Vliertstraat 20 - Honders Alting

Bekijk 36 beelden

Vliertstraat 20

Vraagprijs
€ 1.095.000

Buitenplaats ‘Rozenoord’ is een uniek, sfeervol en markant pand in het centrum van Vught. Eén van de oudste panden van het dorp. De geschiedenis gaat terug tot ca. 1830 waarin het oorspronkelijke landgoed in gebruik werd genomen als buitenplaats met boomgaard en landbouwgronden en rond 1900 ontstond het pand zoals het nu nog aanwezig is. Een gemeentelijk monument wat gerenoveerd is met behoud van authentieke elementen vanaf 1985 tot heden.

LIGGING
Gelegen in het centrum van Vught met zicht op de Leeuwensteinlaan en ‘om de hoek’ van het Raadhuis met Park Reeburg, winkels, gezellige restaurants met terrassen, uitvalswegen, centraal station en natuurlijk de befaamde Petruskerk.

INDELING

BEGANE GROND
Entree naar imposante hal met natuurstenen vloer, hoog plafond, lambrisering en mooie doorkijk naar de tuin. Vanuit de hal zijn diverse vertrekken te bereiken als ook de trapopgang naar de verdieping. Aan de linkerzijde van de hal is er toegang tot een woonkamer en-suite met aan de voorzijde een zitkamer met houten visgraat parketvloer, hoog plafond met sierlijsten en een originele schouw met houtkachel. De schuifdeuren met rondom op maat gemaakte boekenkast, geven toegang tot de achterkamer met zit/tv-hoek, inbouwkast en deur naar tussenportaal. Ook in deze kamer ligt een houten visgraat parketvloer. Het tussenportaal geeft toegang tot de tuin en de eetkamer aan de achterzijde van de woning. De eetkamer is een prachtig, lichte ruimte met ramen rondom en uitzicht op de tuin. Ook hier een hoog plafond met sierlijsten, schouw met houtkachel, houten lambrisering onder de raampartijen, houten vloerdelen en een praktische trapkast.

Aan de rechterzijde van de hal is er toegang tot de keuken, gelegen aan de voorzijde. De keuken heeft een op maat gemaakte zithoek aan de voorzijde en een spoeleiland in het midden met hardstenen werkblad, houten kasten, vaatwasser en koelkast. In de originele kooknis staat een fornuis met gaskookplaat en oven. Aan weerszijden van de nis zijn nog de originele inbouwkasten bewaard gebleven. Vanuit de keuken is een provisiekelder bereikbaar (hoogte 1.50) met tevens de groepenkast, gas -en watermeter. Achter de keuken is een bijkeuken met plafond, hoge inbouwkasten en opstelling wasapparatuur. Vanuit de hal is middels een toog een toiletruimte bereikbaar met wandcloset en fonteintje alsmede de badkamer. De badkamer is betegeld en voorzien van een inloopdouche en extra brede wastafel. Boven de badkamer, bijkeuken en keuken is nog een bergzolder bereikbaar, toegankelijk vanuit de toog alsmede vanaf de buitenzijde van de woning.

EERSTE VERDIEPING
De sierlijke trapopgang geeft toegang tot een overloop met kleedruimte met wastafel en de ouderslaapkamer. De verdieping is voorzien van een houten vloer en stucwerk wanden. De slaapkamer ligt aan de achterzijde en is heerlijk licht door de vele raampartijen. Vanaf de overloop is er een trapopgang naar een overloop met inbouwkast met opstelling CV-ketel, een 2e badkamer met toilet en douche en een zeer ruime kamer aan de voorzijde met separate slaapkamer. De kamer heeft een hoge nok met spanten in zicht, een bergvliering, dakkapel en dakraam en een keukenblokje. Vanuit deze kamer is een aparte slaapkamer bereikbaar met 2 dakramen. De kamers zijn afgewerkt met een linoleumvloer.

TWEEDE VERDIEPING
Via een trapopgang is een slaapkamer te bereiken met een dubbel dakraam en wastafel. De kamer is afgewerkt met een laminaatvloer. Ook hier is de hoge nok in het zicht gehouden.

BUITEN
Aan de voorzijde is er naast de woning een oprit met ruimte voor 3 auto’s. Vanaf de oprit geeft een poort toegang tot de tuin, tevens is er vanuit de achter gelegen garage toegang tot de tuin alsmede aan de zijkant van de woning middels een poort. De tuin is in Engelse sfeer aangelegd met sierbestrating, gazon, borders, prieeltjes en beukenhagen en ommuurd met een Vughtse tuinmuur met zogeheten ‘spiegels’. De vrijstaande, stenen garage met geïsoleerde wanden en vloer, heeft een bergvliering, een loopdeur en dubbele openslaande deuren naar achtergelegen binnenterrein.

GEMEENTELIJK MONUMENT
Elke twee jaar wordt door de Stichting Monumentenwacht Noord-Brabant een bouwkundig rapport opgesteld met renovatie advies. Een rapportage van 2018 is digitaal beschikbaar.

BESTEMMING EN GEBRUIK
Op het pand rust de bestemming ‘Wonen’. Het pand is tevens zeer geschikt voor het vestigen van een praktijk of kantoor aan huis, mits de hoofdfunctie ‘wonen’ in stand blijft. Het pand kan volgens het bestemmingsplan onder voorwaarden ook worden gesplitst in twee woningen. Dit alles natuurlijk met de kanttekening dat de gemeente akkoord moet gaan met deze vormen van gebruik.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1906
Woonoppervlakte
250
Perceeloppervlakte
680
Inhoud
1148
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
1

Locatie