Knuvelderlaan 30 - Honders Alting

Bekijk 44 beelden

Knuvelderlaan 30

Vraagprijs
€ 1.050.000
Wandelen naar het Stadswandelpark of naar het centrum voor een kop koffie? Dit fantastische appartement van maar liefst 188 m² heeft aan drie zijden prachtige vergezichten over de villawijk Den Elzent en de stad. Het speels ingedeelde appartement heeft een open structuur, niveauverschillen, veel lichtinval en twee ruime slaapkamers. Het balkon is gesitueerd op het zuiden en in het souterrain zijn een royale berging en vaste parkeerplaats.
De locatie in de residentiële villawijk Den Elzent is uitstekend. Zowel de stads natuur als het centrum met de vele winkels, cultuur en restaurants zijn binnen handbereik. Op loopafstand zijn diverse medische voorzieningen en aan de Stratumsedijk stopt de bus naar het treinstation.
INDELING
APPARTEMENTSGEBOUW
Het appartement is in 2005 gesitueerd in een prachtig schoolgebouw, bekend als het St. Joriscollege (voor jongens) en Catharinalyceum (voor meisjes). Het pand bestaat uit twee haaks op elkaar geplaatste vleugels, gelegen op de hoek van de Jan Smitzlaan met Elzentlaan. De bouw van het pand startte in 1923 naar een reeds in 1918 gemaakt ontwerp van Th. Taen (Amsterdam). Bij vertrek van deze architect naar het toenmalige Nederlands-Indië werd de opdracht overgenomen door het bureau Ed. Cuypers. In het interieur zijn centrale hal en trappartij nog in de oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. De markante situering op een straathoek in het villapark Den Elzent en het omringende groen maken dit gebouw tot een fantastische plek om te wonen.
INDELING
Open de voordeur naar de hal, die in verbinding staat met de prachtige woonkamer. De fantastische lichtinval, speelse indeling en de doorkijk gashaard zijn elementen die direct de aandacht trekken. Het fraaie zitgedeelte grenst aan een mooie thuiswerkplek, gemaakt op een groen bordes bij de trap naar de derde verdieping.
Aan de andere zijde van de haard is het zeer ruime eetgedeelte, dat grenst aan de keuken. Het rvs-kookeiland heeft een industriële look en past goed bij de twee moderne wandelementen met alle benodigde inbouwapparatuur. Verrassend is het zitje bij het raam, perfect voor een ontbijt en een kop koffie tijdens het lezen van de krant.
Schuifdeuren in de woonkamer geven toegang tot een sfeervolle, lichte tweepersoons slaapkamer. Door de grote ramen valt veel licht naar binnen en, net als in de woonkamer en hal, ligt er een stijlvolle houten vloer in de slaapkamer. Verder zijn er op deze verdieping een portaal met toiletruimte, een berging en een badkamer. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, inloopdouche en twee wastafels.
Op de derde verdieping is een tweede slaapkamer met een grote lichtkoepel, schuifdeuren naar de kleedruimte en een en-suite toiletgelegenheid met dubbel wastafelmeubel.
EXTERIEUR
Schuifdeuren in de woonkamer geven toegang tot het deels overdekte balkon, een gezellige plek met een houten vloer en een gunstige ligging op het zuiden.
BIJZONDERHEDEN
– Het appartement is in 2005 gerealiseerd in het gebouw van het Sint Joris College;
– Zowel de buitengevels als het dak van het appartementengebouw zijn geïsoleerd;
– Verwarming via een HR-ketel (Nefit Ecomline, 2005) met een WTW-systeem;
– Warm water via een indirect gestookte boiler;
– Houten kozijnen, voorzien van isolerende beglazing;
– VvE bijdrage € 323,05 per maand;
– Energielabel B.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
2005
Woonoppervlakte
188
Inhoud
724
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1

Locatie