht van de vorige eigenaren, op een aantal punten verbeterd. Toen zijn alle vloeren in de woning vernieuwd, dubbel glas in de kozijnen geplaatst en de keuken plus badkamer geplaatst. Aansluitend is het buitenschilderwerk uitgevoerd en zijn het houtwerk en de dakgoot aan de voorzijde gerestaureerd/vernieuwd. De spouwmuren zijn geïsoleerd en het houten deck aan het water is vernieuwd. Om duurzaam te kunnen wonen is er een cv- pelletkachel van Domusa geplaatst. Vier zonnecollectoren en een zonneboiler zorgen voor warm water in deze prachtige woning. Er is een gasaansluiting (propaan) aanwezig, maar niet in gebruik en er is een installatie voor het opladen van elektrische auto’s aanwezig.

BIJZONDERHEDEN
– duurzaam, gasloos wonen;
– verwarming via een pellet cv-installatie en warm water via een zonneboiler met zonnecollectoren;
– houten kozijnen, voorzien van dubbel glas (m.u.v. voordeur);
– het dak van de woning is vrijwel geheel geïsoleerd en de spouwmuren zijn in 2019 geïsoleerd;
– ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1940
Woonoppervlakte
155
Perceeloppervlakte
290
Inhoud
565
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1

Locatie