Voorstraat 73 - Honders Alting

Bekijk 14 beelden

Voorstraat 73

Vraagprijs
€ 2.325.000

Mogelijk één van de meest unieke woningen die momenteel te koop wordt aangeboden. De rijke geschiedenis, de omvang, de kwaliteit, de uitstraling, het afwerkingsniveau, het perfecte contrast tussen klassiek en modern maken dat u echt de tijd moet nemen om dit op u in te laten werken.

De rijke geschiedenis
In 1850 werd in opdracht van Willem de Gier de basis van de villa gebouwd in eclectische stijl. Tot 1905 was de villa in gebruik als woning totdat de Zusters van Liefde de villa betrokken en in 1922 werd naast de oorspronkelijke villa een kloostergebouw opgetrokken. Op de eerste verdieping van dit kloostergebouw werd in 1928 door W.C. van Erp een negotische kapel opgetrokken naar het ontwerp van Hendrik Vorstermans, Deze kapel heeft een driezijdig gesloten koor en een tentdak, waarop zich een achthoekige lantaarn bevindt. Tot op de dag van vandaag is de kapel behouden en tegenwoordig is het een witgepleisterd ensemble dat -samen met de kerk- beeldbepalend is voor Velddriel.
In 1951 is de oorspronkelijke villa nogmaals vergroot. Nadat dit klooster in de jaren 70 van de 20e eeuw door de zusters werd verlaten, werd het omgebouwd tot woonhuis.

In 1993 kocht de huidige eigenaar het, inmiddels verouderde pand aan en ging er na een flinke opknapbeurt en de noodzakelijke vernieuwingen wonen met diens gezin. Het woonhuis werd in de opvolgende jaren in diverse fases zeer ingrijpend gerenoveerd. De bijgebouwen werden daarna ook nog eens omgebouwd tot een schitterend gastenverblijf, een poolhouse, wellness voorzieningen, en een luxe garage met parkeergelegenheid ten behoeve van meerdere auto’s.

De omvang
De woning heeft een oppervlakte van ruim 1100 !! m² waarvan thans ruim 800 m² als woonoppervlakte in gebruik is. Met een inhoud van bijna 4000 !! m³ biedt de woning dan ook meer dan voldoende woonruimte en mogelijkheden voor alternatieve invullingen.

Los van de woning staat de meer dan luxe garage met een oppervlakte van 120 m². Deze ruimte  biedt niet alleen plaats  voor 3 auto’s, maar ook de mogelijkheid om te gebruiken als guest house of poolhouse.

De kwaliteit
De jarenlange renovatie en het structureel uitgevoerde, punctuele onderhoud maken dat de woning in een verbluffende staat van onderhoud verkeert. Waar mogelijk is gekozen voor de modernste materialen en beste kwaliteit om het comfort van de woning op het hoogst mogelijke niveau te krijgen.

De uitstraling
De combinatie van de oorspronkelijk eclectische stijl  van de originele villa gecombineeerd met de negotische architectuur van de kapel, de strak, wit gepleisterde gevels geven de villa een unieke uitstraling die in Nederland zijn gelijke niet kent.

Het afwerkingsniveau
Het oorspronkelijke bouwjaar in ogenschouw genomen is het afwerkingsniveau verbluffend te nomen. Er zijn geen concessies gedaan ten aanzien van comfort, kwaliteit en stijl, tenzij bouwkundig niet mogelijk. De beste merken werden gebruikt voor sanitair keuken en installaties.

Het perfecte contrast tussen klassiek en modern
Oordeelt u zelf!

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1850
Woonoppervlakte
810
Perceeloppervlakte
5138
Inhoud
3780
Aantal kamers
19
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
3

Locatie