Ghiffa | Lago Maggiore | Piemonte - Honders Alting

Bekijk 24 beelden

Ghiffa | Lago Maggiore | Piemonte

Vraagprijs
€ 9.900.000

Deze villa ligt dicht aan het Lago Maggiore, één van de prachtige Italiaanse meren in het noorden, vlakbij het Lago di Como en het Lago di Garda.

De villa komt voort uit de glorie van begin 1900, tijdperk van de Stile Liberty, de Italiaanse variant van Art Nouveau. Deze prestigieuze historische villa uit 1908 ligt verspreid over een eeuwenoud park van 15.000 vierkante meter, beplant met eeuwenoude bomen en bloemen die typisch zijn voor het meer. Het biedt een adembenemend uitzicht op het Lago Maggiore en een privéstrand. De lay-out van het park is typisch voor Italiaanse tuinen met zijn interne paden. De villa ligt op een plek met volledige privacy en geniet van een bevoorrechte positie aan de oever van het meer, want het heeft een tuin aan het meer en een privéstrand met pier.

De belangrijke toegangsweg voelt imposant en esthetisch aan. Elk detail is met grote zorg en smaak behandeld, waarbij alle originele kenmerken en de charme van dit prestigieuze pand bewaard zijn gebleven. De villa is verdeeld over drie verdiepingen plus de kelder. Vanaf de hoofdingang begint de belangrijke marmeren trap met zijn versierde marmeren muren. Op de begane grond bevinden zich de ontvangst- en eetkamers, een kantoor en de prachtige veranda die uitkomt op de tuin. Het slaapgedeelte op de eerste en tweede verdieping bestaat uit negen slaapkamers en badkamers.
De eerste verdieping heeft een zeer gastvrije master suite, met een prachtige ingelegde parketvloer, plafonds met fresco’s, grote ramen en een grote badkamer met jacuzzi. De tweede verdieping heeft drie appartementen met een slaapkamer en een studio-appartement. In de kelder bevinden zich de taverne, de keuken, een grote kamer met een gewelfd bakstenen plafond en een badkamer. In het park bevinden zich naast de conciërgewoning twee gastenverblijven. Een privéstrand en een aanlegsteiger zijn twee van de hoogtepunten van het hele terrein. Er zijn ook twee boeien voor het aanmeren van motorboten.

Er zijn veel redenen waarom een huis kopen in Lago Maggiore een uitstekende investering is. Het gebied heeft natuurlijke schoonheid, een mild klimaat en een rijk cultureel erfgoed. Een van de grootste geneugten is het prachtige landschap.
Het meer zelf wordt omringd door prachtige bergen en weelderig groen, wat een schilderachtige achtergrond creëert voor dit huis. Bovendien staat het gebied bekend om zijn zonnige weer en milde temperaturen, waardoor het het hele jaar door een behaaglijke plek is om buitenactiviteiten te ondernemen.

Je kunt met een boot de vele eilanden van het meer verkennen, zoals de Borromeïsche eilanden die bekend staan om hun prachtige tuinen en historische gebouwen. In de zomer kun je zwemmen in het heldere water van het meer of genieten van verschillende watersporten zoals zeilen, kajakken en windsurfen. In de winter bieden de omliggende bergen skimogelijkheden. Verder is de regio doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met talloze musea, historische locaties en culturele evenementen die eindeloze mogelijkheden bieden voor verkenning en vermaak. Dit maakt het een ideale plek om te wonen voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis en culturele ervaringen.

Kortom, een huis kopen in Lago Maggiore biedt een unieke kans om een stukje paradijs te bezitten in een van de mooiste en cultureel rijkste regio’s van Italië.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1908
Woonoppervlakte
615
Perceeloppervlakte
15000
Aantal slaapkamers
10
Aantal badkamers
7