Rosepdreef 18 - Honders Alting

Bekijk 41 beelden

Rosepdreef 18

Vraagprijs
€ 405.000

Wonen met de ongekende luxe van een oase van groen, rust en prachtige natuur. Hier, aan de Rosepdreef, woon je buiten en toch op 10 minuten fietsen van het centrum van Oisterwijk. Op bijna 1,4 hectare grond staat deze charmante vrijstaande woning met drie slaapkamers en een uitzicht om in te lijsten. De vrijstaande garage is de praktische plek voor opslag en hobby, terwijl de tuin en het hoge gras je uitnodigen om in alle rust te struinen en te dagdromen. Regelmatig, kan je hier, genietend van de natuur, konijnen, eekhoorns, vogels en reeën voorbij zien komen.

Het perceel is in erfpacht uitgegeven door BV Landgoed Rozephoeve. Het landgoed heeft een historie die teruggaat naar het begin van de vorige eeuw. Wat begon met 373 hectare grond en één boerderij, is inmiddels uitgegroeid tot een landgoed van 530 hectare met maar liefst acht boerderijen. Het landgoed, dat al die tijd familiebezit is gebleven, grenst aan natuurgebied Kampina. Op deze prachtige plek krijg je de unieke kans om te gaan wonen op één van de meest bijzondere plekjes van het buitengebied van Oisterwijk.

INDELING

BEGANE GROND
De buitenzijde van deze charmante woning is uitgevoerd in de kleurstelling die zo kenmerkend is voor deze streek. Een overdekte entree aan de voorzijde met daarachter de hal met paneeldeuren en de originele vloer toont karakter en baadt verrassend in het licht. Aan de rechterzijde vind je een toiletruimte en de verrassend ruime keuken voorzien van inbouwapparatuur. De bijbehorende bijkeuken met opstelling voor de wasapparatuur is een praktisch verlengstuk van de keuken.
De woonkamer is een sfeervolle leefruimte, waar je iedere dag geniet van het wonen op deze bijzondere plek. Het weidse uitzicht over de tuin omzoomd door de hoge bomen van het omliggende landgoed is in ieder seizoen fascinerend. De gezellige houtkachel, die in het koude seizoen regelmatig wordt gebruikt, zorgt voor een aangename temperatuur en gezellige sfeer.
Niet alleen om te wonen, maar ook om thuis te werken is dit een bijzondere en inspirerende plek. Aan de achterzijde, grenzend aan de woonkamer bevindt zich een lichte werkkamer, die ook als een atelier of TV-kamer een geschikte plek is. De eetkamer aan de voorzijde nodigt uit om te dineren met vrienden of familie. Deze eetkamer kan afgesloten worden met en suite deur, en is daardoor ook anders te gebruiken, bijvoorbeeld als extra slaapkamer of werkruimte. En er is gemakkelijk van 1 ruimte, grenzend aan de keuken een badkamer te realiseren, zodat slapen op de begane grond tot de mogelijkheden kan behoren.

EERSTE VERDIEPING
Een vaste trap naar de overloop, waar ook hier het prachtige uitzicht direct de aandacht trekt. Er zijn drie slaapkamers op deze verdieping. De master bedroom met vaste kastenwand. De badkamer ingedeeld met een douche, toilet en wastafel. Zo biedt deze woning genoeg ruimte om alleen, samen of met twee kinderen heerlijk te wonen. Als je hier ’s ochtends wakker wordt door het gefluit van de vogels, mag je jezelf terecht een bevoorrecht mens noemen.

BUITEN
Dit bijzondere woonhuis wordt omringd door groen, hoge bomen, bossages en een gazon. In het verlengde van de garage is een moestuin aangelegd en het perceel staat in open en vrije verbinding met het bos. Loop door het hoge gras, dat wuift in de wind en bewonder de vele prachtige bomen. Voor kinderen is dit een paradijs. Hier kun je dagenlang veel speelplezier beleven met stoppertjes spelen in het hogere gras, schommelen aan een hoge boom of het maken van een boomhut. Ook als volwassene voel je je hier weer stiekem even kind.

BIJZONDERHEDEN
– De grond is in erfpacht uitgegeven door B.V. Landgoed Rozephoeve;
– Einddatum tijdvak erfpacht 6 november 2057;
– Erfpachtcanon € 1314,93 per maand (iedere 3 jaar geïndexeerd);
– Dakkapel achterzijde is herbouwd in 2022 (inclusief isolatie) en de platte dakbedekking van de achterbouw (werk-, woonkamer) is in 2022 vernieuwd (inclusief isolatie);
– Hardhouten kozijnen, recentelijk merendeels voorzien van HR++ glas
– Verwarming en warm water via een HR CV-ketel aangesloten op propaangas-tank;
– Energielabel E
– Voordelen van NSW op onderdelen van toepassing.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1953
Woonoppervlakte
130
Perceeloppervlakte
13950
Inhoud
480
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1

Locatie