Sint Bernaertsstraat 6 - Honders Alting

Bekijk 37 beelden

Sint Bernaertsstraat 6

Vraagprijs
€ 865.000

Klassieke, statige villa met een besloten achtertuin voor privacy en rust. Dit unieke Rijksmonument met vele authentieke elementen naar ontwerp van P.J. van Genk. Links van het huis ligt de royale garage met bergzolder (voormalig koetshuis) die toegankelijk is via een eigen oprit.

Op loopafstand bevindt zich het gezellige historische centrum van Oudenbosch met de vele leuke winkels en horeca. De centrale ligging ten opzichte van steden als Breda, Rotterdam en Antwerpen, maken Oudenbosch tot een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken.

INDELING
Imposante entree, bestaande uit twee toegangsdeuren, royale hal voorzien van garderobe, het toilet en het fraaie trappenhuis. Vanuit deze hal toegang tot de woonkamer en suite met mahonieparketvloer en authentieke, rijkelijk gedecoreerde plafonds. De kamer is onderverdeeld in een zit- en eetgedeelte. Daarnaast hebben deze kamers karakteristieke haardpartijen en hoge stucwerk sierplafonds. Twee loopdeuren verschaffen de toegang tot de veranda. Werkkamer met massief eiken vloer en authentiek sierplafond, vaste kasten en een aparte kast waar de elektra-voorzieningen zijn gesitueerd. Woon-/eetkeuken met kunststof aanrechtblad met dubbele spoelbak, een 4-pits gaskookplaat, een oven en diverse onder- en bovenkasten. Ook vanuit de aan de achterzijde gelegen keuken geeft u toegang tot de achtertuin via een achter portaal. Vanuit de keuken heeft u tevens toegang tot een grote provisiekelder.

EERSTE VERDIEPING
De eerste verdieping heeft vijf slaapkamers met diverse ingebouwde kasten. Twee van de slaapkamers beschikken over een badkamer. Voor de overige slaapkamers is er een tweede badkamer beschikbaar.

TWEEDE VERDIEPING
De tweede verdieping betreft een nog grotendeels onafgewerkte zolderruimte die via een vaste trap bereikbaar is, met kapspanten in het zicht en opstelplaats voor de CV ketel en een wastafel. Slaapkamer met 2 vaste wastafels, dakkapel en vaste kasten.
Indien er behoefte is aan nog meer kamers kunnen die eenvoudig hier gerealiseerd worden.

BUITEN
Fraai aangelegde achtertuin, gesitueerd op het zuiden, ingericht met o.a. een gazon, verschillende borders en diverse terrassen. Een heerlijke, besloten tuin die veel privacy biedt.
Het Koetshuis met ruime oprit is onderverdeeld in een garage met berging naar een grote zolderberging.

BIJZONDERHEDEN
– Gelegen op eigen grond;
– Zowel het koetshuis als de woning zijn beide benoemd tot Rijksmonument;
– Gezien het bouwjaar van de woning zullen een ouderdoms- en materialenclausule van toepassing zijn;

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1880
Woonoppervlakte
332
Perceeloppervlakte
1297
Inhoud
2126
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
2

Locatie