Stationsstraat 19c - Honders Alting

Bekijk 38 beelden

Stationsstraat 19c

Prijs op aanvraag

Op de eerste verdieping van dit prachtige, rijksmonumentale complex (voormalige Nazarethschool) gelegen zeer royaal opgezet (bijna 200 m²) 4-kamerappartement met oa. 2 ruime slaapkamers, 2 badkamers, luxe keuken met aparte eetkamer, balkon op de zonzijde en overdekte parkeerplaats.
De lommerrijke stationsstraat is zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van de kern van het dorp en biedt alle winkelvoorzieningen, het Sint Annaziekenhuis en het NS-station op loopafstand.

CENTRALE ENTREE
Bij binnenkomst in de centrale entree wordt u direct verwelkomd door de sfeer en het karakter van toen. De oude elementen zoals de terrazzovloer, de imposante trapopgang en de hoge glas-in-loodramen zijn behouden gebleven en vormen een prachtige combinatie met de moderne glazen lift.

SOUTERRAIN
Praktische, manshoge kelder voor gemeenschappelijk gebruik.

APPARTEMENT
Het appartement is zeer ruim van opzet, zo ook de entree. Tevens zorgt de plafondhoogte van maar liefst ca. 4 meter meter voor een uniek gevoel van ruimte.
Vanuit de hal bereikt u de keuken en eetkamer, het gastentoilet, de slaapvleugel en de 2e slaapkamer.

Ruim opgezette keuken met originele terrazzovloer, toegang tot praktische bergkast en open doorgang met klein niveauverschil naar de eetkamer. Luxe keukenopstelling met 4-pits inductiekookplaat, koelkast, vaatwasmachine op werkhoogte, 1,5 spoelbak en combi-oven.
De originele hoge raampartij geeft volop lichtinval en een fraai uitzicht aan de achterzijde.

Eetkamer / multifunctionele ruimte
Middels klein niveauverschil bereikt u de eetkamer. Deze ruimte is voor een appartement zeer uniek te noemen gezien de vele raampartijen en grote schuifpui naar het balkon aan de achterzijde.
Deze ruimte is uitgevoerd met een fraaie houten parketvloer (in visgraatmotief) en geniet een zeer prettige licht- en zoninval en is derhalve ook ideaal geschikt als werkkamer of hobbyruimte.

Woonkamer
De originele puien van de klaslokalen zijn nog intact en oa. vanuit de keuken biedt dit een fraaie doorgang naar de woonkamer.
De woonkamer is met de afmeting van ruim 50 m², de fraaie houten parketvloer in visgraatmotief, de hoge plafonds en hoge raampartijen zeer imposant te noemen.
De ruimte is vierkant en derhalve op diverse manieren in te delen.

SLAAPVLEUGEL
Middels portaal met meterkast, Vlizotrap naar de bergzolder en toegang tot de eerste slaapkamer, badkamer en hal.
Zeer royale eerste slaapkamer met vloerbedekking en directe toegang tot de badkamer en garderoberuimte(voormalige kantoor van de rector van de school).
In de slaapkamer is een inbouwkast met daarin de CV-opstelling en unit tbv de warmte-terugwininstallatie.
Geheel betegelde badkamer voorzien van dubbele wastafel met meubel, inloopdouche met thermostaatkraan, 2e toilet en designradiator. In de badkamer is tevens ruimte gecreëerd voor de aansluiting van de wasapparatuur (op werkhoogte).
Tweede gastenslaapkamer met vloerbedekking, vaste wastafel en inloopdouche v.v. thermostaatkraan.

BERGZOLDER
Via Vlizotrap bereikbare bergzolder voor opslag (ca 24 m²).

PARKEREN EN BERGING
Op afgesloten terrein aan de achterzijde van het complex gelegen overdekte parkeerplaats en berging met verlichting en elektra.

GESCHIEDENIS
De Nazarethschool is gebouwd in 1916 en was tot in de oorlog een jongensschool. Toen de Duitsers de meisjesschool aan het Bogardeind vorderden, kwamen ook de meisjes naar dit gebouw. De jongens hadden ’s ochtends les, de meisjes ’s middags. Dit duurde tot de bezetter ook de dit gebouw vorderde. Het Geldropse onderwijs werd voortgezet in garage Vlemmings, het Boerenbondsgebouw en enkele winkelpanden.
Na inkwartiering van de Duitse legeronderdelen werd de school bij de bevrijding gebruikt om opgepakte NSB-ers of Duitsgezinden vast te zetten.
Daarna vorderde het Engelse leger de school om er een noodhospitaal in te richten. Pas in oktober 1945 werd de school weer vrijgegeven.
In 2007 heeft het gebouw een transformatie ondergaan en is het verbouwd tot een zestal luxe appartementen.

BIJZONDERHEDEN
* Oorspronkelijk bouwjaar 1916, getransformeerd tot appartementen in 2007.
* Woonoppervlakte 195 m² (volgens de NEN normering) exclusief balkon van 12 m² en inpandige bergzolder van 24 m².
* Berging beneden op het binnenterrein van ruim 6 m².
* Het betreft een rijksmonument
* De servicekosten bedragen € 265,- per maand.
* Voorzien van dak- en muurisolatie en deels dubbele beglazing en de originele raampartijen zijn voorzien van voorzetramen om het karakter te behouden.
* Het betreft een kleinschalig complex met compacte VVE (6 leden). De bewoners zijn overwegend senioren.
* Aanvaarding is in overleg, directe of snelle aanvaarding mogelijk.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1916, 2007 getransformeerd naar appartementen
Woonoppervlakte
195
Inhoud
975
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1

Locatie