Markt 12 - Honders Alting

Bekijk 37 beelden

Markt 12

Vraagprijs
€ 1.145.000

In het hart van Waalre staat dit karakteristiek, groot vrijstaand woonhuis waar wonen met werken of dubbele bewoning eenvoudig toegepast kunnen worden. Op het perceel van 1.597m² ervaart u midden in het centrum volledige privacy. Dankzij de garage en carport is er ruimschoots parkeergelegenheid op eigen terrein.

De woning is oorspronkelijk gebouwd rond 1900 maar in 1980 volledig herbouwd en in 2003 vergroot. De omvang van de woonruimte is indrukwekkend; zo zijn er onder andere zes slaapkamers, drie badkamers, twee keukens en twee woonkamers. Vanuit de studeerkamer aan de voorzijde kijkt u uit over de Markt met haar kenmerkende kiosk en het fraaie groen. De woonkamers en tuinkamer zijn georiënteerd op de zonovergoten achtertuin en laten u haast vergeten dat u in het hart van Waalre woont.
Alle gewenste voorzieningen voor jong en oud liggen binnen handbereik, waaronder goede onderwijs- en sportfaciliteiten. Waalre wordt omringd door prachtige natuur en heeft een gunstige ligging ten opzichte van de A2, A50 en de A67. Het centrum van Eindhoven, ASML, de High Tech Campus, Flight Forum en diverse ziekenhuizen zijn met de auto, fiets en openbaar vervoer uitstekend en snel bereikbaar.

INDELING

BEGANE GROND
De voorgevel met hoofdentree van dit fraaie woonhuis is gelegen aan de Markt. Achter de entree gelegen ruime hal is voorzien van een natuurstenen vloer, een vide met een trap naar de bovenverdieping. Aan de rechterzijde van de hal ligt een grote studeerkamer met uitzicht op de Markt; een inspirerende plek om te werken of te studeren.
De ruime woonkamer aan de achterzijde is samengevoegd met de voormalige opkamer, deze opkamer ligt iets hoger dan de woonkamer omdat hieronder de wijnkelder is gelegen. Een stoere houten vloer en een open haard zorgen hier voor de juiste huiselijke sfeer. Achter de woonkamer ligt de serre c.q. tuinkamer. Een gezellige plek voor een boek of een glas wijn met een prachtig zicht op de tuin.

Aan de linkerzijde van de hal ligt de grote woonkeuken welke is voorzien van grote openslaande deuren naar de achtertuin. De luxe keukeninrichting is voorzien van granieten werkbladen en diverse inbouwapparatuur. Naast de woonkeuken ligt een praktische bijkeuken.

In 2003 is het woonhuis aanzienlijk vergroot door de aanbouw van een achtervleugel. Deze achtervleugel bestaat uit een klein appartement dat inpandig verbonden is met de rest van het hoofdhuis. Zo heeft het een eigen zij-entree waardoor deze achtervleugel ook uitstekend geschikt is voor aparte bewoning door inwonende ouders of kind. Ook is gebruik als kantoor/praktijk aan huis goed mogelijk. Deze vleugel is ingedeeld met een tweede keuken en een tweede woonkamer. De 2e keuken heeft een keukeninrichting met diverse inbouwapparatuur. De 2e woonkamer is voorzien van een gezellige (gas)haard en een schuifpui naar het terras in de achtertuin. Achter de 2e woonkamer ligt een ruime slaapkamer met een eigen garderobekamer en badkamer (met vloerverwarming),inloopdouche, wastafel en toilet.

EERSTE VERDIEPING
Op de eerste verdieping liggen vier slaapkamers, twee badkamers, een toiletruimte en meerdere bergruimtes. De hoofdslaapkamer is ruim opgezet en beschikt over een inloopkast, een eigen badkamer en een half overdekt dakterras.
De badkamer van de hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopdouche, toilet en een wastafelmeubel. De andere badkamer op deze verdieping, ten behoeve van de overige drie slaapkamers, is voorzien van een douche, ligbad en wastafelmeubel. Verder zijn er nog een aantal zolderruimtes die veel praktische bergruimte bieden.

TWEEDE VERDIEPING
Via een vaste trap is er nog een extra zolderkamer te bereiken.

EXTERIEUR
In de grote tuin, op het zuid-westen gelegen, achter het woonhuis ervaart u een verrassende rust en privacy. De tuin is ingedeeld met diverse terrassen een gazon, beukenhagen, bomen, buitenverlichting, beregeningsinstallatie en borders met een grote diversiteit aan beplanting.
De oprit aan de rechterzijde van het woonhuis geeft toegang tot de entree van achtervleugel en de carport.

BIJZONDERHEDEN
-Het monumentale woonhuis is in 1980 bijna volledig herbouwd met behoud van enkele authentieke elementen zoals de eikenhouten spanten en de dakpannen;
– Bij de verbouwing, onder architectuur, is rekening gehouden met de rijke historie van het pand. Bouwkundige elementen verwijzen naar een voormalig Teutenhuis. Een Teutenhuis was in die tijd het (winter)verblijf van een rondreizende handelaar of ambachtsman. Deze kooplieden waren veelal welgesteld hetgeen vaak bleek doordat zij veelal in mooiste woningen op de beste plekken van het dorp woonden.
-De achtervleugel is gerealiseerd in 2003;
-Een uitstekende locatie om wonen met werken te combineren, alsmede dubbele bewoning.
-Op de begane grond van de achtervleugel is thans een slaapkamer in gebruik als sauna-ruimte.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1900, herbouwd in 1980 en aanbouw is van 2003
Woonoppervlakte
373
Perceeloppervlakte
1597
Inhoud
1660
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
3

Locatie