Smalle Themaat 20 - Honders Alting

Bekijk 63 beelden

Smalle Themaat 20

Prijs op aanvraag

Als pure historie wordt gecombineerd met alle denkbare luxe op één van de beste locaties in de provincie Utrecht is dit het resultaat.

Want dit is namelijk wat je krijgt als je met een onbeperkt budget een team van vakmensen onder leiding van een deskundige architect los laat op een van oorsprong uit 1647 daterende boerderij. Beter dan dit gaat het dan niet worden.
Deze grote woonboerderij beschikt over een prachtige tuin met een verwarmd buitenzwembad en jacuzzi, een luxe vrijstaand gastenverblijf annex kantoor/atelier en uitstekende paardenfaciliteiten bestaande uit een stallencomplex met 4 ruime paardenboxen, een schapenstal, een rijbak en weilanden. Perceel bevat een viertal toegangs poorten vanaf de weg. Waarbij twee elektronische toegangspoorten naar de woning en nog twee bij de weilanden.

Het geheel staat op een groot en goed afgeschermd perceel van maar liefst 14.750 m² dat aan de achterzijde grenst aan een Ecologische Zone met blijvend vrij uitzicht over recreatiegebied ‘De Haarrijnse plas’ en op loopafstand van het Máximapark.
De prachtige locatie ligt aan de rand van Vleuten, op korte afstand van Maarssen en Utrecht. De Smalle Themaat is een autoluwe en fietsvriendelijke straat die in verbinding staat met de Thematerweg richting het nabij gelegen Landgoed Haarzuilens en de Golfclub de Haar. De voorzieningen van Utrecht, Vleuten en Leidsche Rijn zijn, net als de oprit van de A2, zeer goed bereikbaar. Diverse scholen, openbaar vervoer, winkels, supermarkten en een treinstation maken het wonen op deze plek zeer aantrekkelijk.

INDELING

BEGANE GROND
Dit is een woonboerderij met ongekend veel sfeer en luxe. Gelijk bij binnenkomst wordt de toon gezet en is duidelijk dat de afwerking van deze boerderij van een ongekend hoog niveau is.

Het fantastische resultaat van de zeer omvangrijke verbouwing laat zich o.a. zien in de zwarte paneeldeuren, een hardstenen vloer met vloerverwarming (deze ligt op de hele begane grond), robuuste ankergebinten, het strakke stucwerk en een fraaie raamindeling met uitzicht op de tuin rondom. Alles is uitermate goed op elkaar afgestemd en zorgt voor de juiste sfeer.

De living van ruim 200 m² is onderverdeeld in een tweetal zitgedeeltes, een eetkamer en een werk-/study met op maat gemaakt meubels. De living is verbonden met een serre, een gezellige woonkeuken en een bijkeuken. Zowel de keuken als bijkeuken zijn ingericht met een handgemaakte, exclusieve keukenopstelling en alle denkbare inbouwapparatuur staat tot uw beschikking om de beste maaltijden te bereiden. Tussen de keuken en bijkeuken liggen een technische ruimte en een tweede toiletruimte gesitueerd. Net als vroeger is de opkamer ook nu een belangrijk element in de boerderij. Nu is deze kamer ingericht als gezellige tv-kamer die grenst aan de woonkeuken en de ondergelegen kelder is nu een perfecte plek voor uw wijncollectie.

EERSTE VERDIEPING
Een stijlvolle designtrap geeft toegang tot de overloop waaraan vier slaapkamers grenzen. Een van deze slaapkamers is momenteel ingericht als garderobekamer en de twee andere slaapkamers zijn fraai afgewerkt met op maat gemaakte meubels, dakkapellen en zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren. Ook vindt u er een luxe, zeer compleet uitgevoerde badkamer voor de kinderen en logees.

De master-suite ligt vrij van de andere slaapkamers aan de achterzijde van de woonboerderij en beschikt over een inloop-garderobe en een eigen badkamer.. Ook hier zijn kosten nog moeite gespaard en ervaart u de luxe en sfeer van een vijfsterrenhotel.

VRIJSTAAND GASTENVERBLIJF/KANTOOR/ATELIER
Niet alleen de woonboerderij, maar ook het grote vrijstaande bijgebouw dat dienst kan doen als gastenverblijf, kantoor of atelier is uitstekend afgewerkt en een toonbeeld van luxe. Het gastenverblijf is ingericht met een imposante woonkamer, open keuken, twee slaapkamers, wasruimte, toilet, badkamer en een inpandige berging. In de woonkamer en keuken zijn de dikke en stoere ankergebinten behouden waardoor het geheel een robuuste doch luxe en landelijke sfeer ademt.

SCHUUR/STALLEN COMPLEX
Voor het houden van meerdere paarden of andere dieren is dit stallencomplex de perfecte plek. Met een vloeroppervlakte van 180 m², exclusief de aangebouwde kas, heeft u volop ruimte tot uw beschikking. Grote, dubbele toegangsdeuren zorgen voor een goede toegankelijkheid met een tractor of paardentrailer. Het complex is verder ingedeeld met vier ruime boxen, een schapenstal, twee bergingen en een grote bergzolder. Verder beschikt het terrein ook over een 4-paards stapmolen. En als u geen paarden heeft dan is deze grote ruimte ook uitstekend geschikt voor het stallen van auto’s of het beoefenen van andere hobby’s.

RONDOM
Deze prachtige woonboerderij staat op een groot perceel van 14.750 m² met tuin, terrassen, weilanden en een gedraineerde rijbak. De rijbak is een eb en vloedbak met een eigen geslagen bron voor water. Verder is het een Z dressuurbak van 20 bij 60 meter. Diverse grote monumentale bomen geven aangename schaduw voor mens en dier. Links en rechts is er op het eigen terrein ruim voldoende parkeergelegenheid en de rondom de woonboerderij fraaie onder architectuur aangelegde tuin heeft meerdere beschutte terrassen waaronder ook één met een jacuzzi en een verwarmd buitenzwembad. Schoonheid komt met de jaren en dat is zeker van toepassing bij deze indrukwekkende woonboerderij.

BIJZONDERHEDEN
– De woonboerderij is in de periode 2007-2008 geheel verbouwd, gemoderniseerd en verduurzaamd;
– De buitengevels, het dak en de begane grondvloer zijn volledig geïsoleerd;
– Houten kozijnen, geheel voorzien van isolerende beglazing (m.u.v. enkele stalramen);
– Het buitenschilderwerk is in 2020 gedaan;
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Remeha, 2008);
– Vloerverwarming op de begane grond;
– De zonnepanelen (2019) hadden vorig jaar een opbrengst 22000 kWh;
– Het zwembad wordt verwarmd met een warmtepomp;
– De woning is voorzien van een domotica-systeem inclusief Sonos;
– Energielabel C.

Voor meer informatie en foto’s neem contact op met ons kantoor.

 

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1647, gehele renovatie 2008
Woonoppervlakte
636
Perceeloppervlakte
14750
Inhoud
3121
Aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
3

Locatie