Bosscheweg 85 - Honders Alting

Bekijk 64 beelden

Bosscheweg 85

Vraagprijs
€ 3.250.000

Villa Catharina mag worden beschouwd als een van de mooiste villa’s in Boxtel. Jan van der Eerden, een bekende houthandelaar in Boxtel, was in 1899 de opdrachtgever tot bouw van deze markante villa, onmiskenbaar gebouwd in de eclectische stijl. De naam Catharina is afkomstig van de zus van Jan, Cato. De villa is de eerste paar decennia van de vorige eeuw in gebruik geweest als burgemeesterswoning en kent zelfs een historie als pension annex hotel-café en belastingkantoor. En nu, in 2023, krijgt u de kans om deze exclusieve, uitstekend onderhouden villa op 9866 m² in eigendom te verwerven.
Op het prachtige perceel rondom de villa staan twee multifunctionele bijgebouwen met een garage voor meerdere auto’s, een gastenverblijf en een exclusief poolhouse. Geniet van de pure schoonheid, luxe en de prachtige tuin met buitenzwembad en jacuzzi. Hier ervaart u het Bourgondische Brabantse leven in zijn meest pure vorm…

Boxtel heeft een zeer strategische ligging ten opzichte van Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Alle benodigde voorzieningen waaronder het ziekenhuis, de winkels, basis- en middelbaar onderwijs, sportverenigingen en gezellige restaurants bevinden zich op loop-/fietsafstand. Rondom Boxtel vindt u prachtige natuur zoals de Kampina, die zich uitstrekt tot Oisterwijk. Utrecht is circa 60 kilometer rijden en na circa 85 kilometer bereikt u Rotterdam. Amsterdam en Antwerpen is ongeveer een uur rijden en Brussel iets meer dan anderhalf uur.

INDELING

BEGANE GROND
Aan de kant van de Bosscheweg is de officiële entree van villa Catharina. Het statige portaal staat in verbinding met de meer dan 14 meter lange hal, voorzien van een tweede entree aan de achterzijde. Het hoge ornamentenplafond, de paneeldeuren en hardstenen vloer zijn slechts enkele elementen die de villa uniek in zijn soort maken.
De woonkamer en eetkamer zijn het toonbeeld van pure klasse en luxe. In de eetkamer kunt u samen met familie en vrienden genieten van een overheerlijk diner en de woonkamer met erker is een fantastische plek om te genieten van een goed glas wijn. Grote ramen aan de oost-, zuid- en westkant zorgen gedurende de hele dag voor fraai lichtinval.
Voor het dagelijkse eten heeft u de beschikking over een tweede eetkamer, die grenst aan de keuken. De handgemaakte keukenopstelling met kookeiland past perfect bij het karakter van de villa. De aanrechtbladen zijn van hout en hardsteen, de lades bieden veel bergruimte en alle benodigde apparatuur van Bosch is ingebouwd.
Verder bevinden zich op de begane grond een comfortabele kantoorruimte, een toiletgroep met portaal en een prachtige entertainmentruimte met bar en serre.

SOUTERRAIN
Achter een van de deuren in de hal is een trap naar het souterrain. Hier heeft u de beschikking over een provisieruimte, twee bergingen, een wijnkelder en een ruimte voor de zonnebank.

EERSTE VERDIEPING
Een prachtige bordestrap met traploper verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Het houtsnijwerk, de trapspijlen van smeedijzer en het kleurrijke glas-in-lood dakraam tonen al hun elegantie.
Aan de zuidkant zijn de master bedroom met dressing en luxe badkamer, een gastentoilet en een zitkamer met open haard. De conferentieruimte met pantry kan ook als speelkamer, gameruimte of extra slaapkamer worden gebruikt. Voor thuiswonende kinderen zijn er twee ruime slaapkamers, elk met een inloopkast en een eigen badkamer.

TWEEDE VERDIEPING
Een wenteltrap verbindt de zitkamer met een charmante slaapkamer, voorzien van schuine dakvlakken en drie dakkapellen.

GARAGE MET GUESTHOUSE
Aan de zuidkant van het perceel, links van de oprit, staat een tweelaags bijgebouw met drie garage-deuren voor minimaal zes auto’s op de begane grond. Voorzieningen als een autobrug, toiletruimte, elektra, verwarming en water zijn aanwezig. Op de bovenverdieping is een zeer ruim gastenverblijf, die ook als appartement voor uw au-pair of ander personeel gebruikt kan worden. Er zijn in totaal vier slaapkamers, vier badkamers, een wasruimte en een woon-/eetkamer met keuken.

POOLHOUSE
Vlak naast het zwembad staat het L-vormige poolhouse, die qua stijl perfect past in het ensemble. Dit bijgebouw wordt nu gebruikt als tuinkamer met biljarttafel en als sportruimte. Voorzieningen als een badkamer en toiletruimte zijn uiteraard aanwezig.

EXTERIEUR
Villa Catharina staat op twee percelen grond. De villa en bijgebouwen staan op een perceel van 2606 m², ingericht als prachtige tuin met een grote variatie aan beplanting. Aan de noordzijde van de villa ligt het tweede perceel, ingericht als grasland met een waterpartij. Dit perceel met bijgebouw grenst aan de rivier de Dommel.

BIJZONDERHEDEN
– Unieke, historische villa met een inhoud van 2730 m³;
– Wonen en werken omringd door luxe en sfeer;
– Gastenverblijf met vier slaapkamers en vier badkamers;
– Zeer ruime garage voor zes auto’s met een autobrug;
– Onder architectuur aangelegde tuin met een buitenzwembad en een poolhouse;
– Totaal 9.866 m² eigen grond;
– Energielabel B.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1899
Woonoppervlakte
709
Perceeloppervlakte
9866
Inhoud
3935
Aantal kamers
21
Aantal slaapkamers
9
Aantal badkamers
8

Locatie