Kapelstraat-Noord 99 - Honders Alting

Bekijk 67 beelden

Kapelstraat-Noord 99

Vraagprijs
€ 1.150.000

Als klassieke en moderne architectuur elkaar ontmoeten, ontstaat er vaak iets bijzonders. Een bezoek aan deze prachtige villa is in ieder opzicht een unieke beleving. Het klassieke, geheel gemoderniseerde voorhuis is samengesmolten met het moderne achterhuis, waar de woonkamer en designkeuken zijn gesitueerd. De totale perceeloppervlakte is maar liefst 1590 m², waarbij de diepe achtertuin op het zuidwesten gesitueerd is. De werkkamer, eetkamer, prachtige slaapkamers en luxe badkamers zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.
U woont op een prachtige plek in Veldhoven, net buiten het Citycentrum met de vele winkels en speciaalzaken. Ook de Heuvel, het hart van Zeelst, is op loopafstand gesitueerd. Veldhoven heeft een uitstekende ligging net buiten Eindhoven en heeft alle benodigde voorzieningen voor jong en oud: basis- en middelbaar onderwijs, vele sportfaciliteiten en een goede busverbinding met Eindhoven. De ligging ten opzichte van de A2, A67 en de High Tech Campus maken Veldhoven tot een heel aantrekkelijke plek om te wonen.

INDELING

BEGANE GROND
De prachtige voorgevel met de raamluiken, ramen in roedeverdeling en de details in het metselwerk. Via de mooie voordeur met levensboom loopt u de hal in waaraan een tweede hal, de eetkamer en een werkkamer grenzen. In de tweede hal zijn de garderobe en de toiletruimte met fonteintje gesitueerd. De werkkamer met balkenplafond is een mooie, lichte ruimte met mooi uitzicht naar de Kapelstraat.
Aan de voorzijde is de inpandige garage, geschikt voor uw (klassiek) auto en de fietsen. In de achtergevel van de garage ziet u openslaande deuren naar een overkapping en de tuin. De aangrenzende berging is een zeer geschikte ruimte voor het tuin-/klusgereedschap.
De eetkamer is een stijlvolle ruimte met op maat gemaakte kasten, voorzien van paneeldeuren in een mooie kleurstelling. Er is genoeg ruimte voor een grote eettafel waar u kunt dineren met fraai uitzicht naar de achtertuin. Een scherp contrast is de zeer moderne keuken met een lichtstraat, grote ramen en openslaande tuindeuren. Het grote eiland, de wandopstelling met stijlvol fornuis en de kastenwand trekken direct uw aandacht. Via een portaal is een bijkeuken/wasruimte bereikbaar. In de bijkeuken is een deur naar de wijn-/provisiekelder.
In het verlengde van de keuken is de woonkamer met open haard gesitueerd. De moderne uitstraling met grote ramen, hoekramen en openslaande deuren zorgen, met de karakteristieke voorgevel in gedachten, voor een groot verrassingseffect. Ook in dit deel van de woning is een toiletruimte, te bereiken via een portaal.

EERSTE VERDIEPING VOORHUIS
In de hal is een moderne trap naar de eerste verdieping van het voorhuis. Vanaf de overloop zijn twee slaapkamers en een badkamer te bereiken. De grootste slaapkamer wordt nu als werkkamer (multifunctionele ruimte) gebruikt. De mogelijk is hier om twee kamers te creëren. De tweede kamer is ingedeeld als gastenkamer. In de badkamer ziet u een meerpersoons sauna, inloopdouche, toilet en een wastafel op een hardstenen blad.

VLIERING
Boven de eerste verdieping van het voorhuis is een bergvliering, te bereiken via een vlizotrap.

EERSTE VERDIEPING ACHTERHUIS
Volg de bordestrap naar de eerst verdieping van het achterhuis. Dit is de plek van een zeer ruime slaapkamer met een inloopkast en een eigen badkamer. De houten dakconstructie en houten vloer zorgen voor een aangename sfeer. De moderne designbadkamer is ingedeeld met een inloopdouche, toilet en een tweepersoons wastafel.

EXTERIEUR
Deze unieke, verrassende en stijlvolle woning staat op twee percelen met een gezamenlijke grootte van 1590 m². De zeer diepe tuin is gesitueerd op het zuidwesten en biedt een grote mate van privacy. Het grote terras grenst aan een mooie vijver, die u ook vanuit de woonkamer kunt bewonderen. Een tweede terras lijkt te zweven boven het water en is een mooie plek voor uw loungeset. Het grote gazon, omringd met brede borders, is een fantastische plek voor de tuinliefhebber en de kinderen. Is dit uw droomhuis in Veldhoven?

BIJZONDERHEDEN
– De dakpannen op de woning en de platte dakbedekking van de keuken is in 2016 vernieuwd;
– Het dak van de woning is geïsoleerd;
– Houten kozijnen, deels voorzien van dubbel glas;
– Het buitenschilderwerk is rond 2016 uitgevoerd en in 2022 zijn de liggende delen, waar nodig, geschilderd;
– De begane grondvloer is geïsoleerd op de plekken waar vloerverwarming ligt (begane grond, m.u.v. de hal, garderobe en      toiletruimte;
– Verwarming en warm water via twee HR-ketels (eind 2006 en 2010);
– De elektrische installatie is gefaseerd vernieuwd in 2006 en 2016;
– In de tuin is een voorziening voor een grondwaterpomp;
– Energielabel D.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1902 (ver)bouwing in jaren 1985 en 2016
Woonoppervlakte
351
Perceeloppervlakte
1590
Inhoud
1446
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2

Locatie