Het ‘Gooi van het Zuiden’ - Honders Alting

Het ‘Gooi van het Zuiden’

In een exclusief interview met het Brabants Dagblad hebben Kenneth Alting en Tjeerd Zijlstra inzicht gegeven in de bloeiende luxe woningmarkt van Vught. De heren, die bekend staan om hun expertise op het gebied van exclusief vastgoed, onthullen verbazingwekkende feiten over de stijgende vraag naar miljoenenwoningen in het zogenaamde ‘Gooi van het zuiden’.

In Vught staan maar liefst 27 miljoenenwoningen en 5 bouwkavels te wachten op een nieuwe eigenaar. Deze exclusieve vastgoedparels, variërend van boerderij-achtige optrekjes tot statige herenhuizen en zelfs een heus ’kasteeltje’, zijn momenteel beschikbaar voor huizenzoekers met diepe zakken.

Deze opmerkelijke toename wordt toegeschreven aan een stijging van het aantal woningen met een waarde van één miljoen euro of meer, zowel lokaal als landelijk. Volgens Alting en Zijlstra is deze stijging aanzienlijk geweest. In 2013 telde de gemeente Vught slechts 278 van dergelijke woningen, terwijl dat aantal vorig jaar is gestegen tot maar liefst 978.

Naast de bestaande luxe optrekjes is er ook een groeiende markt voor nieuwbouw van exclusieve woningen in Vught. Recentelijk is de verkoop gestart van twaalf nieuwe landhuizen en een villa op Landgoed Groensche Hoeven.

Alting benadrukt in het interview echter dat de tijd die nodig is om een huis in deze prijsklasse te verkopen sterk kan variëren van slechts één dag tot mogelijk vijftien jaar. Ondanks deze variabiliteit blijft de interesse in luxe vastgoed in Vught onverminderd hoog, vooral gezien het groeiende aantal miljonairs in de regio waarvan er naar schatting zo’n 1700 in Vught wonen.

Het hele artikel lees je hier.