Lichttoren 140 - Honders Alting

Bekijk 32 beelden

Lichttoren 140

Vraagprijs
€ 839.000

Welkom in deze droom! Een uniek loftappartement in de Lichttoren, een van de eerste Philipsfabrieken in Eindhoven (oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1911 en getransformeerd omstreeks 2007). Hier beleef je wooncomfort van het allerhoogste niveau en voert design de boventoon met een enigszins rauw, industrieel karakter. Met twee slaapkamers, een badkamer en-suite, een loggia/serre met glazen harmonicawand en een loftachtige woonkamer met open keuken is dit dé plek in Eindhoven waar je wil wonen. Parkeren is geen probleem, in de garage is een vaste parkeerplaats (optioneel een tweede bij te kopen) en dankzij de lift is dit appartement geschikt voor een breed publiek.
De Lichttoren is een icoon in Eindhoven en niet voor niets aangemerkt als Rijksmonument. Op de begane grond zijn meerdere commerciële ruimtes en de bovengelegen appartementen zijn verschillend qua grootte en indeling. Op de 6e verdieping bevindt zich een gemeenschappelijke ruimte met een groot zonneterras waar je volop geniet van het uitzicht over de Piazza en het centrum van Eindhoven. Het uitnodigende winkelgebied, de bioscoop, het theater en vele restaurants zijn binnen handbereik en op nog geen 5 minuten lopen zijn het trein- en busstation.

Indeling

Centrale ruimte:
De Lichttoren heeft een prachtige centrale entree, voorzien van een videofoon. Vanuit de gezamenlijke hal kun je met de trap of de lift naar de parkeerkelder en de bovengelegen woonverdiepingen. Lichttoren 140 vind je op de derde verdieping waar de betonconstructie van het gebouw een prachtige combinatie vormt met de gietvloer en de houten wanden aan weerszijden. In de kelder heb je de beschikking over een vaste parkeerplaats en een berging; zo is er ruimte genoeg voor de auto en fiets.

Appartement:
Kom binnen in de hal van dit fantastische appartement en laat je omringen door sfeer en luxe. Vanuit de hal zijn de toiletruimte met fonteintje en de inpandige berging annex wasruimte te bereiken, gemaakt van prachtige materialen en met een zeer hoog afwerkingsniveau.
De woonkamer met open keuken is een fantastische leefruimte met de allure van een loft en diverse elementen met een sterk industrieel karakter. In de woonkamer is ruimte om TV te kijken, te musiceren, eten en gasten te ontvangen waarbij het open karakter en de lichtinval niet onvermeld mogen blijven. Naast de piano is een brede toegang tot de serre waar je beschut achter het glas kunt zitten. Met een simpele handeling zijn de glazen harmonicaramen te openen voor het ultieme buitengevoel.
Voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner staat de luxe keuken, een ontwerp van ArcLinea by Foster, tot je beschikking, voorzien van een rvs-spoeleiland. Alle benodigde inbouwapparatuur is van gerenommeerde merken (Gaggenau) en bieden nieuwe bewoners nog vele jaren kookplezier.
Lichttoren 140 heeft twee slaapkamers, waarvan een met een vaste trap naar de bovengelegen zolderruimte. De tweede kamer is de hoofdslaapkamer, gepositioneerd tussen de serre en de en-suite badkamer. Blikvanger is het vrijstaande bad op een verhoogde vloer dat lijkt te zweven in de ruimte. Een echte eyecatcher met de erin verwerkte LED verlichting. Verder zijn er een inloopdouche, twee wastafels en een kastenwand van meer dan 4,60 meter voor je hele garderobe. Dit is een droombadkamer welke zowel douche- als bad liefhebbers in vervoering zal brengen.

– Woonoppervlakte (conform NEN 2580) circa 150 m2. Vide van ca 14m2 welke niet wordt meegeteld in de NEN norm
– Inhoud circa 725 m3
– De imposante plafondhoogte van ruim 4 meter geeft zeer veel licht en ruimte aan het geheel
– Appartement is voorzien van vloerisolatie, dakisolatie, alsmede geheel voorzien van aluminium kozijnen met HR++ isolatieglas
– Energielabel A
– Appartement beschikt over vloerverwarming, vloerkoeling en mechanische ventilatie met warmte terugwinsysteem
– Appartement beschikt over glasvezel.
– De servicekosten bedragen € 251,00 (appartement) en € 22,50 (parkeerplaats) per maand.
– Actieve en gezonde VvE

Duurzaamheid:
De verwarming van het appartement vindt plaats via een warmtepomp in combinatie met stadsverwarming. Via de warmtepomp wordt energie (warmte) onttrokken uit bronnen in de aardbodem. Deze energie wordt gebruikt voor zowel de (vloer)verwarming als (vloer)koeling. Indien nodig schakelt de stadsverwarming bij waardoor je 365 dagen per jaar kunt genieten van een aangename binnentemperatuur.

Stedelijk wonen in het veelzijdige, bruisende Eindhoven in een appartement met een rijke historie en alle denkbare luxe; Lichttoren 140 is een plek om onvoorwaardelijk verliefd op te worden. Kortom, een uitgelezen kans om gelijkvloers te wonen in de voormalige gloeilampenfabriek van Philips.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
2009
Woonoppervlakte
150
Perceeloppervlakte
9230
Inhoud
725
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1

Locatie