Willemstad | Jan Thiel | Curaçao - Honders Alting

Bekijk 130 beelden

Willemstad | Jan Thiel | Curaçao

Vraagprijs
€ 2.595.000

Gelegen net buiten het historische Pietermaai gebied nabij de stranden, restaurants en op de culinaire strook van de Penstraat, ligt dit majestueuze Nederlandse koloniale herenhuis Penstraat 55.

Het drie verdiepingen tellende gebouw van ongeveer 553 m² dateert uit de 19e eeuw. Typisch voor deze historische ontwerpen bestaat het uit een hoofdstructuur met zes bijgebouwen met in totaal 7 slaapkamers, 6,5 badkamers, 2 keukens plus een zwembad op een kavel van 2.725 m².

Momenteel in gebruik als Boutique Hotel, bestaat het luxe pand uit het hoofdgebouw en bijgebouwen met lobby, 5 slaapkamers, 4,5 badkamers. Daarachter ligt het keukengebouw, gevolgd door een kleinere structuur als gastenverblijf met 1 slaapkamer, woonkamer en 1 badkamer. Een ander gebouw in gebruik als woningbeheerder heeft 1 slaapkamer, 1 badkamer met woonkamer en keukeninstallatie. Er zijn uitbreidingsplannen beschikbaar, waardoor de bezetting en slaapkamers kunnen worden uitgebreid tot een totaal van 12 slaapkamers.

Een statig hek omringt het perceel met elektronische poort en toegangsdeur. Geflankeerd door traditionele geornamenteerde pilaren en de officiële plaquette voor het monument, openen de poorten naar het langgerekte pad. De elektronische oprijpoort opent naar de grindlandschappen en de parkeerplaats. Links van het pad ligt een zwembad van 13 m bij 6 m met palmbomen, ligstoelen en een buitendouche.

Het drie verdiepingen tellende hoofdgebouw is majestueus met centrale Franse deuren en iconische flankerende shutterramen, balkon en schilddak. Een eerste verdieping met lobby/woongedeelte in galerijstijl ligt in het midden en wordt gevolgd door een galerij aan de achterzijde. Een aangrenzende westelijke vleugel heeft een slaapkamer met badkamer en uitzicht op de tuin. Tegenover in de oostelijke vleugel liggen twee slaapkamers met een eigen binnenplaats, verbonden door een Jack en Jill badkamer. De tweede galerij heeft rechts een slaapkamer met eigen badkamer en links een gastenbadkamer. Een trap leidt naar de tweede verdieping met woonkamer en balkon met uitzicht op de tuin, een grote slaapkamer en badkamer. Hier ligt ook de trap naar de zolder, geschikt voor opslag.

Achter de hoofdstructuur ligt het gebouw dat nu in gebruik is als gastronomische keuken, compleet met keukengerei en een eethoek. Links van de keuken ligt een rij kleinere gebouwen, omgebouwd tot wasruimte en extra gastenruimte. Een badkamer sluit aan op de woon- en slaapkamer.

De elegante, bestrate achtertuin met grote bomen ligt in het midden, terwijl het gebouw in gebruik als woning in de hoek van het perceel ligt. Het beschikt over 1 slaapkamer, 1 badkamer, keukeninstallaties en een woonkamer. Het laatste gebouw op het terrein is een traditionele regenbak.

Alle slaapkamers hebben AC en de meeste badkamers zijn uitgerust met grote regendouches, dubbele wastafels en toiletten, de badkamer van het kleinere gastenverblijf heeft een enkele wastafel.

Dit 19e eeuwse herenhuis staat op de lijst van erkende monumenten van de Stichting Monumentenzorg Curaçao. Kenmerkend zijn de kubusvormige hoofdstructuur, de centrale toegangsdeur, het balkon, de shutterramen en het schilddak. Gebouwd met de luchtstroom in gedachten maakt dit herenhuis optimaal gebruik van de Caribische bries.

 

Details

Status
Beschikbaar
Woonoppervlakte
553
Perceeloppervlakte
2725
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
6

Locatie