Pater de Leeuwstraat 19 - Honders Alting

Bekijk 57 beelden

Pater de Leeuwstraat 19

Vraagprijs
€ 1.100.000

Genieten met een grote, maar zachte -G, op slechts 20 minuten van Eindhoven en een half uur van ’s-Hertogenbosch.

Hier, aan de Pater de Leeuwstraat in Beek en Donk, staan meerdere statige villa’s uit het begin van de vorige eeuw met uitzicht naar de Zuid-Willemsvaart. Achter de bomen ziet u deze villa met charmante raamluiken staan, gebouwd in 1920 en boordevol karakter. Met 6 slaapkamers en 2 badkamers is dit is een familiehuis pur sang, omringd door een parkachtige tuin. De goed onderhouden villa en bijgebouwen, waarvan een deels als atelier is ingericht, nodigen u uit voor een kennismaking wie wellicht leidt tot een verbintenis; de sleutel van deze bijzondere plek in Noord-Brabant.
U woont aan de rand van Donk, dat samen met Beek het dorp Beek en Donk vormt. Na een korte wandeling bereikt u het Piet van Thielplein met een supermarkt, drogist, slijterij, HEMA en diverse horecagelegenheden. Er is een goede busverbinding met Helmond (station), Gemert en Nuenen. Via de N279 zijn Veghel, ’s-Hertogenbosch, Helmond, Asten en de snelwegen A50/A67 goed bereikbaar.

INDELING
BEGANE GROND
Trots hangt het wit-blauwe schild van Gemeentelijk Monument naast de prachtige, statige entree. Bewonder de kleurrijke glas-in-loodramen en open de voordeur naar de vestibule, die in verbinding staat met de hal. Hoge balkenplafonds, de mozaïek tegelvloer en roomwitte paneeldeuren met kleurrijk glas in lood zorgen voor een ontvangst in stijl.
Aan de linkerzijde is de woonkamer en-suite, waar de pure schoonheid en rijkdom tot uiting komt. De voorkamer met erker en schouw, waar een houtkachel staat, nodigt uit voor een goed glas wijn en uw favoriete muziek. De aansluitende eetkamer staat in verbinding met de lichte serre, waar u optimaal profiteert van de zon.
Rechts van de hal zijn een werkkamer, de eetkeuken, tweede woonkamer en een lange hal met toiletruimte gesitueerd. De tuingerichte keuken met kookeiland past perfect in dit familiehuis en staat in verbinding met een koele wijn-/provisiekelder. In de tweede woonkamer komen verschillende functies samen: werken, piano spelen en het zitgedeelte bij de haard wordt gebruik om naar een goede film, serie of documentaire te kijken.

SOUTERRAIN
We noemden al de wijn-/provisiekelder, die als verlengstuk van de keuken fungeert. Bij het overdekte terras is een betonnen trap naar een muziek-/fitnessruimte, gesitueerd onder de eetkamer en serre.

EERSTE VERDIEPING
Volg de prachtige bordestrap naar de eerste verdieping. U ziet ondertussen prachtige stijlelementen zoals de glas-in-loodramen bij het bordes en de trapleuning met gesmede spijlen, die het toppunt van vakmanschap zijn.
Op deze verdieping zijn vier sfeervolle slaapkamers, waarvan een grenst aan het zonnige dakterras. Steeds ziet u nieuwe elementen, die veelal meer dan 100 jaar oud zijn. Verder zijn er op deze verdieping een toiletruimte en een badkamer, ingedeeld met een ligbad, inloopdouche en een dubbel wastafelmeubel.

TWEEDE VERDIEPING
Achter een van de deuren op de overloop is een vaste trap naar de tweede verdieping. Hier ziet u de houten dakconstructie tevoorschijn komen, zowel op de overloop als in de slaapkamers. Beide slaapkamers zijn in te richten als tweepersoonskamer en er zijn twee bergingen, waarvan een in de hoge dwarskap aan de voorzijde. De tweede badkamer is perfect voor de kinderen en voor het ontvangen van gasten.

BIJGEBOUW
Aan weerszijden van de villa staan twee bijgebouwen, die voor verschillende functies te gebruiken zijn. Zo is er ruimte voor opslag, voor het tuin- en klusgereedschap en om vanuit huis te werken. In een deel van het bijgebouw aan de rechterzijde, in de voormalige garage, is nu een atelier gevestigd.

EXTERIEUR
Dit fantastische familiehuis staat op een perceel van maar liefst 1690 m², waarbij de achterzijde op het zuidwesten gesitueerd is. De parkachtige tuin is een oase van rust, ruimte en pure schoonheid. Geniet op de terrassen van deze bijzondere plek en kweek uw eigen groente en fruit in de moestuin.

BIJZONDERHEDEN
– Statige villa met 6 slaapkamers en twee badkamers;
– Meerdere bijgebouwen, waarvan een deels als atelier in gebruik is;
– Parkachtige, zonnige tuin met veel privacy en meerdere terrassen;
– Gerenoveerd met behoud van karakter en sfeer;
– Mooie ligging aan de Zuid-Willemsvaart;
– Gemeentelijk monument;
– Alarminstallatie en beveiligingssysteem is aanwezig;
– CV-ketel is gekoppeld aan een hoog rendements hout kachel. Het systeem is een combinatie van een Nefit gasketel met een hout CV haard, die automatisch aangestuurd wordt. Dit systeem is verbonden met een buffervat in de kelder.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1920
Woonoppervlakte
281
Inhoud
1205
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
2

Locatie