Udenhoutseweg 6 - Honders Alting

Bekijk 53 beelden

Udenhoutseweg 6

Vraagprijs
€ 1.795.000

Aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen staat deze prachtige langgevelboerderij met een drietal bijgebouwen voor het houden van paarden, opslag, het ontvangen van gasten en om wonen met werken te combineren. Het perceel van ca. 18.000 m² is ingedeeld met een boomgaard, meerdere weilanden, een siertuin en diverse faciliteiten voor het houden van paarden. De rietgedekte woonboerderij is geheel herbouwd met gebruik van diverse oude bouwmaterialen en heeft zowel aan de binnen- als buitenzijde een fantastische sfeer.

INDELING

BEGANE GROND
Bewonder de charme en de pure kwaliteit aan de buitenzijde en open de voordeur van deze magnifieke woonboerderij. De ontvangsthal heeft een prachtige vide en etaleert al haar schoonheid dankzij de combinatie van authentieke en hedendaagse materialen. De eikenhouten draagconstructie, de leistenen vloer met vloerverwarming en de paneeldeuren passen goed bij de glazen wand met stalen frame op de vide. Rechts in de hal zijn de garderobe, toiletruimte en de toegang tot de bijkeuken. Aan de andere zijde is het technische hart, verdeeld in een meterkast en een ruimte waar onder andere de verwarmingsinstallatie is.

Openslaande deuren geven toegang tot de woonkeuken, voorzien van alle denkbare luxe en een optimale verbinding met het terras en de tuin. De keuken heeft natuurstenen werkbladen en alle benodigde apparatuur is van gerenommeerde merken. In de keuken is ruimte voor een grote eettafel waar men optimaal kan genieten van deze bijzondere ambiance.

Via de keuken is de woonkamer te bereiken met prachtig lichtinval, een houtkachel en een speelse indeling met twee zithoeken en een eetgedeelte. Hier zie je de houten draagconstructie van de woonboerderij op zijn best, scherp aftekenend tegen de witte gestucte muren. In de woonkamer is een trap naar een extra zitkamer; een heerlijke plek om tot rust te komen met muziek of een goed boek.
Op de begane grond zijn de hoofdslaapkamer met een garderobe en een luxe badkamer. Ook hier is de kwaliteit merkbaar, zowel qua afwerking als materiaalgebruik. De badkamer is ingedeeld met een inloopdouche, ligbad, toilet en een dubbele wastafel.

Wonen kan gecombineerd worden met werken dankzij de grote kantoorruimte annex spreekkamer, voorzien van een eigen entree aan de achterzijde van de woonboerderij. De grote ruimte leent zich uitstekend voor het realiseren van extra slaapkamers of een inpandige woonstudio.
Aan de achterzijde van de woonboerderij is een overdekt terras gerealiseerd van robuust eikenhout waar je volop geniet van het prachtige uitzicht naar de tuin. De stalen zijwanden met glas zorgen samen met de verwarming voor een buitenruimte waar je nagenoeg het hele jaar van kunt genieten.

EERSTE VERDIEPING
Geheel gelijkvloers wonen is mogelijk dankzij de slaap- en badkamer op de begane grond maar op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers en een tweede badkamer. Beide slaapkamers hebben een prettig maatvoering en veel lichtinval dankzij de grote (dak)ramen. De badkamer heeft een grote inloopdouche en een wastafelmeubel; het toilet zit in een aparte ruimte die je vanaf de overloop kunt bereiken.

GASTENVERBLIJF
Vlak achter de woonboerderij valt je oog op het charmante gastenverblijf voor een eventuele inwonende aupair of familie-lid. Het is deels rietgedekt en met gepotdekselde gevels. Voor familie en vrienden is dit een heerlijke plek om te verblijven waarbij privacy gewaarborgd is. Uiteraard kan deze ruimte ook gebruikt worden als kantoor-, praktijk- of trainingsruimte met een aanwezige pantry.

PAARDENSTAL
De schuur die het dichtst bij de woonboerderij staat wordt gebruikt ten behoeve van het houden van paarden. Er zijn twee paardenboxen, volop bergruimte en dubbele openslaande deuren waardoor een paardentrailer binnen kan staan. Tevens is er een zadelkamer en een poetsplaats aanwezig. Op de zolder is ruimte voor de opslag van bijvoorbeeld hooi en stro.

SCHUUR
Het grootste bijgebouw is een schuur met een grote bergzolder en een enorme vloeroppervlakte die ter beschikking staat voor privé, hobbymatig of zakelijk gebruik. Uiteraard kan het ook een domein zijn voor je auto-collectie; een omgeving die inspireert, charme heeft en veel lichtinval door de vele ramen.

EXTERIEUR
Vanaf de Udenhoutseweg zorgt een brede inrit voor een goede toegankelijkheid van het terrein. Rondom de schuren is een verhard buitenterrein, deels ten behoeve van opslag. Voor de woonboerderij is een boomgaard met bochtige paden en aan de achterzijde de goed onderhouden siertuin. Voor het houden van paarden zijn er een longeercirkel en meerdere weilanden, omringd door een bomensingel.

Al met al kunnen we spreken van een uniek object, gebouwd met oog voor detail en met gebruik van hoogwaardige materialen. Zowel voor mens als dier is dit een plek waar genieten deel uitmaakt van het dagelijks leven, dichtbij de dynamiek van Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
2010
Woonoppervlakte
381
Perceeloppervlakte
17917
Inhoud
4420
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2

Locatie