Somma Lombardo | Lago Maggiore | Piemonte - Honders Alting

Bekijk 17 beelden

Somma Lombardo | Lago Maggiore | Piemonte

Vraagprijs
€ 2.500.000

Deze unieke en prachtige villa ligt vlakbij het Lago Maggiore, een van de prachtige Italiaanse meren in het noorden, vlakbij het Lago di Como en het Lago di Garda.

Het historische pand bestaat uit het landhuis, de voormalige stallen, die later zijn gerenoveerd, een ander gastenverblijf verkregen uit de oorspronkelijke agrarische schuilplaatsen en de receptie die moet worden gerestaureerd. Het huis, verdeeld over twee verdiepingen, is omringd door groen, in een eeuwenoud park, met hoge bomen. In het park van meer dan 2,7 hectare ligt een zwembad en een oude tennisbaan, die nu in onbruik is geraakt, maar gerestaureerd kan worden.

Dit prachtige pand, gebouwd in de jaren ’50, heeft het grote raffinement van zowel de architectuur als het perfect onderhouden interieur behouden. Het pand heeft altijd toebehoord aan de familie van de huidige eigenaren, de aankoop van de grond waar het park nu op staat werd gedaan door de overgrootvader. Na de splitsing van het park in twee eenheden werd in 1955 begonnen met de bouw van de huidige villa die te koop staat met de bijbehorende eigendommen.

De villa is altijd in goede staat van onderhoud gehouden, de installaties en badkamers moeten worden bijgewerkt. De interne afwerking is elegant, met de vloeren van de hal in marmer, de kamers in hout, sommige ingelegd en stucwerk op de plafonds. Het interne pand geniet maximale privacy. Het centrum van Somma Lombardo ligt op minder dan 9 kilometer van de internationale luchthaven Milaan Malpensa.

Evenals de snelweg die een verbinding vormt met Milaan, Zwitserland en Ligurië, waarvan het tolstation van Vergiate op slechts 6 kilometer afstand ligt. Het territorium van Somma Lombardo wordt gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden en plateaus, die in het verleden het Eden waren van jagers en paddenstoelenzoekers.

De beddingen van de rivier de Ticino lopen meer dan 5 kilometer door het gebied naar het westen. Er zijn zandstranden en jaagpaden, en de weg die erlangs loopt is ideaal voor joggers en fietsers. De natuurlijke panorama’s die je hier kunt bekijken zijn prachtig.

Sinds 80 jaar is het territorium van Somma Lombardo het toevluchtsoord van natuurliefhebbers en paardensporters dankzij de grote uitgestrekte landerijen. Elegante villa’s werden gebouwd in grote privéparken met ruiterpaden. Ook vandaag nog kun je, wandelend door deze straten in het groen, de elegante architectuur van deze luxueuze woningen bewonderen.

Lago Maggiore

Een van de grootste trekpleisters van Lago Maggiore is het prachtige landschap. Het meer zelf wordt omringd door prachtige bergen en weelderig groen, wat een schilderachtige achtergrond creëert voor elk huis. Bovendien staat het gebied bekend om zijn zonnige weer en milde temperaturen, waardoor het het hele jaar door een geweldige plek is om buitenactiviteiten te ondernemen.

Je kunt met een boot de vele eilanden van het meer verkennen, zoals de Borromeïsche eilanden die bekend staan om hun prachtige tuinen en historische gebouwen. In de zomer kun je zwemmen in het heldere water van het meer of genieten van verschillende watersporten zoals zeilen, kajakken en windsurfen. In de winter bieden de omliggende bergen uitstekende skimogelijkheden.

Verder is de regio doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met talloze musea, historische locaties en culturele evenementen die eindeloze mogelijkheden bieden voor verkenning en vermaak. Dit maakt het een ideale plek om te wonen voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis en culturele ervaringen.

Naast de natuurlijke en culturele voorzieningen is Lago Maggiore ook een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. De waarde van onroerend goed in de regio stijgt en er is veel vraag naar huurwoningen van toeristen die in de zomermaanden massaal naar het gebied komen.

Het zuidelijke puntje van Lago Maggiore ligt op slechts 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Milaan, waardoor de villa gemakkelijk te bereiken is voor zowel kortere als langere bezoeken.

Kortom, een huis kopen in Lago Maggiore biedt een unieke kans om een stukje paradijs te bezitten in een van de mooiste en cultureel rijkste regio’s van Italië.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1955
Woonoppervlakte
841
Perceeloppervlakte
27000
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
5