Taalstraat 76, Vught - Honders Alting

Bekijk 44 beelden

Taalstraat 76, Vught

Vraagprijs
€ 6.500.000

“De Koning te Rijk”

Ervaar vorstelijk wonen in het voormalige buitenverblijf van Koning Willem II, een prachtig en ruim familiehuis met een uniek en veelzijdig koetshuis, zwembad, poolhouse, vijvers en een weelderige parktuin van bijna 14.000 m2, bezaaid met majestueuze, eeuwenoude bomen. In het centrum van Vught op een steenworp afstand van vele voorzieningen, zoals het bruisende stadscentrum van ‘s-Hertogenbosch, diverse golfbanen, uitgestrekte natuurgebieden, uitvalswegen, zoals de A2 en Eindhoven Airport.

INDELING
Onder de bedreven hand van gerenommeerd interieurarchitect Yves Michiels is in 2005/2006 het hele landgoed getransformeerd en gerestaureerd, waarbij authentieke details met verfijnd hedendaags wooncomfort op een meesterlijke wijze zijn verweven. De ruimtes lopen praktisch en uniek in elkaar over, voor een natuurlijke zeer leefbare routing. De keuze voor moderne materialen heeft geleid tot ingetogen luxe, die naadloos aansluit bij de tijdloze ambiance van deze eeuwenoude residentie.

Bij het betreden van Sophia’s Burg worden we verwelkomd in een prachtige hal met een solide hardstenen vloer. Via deze ruimte bereiken we de ontvangstruimte, waar een marmeren vloer, elegante paneeldeuren, verfijnde architraven, hoge plafonds met sierlijke ornamenten en de oorspronkelijke binnenluiken de toon zetten. Aan de overzijde van de garderobe bevindt zich een kantoor annex studeerkamer met brede, fraai bewerkte houten vloerdelen, een schouw met gashaard en op maat gemaakte kasten.

Het hart van de woning wordt gevormd door de luxueuze keuken-woonkamer, met een subliem gedecoreerd plafond en een opvallend marmeren kookeiland (frans Sarrancolin), geflankeerd door twee ambachtelijke eikenhouten wandkasten met een tijdloos klassiek aura. Deze keuken is uiterst compleet uitgerust met een koffiehoek, wijnklimaatkast, stoomoven, vaatwasser, combi-oven en meer. Aansluitend op de keuken bevindt zich een bijkeuken, eveneens volledig uitgerust en voorzien van alle denkbare kookfaciliteiten.

De woonkamer straalt warmte en gezelligheid uit met brede, oude eikenhouten vloerdelen voorzien van vloerverwarming en shutters die zorgen voor zacht gedempt licht. Hier ontdekt u natuurlijk ook een sfeervolle schouw met open haard, een van de elf schouwen in deze woning.

De eetkamer is buitengewoon sfeervol met een prachtige schouw, een gasgestookte open haard, marmeren vloer en een erker met dubbele openslaande deuren naar het terras met vijver

De bibliotheek, eveneens gelegen aan de tuinzijde, is voorzien van originele ensuite-deuren, grenen vloerdelen, een fraaie schouw en op maat gemaakte boekenkasten bekleed met zwart suède.

In de voormalige half ronde serre is een thuisbioscoop gecreëerd, met alle moderne voorzieningen die u zich maar kunt wensen.

EERSTE VERDIEPING
Deze verdieping is opgedeeld in een exclusieve master-suite en andere ruimtes. De master-bedroom, met aangrenzend dakterras, kijkt uit over de weelderige tuin en beschikt over een volledig op maat gemaakte walk-in closet. De badkamer is voorzien van een royale wastafel van Jura-marmer, een vrijstaand roestvrijstalen ligbad (Submarine), een hamam en inloopdouche met twee regendouches, een zwevend toilet en een designradiator. De tweede slaapkamer vervult meerdere functies, waaronder televisiekamer, logeerkamer en wasruimte. De 3e en 4e slaapkamer zijn ruim en delen een badkamer met wastafel, inloopdouche, toilet en voldoende opbergruimte.

TWEEDE VERDIEPING
Onder de dubbele kapconstructie bevindt zich een royale zolder met mogelijkheden voor extra kamers.

KELDER
Ondergronds treffen we een uiterst charmante wijnkelder aan.

TERRAS
Aan de achterzijde strekt zich een riant hardstenen terras uit, gedeeltelijk overdekt met terrasverwarming. Dit terras omvat tevens een strakke en eigentijdse vijver met koi-karpers, die een kleurrijk accent toevoegt aan de buitenruimte.

