Kempseweg 9 - Honders Alting

Bekijk 52 beelden

Kempseweg 9

Vraagprijs
€ 1.955.000

Een verborgen juweel! Deze vrijstaande woonboerderij combineert romantiek, landelijke charme en moderne elegantie. Aan de rand van het prachtige natuurgebied De Kampina, met de Beerze die achter de tuin stroomt, vindt u de Kempseweg 9. Een boerderij om direct verliefd op te worden.

Deze bijzondere boerderij biedt alles wat u zich wenst bij een charmante woning, gelegen op een uitgestrekt perceel van 4989 m² in de gemeente Boxtel en is bij uitstek geschikt voor de paardenliefhebber.

De woonboerderij stamt uit circa 1867 en is met zorg en onder architectuur ingrijpend verbouwd rond 2004. Ook de tuin is onder architectuur aangelegd. Na de renovatie van de boerderij is het vrijstaande gastenverblijf gerenoveerd en in gebruik genomen als atelier, maar het kan ook uitstekend dienen als Bed & Breakfast of zelfstandige woonruimte. Dit gastenverblijf is in steen opgetrokken en heeft een eigen entree, wat de privacy van zowel de boerderij als het gastenverblijf waarborgt. Bovendien heeft het gastenverblijf een eigen oprit en binnentuin.

Door de hele boerderij zijn nog veel prachtige authentieke details zichtbaar, wat bijdraagt aan de unieke charme van de woning. Het rieten dak is in 2018 volledig vernieuwd en het houtwerk aan de buitenzijde is in 2022 geschilderd. De boerderij is geheel voorzien van dak-, vloer- en muurisolatie en van dubbel glas, wat zorgt voor optimaal comfort. Daarnaast is de boerderij voorzien van vloerverwarming.

Boxtel biedt een gezellig centrum met alle benodigde voorzieningen, zoals restaurants, winkels, speciaalzaken en een levendig uitgaansgebied rondom de markt. Het NS-station zorgt voor uitstekende verbindingen, terwijl de nabijgelegen A2 een snelle toegang biedt tot Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. In het buitengebied zijn volop wandel-, fiets- en ruiterpaden, wat de locatie ideaal maakt voor natuurliefhebbers en buitensporters.

Indeling boerderij:

Begane grond:
Vanuit de entree bereikt u de woonkamer en de sfeervolle werkkamer. De open woonkeuken staat in verbinding met de eetkamer en biedt uitzicht op de omliggende tuin. De keuken beschikt over alle wenselijke apparatuur.

Een deel van de boerderij aan de straatzijde wordt momenteel gebruikt als inpandige werkschuur met 3 grote openslaande deuren, en is ideaal voor uw hobby’s, zoals bijvoorbeeld het onderhoud van uw oldtimer.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping beschikt over maar liefst 4 slaapkamers en 2 comfortabele badkamers, ideaal voor een (jong) gezin.

Zolder:
Boven de inpandige garage bevindt zich een zolder die via een vaste trap bereikbaar is.

Bijgebouw:
Het vrijstaande bijgebouw heeft een woonruimte en twee bergingen. Momenteel is het bijgebouw ingericht als zelfstandige woonruimte met eigen sanitaire voorzieningen, keuken, slaapkamer en een woonkamer die grenst aan een privé tuin. Daarnaast heeft dit bijgebouw nog twee ruime bergingen, waardoor het eenvoudig mogelijk is extra woonruimte te creëren indien gewenst.

Buiten:
De boerderij wordt omringd door een prachtige tuin met een eigen appelboomgaard en een op het zuiden gelegen visvijver. Een smaakvolle overkapping met haard ontbreekt natuurlijk niet, perfect om lange zomeravonden door te brengen. De tuin is volledig omheind met een Heras hekwerk met een van 1.5 meter. Hierdoor kunnen huisdieren of erf niet af.

Paarden:
Voor de paardenliefhebber biedt de Kempseweg 9 alle benodigde voorzieningen. De boerderij ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied De Kampina, met een uitgebreid ruiternetwerk. Er is een stenen paardenstal (gebouwd rond 2018) met 3 grote kraamboxen, een zadelkamer, een poetsplaats en een hooizolder. Naast de buitenbak van 20 x 40 meter zijn er ook 2 grote paddocks een grote en een kleine, houten schuilstal. Het 2 hectare weiland is omheind met een houten hekwerk van Boda.

Deze woning biedt een unieke combinatie van historisch karakter, modern comfort en een prachtige ligging. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een exclusieve rondleiding.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1867
Woonoppervlakte
449
Perceeloppervlakte
211580
Inhoud
2339