President Rooseveltlaan 2 - Honders Alting

Bekijk 33 beelden

President Rooseveltlaan 2

Vraagprijs
€ 1.995.000

Unieke monumentale fabrikantenvilla in Warande, Helmond

Welkom bij deze prachtige monumentale fabrikantenvilla, gelegen in de begeerde stadswijk ‘Warande’ in Helmond. Gebouwd in 1909 door de gerenommeerde fabrikant Van Thiel, staat deze villa bekend om zijn tijdloze schoonheid in Engelse Cottage-stijl, waardoor het wellicht een van de meest betoverende villa’s van Helmond is.

Wanneer u deze villa binnenkomt, wordt u verwelkomd door een schitterende hal die precies doet waarvoor hij ontworpen is: indruk maken. Het prachtige marmer op de vloeren en wanden, en een charmant glas-in-lood kajuitraampje boven de authentieke voordeur was en is indrukwekkend. De villa biedt nog veel meer indrukwekkende ruimtes die tegelijkertijd toch ook verrassend huiselijk zijn. Zo is er onder meer een sfeervolle werkkamer met een adembenemend uitzicht over de voortuin en de President Rooseveltlaan, een grote living met een prachtige visgraatvloer en een schouw (Boley gashaard), een kamer-en-suite met marmeren schouw en openslaande deuren naar het terras in de tuin.

Praktisch en comfort gaan hand in hand in de moderne woonkeuken, tegenwoordig een vereiste voor een modern gezin, de bijbehorende bijkeuken en kelder zorgen voor bijna onbeperkte bergruimte, en dat alles is voorzien van hoogwaardige apparatuur en afwerkingen. De eerste verdieping biedt vier grote luxueuze slaapkamers en twee grote badkamers. De tweede verdieping biedt ook nog eens vier slaapkamers en twee badkamers zodat het totaal op acht slaapkamers met vier badkamers uitkomt. Ruim voldoende voor een grote familie met inwonende ouders en/of (klein)kinderen en dan nog is er voldoende ruimte voor logees.

Op het ruime perceel van 4.915 m² staat achter in de prachtige parkachtige tuin een vrijstaand koetshuis en een gezellig theehuis dat doet herinneren aan tijden van weleer. Deze villa biedt een unieke levensstijl die huidige luxe en comfort op subtiele wijze met de historie combineert.

BIJZONDERHEDEN
– Acht slaapkamer
– Vier badkamers
– Vele authentieke elementen zoals visgraatvloeren, glas-in-lood, uitkragende gootlijsten, hoge plafonds en buiten zandstenen speklagen
– Deze villa heeft een monumentale status (Gemeentelijk monument): zie voor meer informatie en voordelen www.monumenten.nl
– Loopafstand stadscentrum van Helmond

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1909
Woonoppervlakte
513
Perceeloppervlakte
4915
Inhoud
2167
Aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
8
Aantal badkamers
4

Locatie