Lissevenlaan 2 - Honders Alting

Bekijk 74 beelden

Lissevenlaan 2

Vraagprijs
€ 2.490.000

Dat de allermooiste villa’s vaak op een unieke locatie staan, is geen geheim. In de prestigieuze villawijk ‘ Duin & Ven’, aan het begin van de Lissevenlaan, staat dit unieke landhuis op een zeer groot bosperceel van maar liefst 12410m². Vanaf de openbare weg ziet u alleen de lange oprijlaan met toegangspoort en een brede houtwal met hoge bomen, waardoor u op een plek met uitzonderlijk veel privacy woont. Het landhuis, ontworpen door architect Van Erven Dorens, is een gepolijste diamant met een unieke uitstraling en een zeer ruime maatvoering. Het landhuis met grote garage en gastenverblijf is volledig gerenoveerd en aangepast aan de huidige tijd en normen.

Villawijk ‘Duin & Ven’ heeft een grote aantrekkingskracht vanwege de ligging aan de bosrand. Nu de N69 is verlegd (nieuwe West Parallel), wordt de Valkenswaardseweg op korte termijn ingericht als een meer autoluwe 30km/60km weg met stil asfalt en een vrachtwagenverbod. De te verrichten werkzaamheden zijn reeds begonnen. Het centrum van Eindhoven, ASML, de High Tech Campus en het Maxima Medisch Centrum zijn in de nabijheid, net als de Eindhovensche golf en (internationale) scholen. Hier woont u op een van de mooiste locaties in de Brainportregio met alle voordelen van de stad, gecombineerd met de ongekende schoonheid van de natuur.

BEGANE GROND
Volg de oprijlaan om vervolgens de pure schoonheid van dit landhuis te bewonderen. De overdekte entree, gesitueerd in het hart van het landhuis, heeft een grote aantrekkingskracht. De ontvangsthal, die ook dienstdoet als muziekkamer, is een indrukwekkende ruimte met een vide, grote ramen en een marmeren vloer. Aan de linkerzijde is de vestiaire met toiletruimte en aan de andere zijde, achter de sierlijke trap, is een trap naar de wijnkelder met hoog plafond.
De rechtervleugel van het landhuis is ingericht als leefruimte. De eerste living met haardpartij is een open, lichte ruimte met prachtig uitzicht naar de tuin. Aansluitend is de tweede living met open haard en openslaande deuren naar het overdekte terras. Mooie elementen zijn de visgraatvloer met bies, de op maat gemaakte kasten en de opvallend grote ramen.
In de linkervleugel loopt u via een prachtige gang met kruisgraatgewelf naar de woonkeuken, die in verbinding staat met de eetkamer. De uitnodigende eetkamer met openslaande tuindeuren en visgraat parketvloer is een fantastische plek voor een familiediner en om gasten in stijl te ontvangen. De riante woonkeuken met eetgedeelte is een aangename plek, waar in 2020 een luxe keukenopstelling met alle denkbare inbouwapparatuur is geplaatst.
Vanuit de keuken bereikt u de tweede entree met toiletruimte. Vanuit deze entree is de dubbele garage met elektrisch bedienbare brede poort en laadpaal te bereiken. Onder de garage is het souterrain met een wasruimte, berging en de technische ruimte.

EERSTE VERDIEPING
Niet alleen op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping is dit een landhuis van ongekende klasse. In 2019 is er, met uitzondering van de sanitaire ruimtes, een vergrijsde parketvloer in visgraatmotief gelegd.
Vanaf de boogvormige overloop met vide heeft u onder andere toegang tot de mastersuite met kleedruimte en eigen badkamer. Openslaande deuren in de suite geven toegang tot het balkon en de badkamer is voorzien van alle benodigde luxe.
Voor thuiswonende kinderen zijn er op deze etage vier slaapkamers van verschillend formaat, die allemaal fantastisch uitzicht bieden naar de tuin. De slaapkamer naast de mastersuite staat in verbinding met de wasruimte en de slaapkamer aan de voorzijde heeft een prachtig hoog plafond. In de linkervleugel zijn de twee andere slaapkamers, waarvan een naar wens kan worden gesplitst in twee slaapkamers. Ook zijn twee badkamers en een separate toiletruimte, waarmee dit een fantastisch familiehuis is.

GASTENVERBLIJF
Via de tweede entree en de fitnessruimte loopt u naar het gastenverblijf. Deze goed ingedeelde ruimte is ook geschikt als kantoor aan huis of privéverblijf voor bijvoorbeeld een au-pair. Het gastenverblijf bestaat uit een grote woon-/slaapkamer, een pantry en een eigen toiletruimte met wastafel. Met het plaatsen van een douche is hier een badkamer te realiseren.

ZOLDER
Boven de linkervleugel zijn vier aaneengesloten bergzolders, waarvan de vloer is geïsoleerd.

BIJGEBOUW
Op het prachtige perceel staat een groot, vrijstaand bijgebouw dat geschikt te maken is als kantoorruimte, atelier of guesthouse.

EXTERIEUR
Het perceel van maar liefst 12.410m² behoort tot de grootste van de villawijk en waarborgt de bewoners optimale privacy, rust en ruimte. U heeft de beschikking over een eigen bos met prachtige bomen, een speelveld met kunstgras, een grote vijver en een uitstekend onderhouden gazon. Er zijn meerdere terrassen waardoor u gedurende de hele dag in de zon kunt zitten of een plek in de verkoeling van de schaduw kunt opzoeken. Als u op het terras zit, beseft u dat dit een zeldzame kans is die u niet mag laten schieten.

BIJZONDERHEDEN
– De schuine daken op de eerste verdieping en de vloer van de zolder zijn geïsoleerd;
– Houten en stalen kozijnen, vrijwel allemaal met isolerende beglazing;
– 3 laadpalen voor uw elektrische auto, waarvan 1 in de garage;
– Vernieuwde elektrische installatie (periode 2002 tot 2020);
– Bouwjaar 1961, diverse malen en recent gemoderniseerd en gerenoveerd (o.a. elektra, riolering, alarm, keuken en
beregening);
– Het schilderwerk is in de periode 2016 tot 2020 uitgevoerd, waarbij het buitenschilderwerk dateert uit 2020;
– Zeer royale inhoud van ca. 2500 m³ en een woonoppervlakte van ca. 565 m²;
– Uitstekende en rustige ligging in de Brainportregio;
– Energielabel G.

LET OP!

HET BETREFT EEN BIEDEN VANAF PRIJS.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1961 renovatie 2002
Woonoppervlakte
526
Perceeloppervlakte
12410
Inhoud
2634
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
6

Locatie