St Antoniusstraat 14 - Honders Alting

St Antoniusstraat 14

Vraagprijs
€ 799.000

‘Waar de blauweregen het straatbeeld kleurt, is het fantastisch wonen’. Deze prachtige stadsvilla staat op een rustige plek in het karakteristieke Philipsdorp, recht tegenover de monumentale Steentjeskerk met pastorie. Met respect voor de historie en inbreng van moderne elementen is dit familiehuis in 2009 verbouwd, wat heeft geresulteerd in een stadsvilla met een geheel eigen karakter. Er zijn maar liefst vijf slaapkamers en de diepe achtertuin met eigen achterom is gesitueerd op het westen. Bijzonder is dat je ook de eigenaar wordt van een garagebox, gesitueerd op het binnenterrein aan de achterzijde (optioneel).
Je woont op een toplocatie in Eindhoven, net buiten het bruisende centrum. Het hippe Strijp-S en Oud-Strijp met winkels, speciaalzaken en restaurants liggen in de nabijheid. Stap op de fiets of neem de bus naar het treinstation om vervolg je reis naar Eindhoven Airport en alle windstreken in Nederland. Zo ben je binnen 1,5 uur in Amsterdam en na iets meer dan 1 uur in Rotterdam. Goed om te weten; je woont in de straat waar Sinterklaas, als hij in Nederland is, tijdelijk resideert!

INDELING
BEGANE GROND
Karakter, wooncomfort en sfeer ontmoeten elkaar in de hal. De trap met glas-in-loodramen trekt direct de aandacht, net als de paneeldeuren en de vestibule. Aan de linkerzijde is de stijlvolle toiletruimte en via een trap loop je naar de wijn-/provisiekelder, waarvan de wanden zijn geïmpregneerd.
De ruim 10 meter diepe woonkamer heeft een mooie verdeling, hoog plafond en veel lichtinval. Het zitgedeelte is aan de voorzijde en het eetgedeelte grenst aan de keuken. Een pui met openslaande deuren verbindt de woonkamer met de veranda.
Stoere elementen zie je niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken. Het meest opvallende is de betonvloer met vloerverwarming, die perfect past bij de zwarte keuken en de wand van ruw metselwerk. Het kookgedeelte met Viking gasfornuis is de beste metgezel van iedere kookfanaat en de slimme indeling zorgt ervoor dat het je aan niets zal ontbreken.

EERSTE VERDIEPING
Volg de klassieke trap naar de overloop, waaraan drie slaapkamers en de badkamer grenzen. Aan de voorzijde is de main bedroom met openslaande deuren, waar het uitzicht naar de monumentale Steentjeskerk en de pastorie van ongekende schoonheid is. De slaapkamers aan de achterzijde, die beiden toegang geven tot een breed balkon, zijn in gebruik als kleedkamer en kinderkamer.
Naast de main bedroom is de luxe badkamer met een ligbad, inloopdouche, wandcloset en een dubbel wastafelmeubel. Het hoge plafond, de warme kleuren en luxe materialen zorgen voor een badkamer met de juiste looks.

TWEEDE VERDIEPING
Er is een vaste trap naar de tweede verdieping, waar nog drie grote ruimtes zijn. De centrale ruimte wordt gebruikt als tv-kamer en de aansluitende slaapkamers zijn ingericht als slaap-/werkkamer en kinderkamer. De op maat gemaakte bedstee zal ieder kind dolgelukkig maken.

EXTERIEUR
De woonkamer staat in verbinding met een grote veranda met houtkachel, van waaruit de diepe tuin te bereiken is. Bij de boom is een speelhuisje gemaakt en naast de loungebank zie je een echte pizzaoven. Kinderen hebben ruimte om buiten te spelen en via een blauwe poort loop je naar het binnenterrein, waar de garagebox gesitueerd is.

BIJZONDERHEDEN
– De nabij gelegen garagebox is apart ter overname;
– Het dak op de tweede verdieping en de platte daken zijn geïsoleerd;
– De begane grondvloer is in 2009 geïsoleerd;
– De hemelwaterafvoeren en dakgoten zijn in 2007 vernieuwd;
– Houten kozijnen, voorzien van isolerende beglazing (m.u.v. toiletruimte en glas-in-loodramen);
– Het buitenschilderwerk is in 2021 gedaan;
– Verwarming via een HR-ketel (Nefit Topline) en airco;
– Vloerverwarming in de woonkamer en keuken;
– In 2009 zijn de w-installatie (water) en e-installatie (elektra) geheel vernieuwd;
– Garagebox op het achtergelegen binnenterrein (met VvE);
– Energielabel F.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1922 later gerenoveerd
Woonoppervlakte
161
Perceeloppervlakte
239
Inhoud
673
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
1

Locatie