BINNENCOURT
Via een indrukwekkende, elektrisch bedienbare poort met fraaie pilaren betreden we de binnencourt. Hier vinden we aan de linkerzijde het imposante koetshuis met drie prachtige poortdeuren, terwijl aan de rechterkant de ingang van Sophia’s Burg is gelegen. De karakteristieke kinderkopjes (uit de 16e eeuw) vormen de bestrating, terwijl prachtige tuinbeelden op hardstenen sokkels in de Lodewijk XV-stijl het koetshuis sieren. De mystieke sfeer van deze buitenplaats is onmiskenbaar, met het onverwachte uitzicht op de parktuin, pal in het centrum van Vught.

KOETSHUIS
Het imposante koetshuis, gelegen aan de binnencourt, beschikt over maar liefst drie poortdeuren. Aan de zijde van de Taalstraat is een fraaie kamer ingericht als kantoor/studie, terwijl de tweede poort ruimte biedt voor het stallen van (klassieke) voertuigen. De derde poort leidt naar een grote ruimte, met nog de oorspronkelijke hardstenen voederbakken voor de paarden. Een eiken trap leidt naar de eerste verdieping. Onder de hoge kapconstructie met oude, authentieke balken bevindt zich een uiterst gezellige ontspanningsruimte van bijna 100 m², voorzien van een bar met koelkast en spoelbakken. Een ideale ruimte voor feesten, vergaderingen en meer. De eettafel voor 16 personen, verlichting, muzieksysteem en biljart zijn al aanwezig!

ZWEMBAD EN POOLHOUSE
Uiteraard ontbreekt het verwarmde buitenzwembad met poolhouse niet. Het poolhouse is uitgerust met een sauna, douche en toilet, met separaat de technische ruimte. Boven op het dak van het poolhouse en de geïntegreerde carport liggen 23 zonnepanelen (geïnstalleerd in 2023).

PARK
Het perceel rondom Sophia’s Burg herbergt een park dat in 2005/2006 onder leiding van landschapsarchitect Jacques van Leuken in volle glorie is hersteld. Hier vindt u o.a. eeuwenoude beuken, eiken, taxussen, een natuurlijke vijver, een hertenweide, wandelpaden, diverse borders en een uitgestrekt gazon. Bovendien is er een automatisch irrigatiesysteem met meerdere aansluitpunten in het park.

SOPHIA’S BURG
De naam Sophia’s Burg is een verwijzing naar de beroemde Hagia Sophia in Constantinopel, die in de 15e eeuw in handen viel van de Turken. Overblijfselen uit die tijd zijn te vinden op de huidige binnenplaats, net achter de poort. Hier ligt een bestrating van geplaveide keitjes uit de 16e eeuw. Dit landgoed ontstond oorspronkelijk als kloostergoed en huisvestte kartuizermonniken vanaf 1471. Tijdens het begin van de 80-jarige oorlog werd het klooster geplunderd en in brand gestoken. Vanaf 1659 kwamen de overblijfselen, met name het Heerenhuis met Poorte in handen van diverse Bossche families. Enkele voormalige bewoners van dit landgoed zijn onder andere Pieter Lus, de familie Van Cattenburch, mevrouw Van Ravesteijn, Maria van Beugen, Jacoba Half-Wassenaer, de familie Van Zinnicq Bergmann, en zelfs koning Willem II bezat het buiten verblijf vanaf 1848.

NATUURSCHOONWET 1928 (NSW-LANDGOED)
Dit landgoed voldoet aan de voorwaarden van de Natuurschoonwet 1928 (NSW), waardoor het in aanmerking komt voor fiscale voordelen. Het betreft hier een historische buitenplaats van minstens één hectare met een herkenbare tuin- en parkaanleg van vóór 1850, waarbij het gebruik van het landgoed het natuurschoon niet aantast. Voor meer informatie, zie: www.rvo.nl/natuurschoonwet.

OMGEVING
Zoals eerder beschreven, onderscheidt Sophia’s Burg zich door haar unieke locatie in het centrum van Vught. De gemeente Vught omvat de dorpen Vught, Helvoirt en Cromvoirt en staat bij velen bekend als “Het Gooi van het Zuiden”. Deze prachtig groene gemeente, met tal van landhuizen en de schitterende natuurgebieden De Vughtse heide en De IJzeren Man, biedt een gevarieerd aanbod aan bossen en natuurpracht. Bovendien kunt u hier genieten van een breed scala aan winkels en restaurants, waarvan velen hoogwaardige culinaire ervaringen bieden (meerdere met sterren bekroond).

Vught biedt een breed scala aan voorzieningen, waaronder dertien basisscholen, een middelbare school (het Maurick College) en diverse beroepsonderwijsscholen, evenals een school voor speciaal onderwijs. Bovendien zijn er twee taalinstituten: Instituut Jeroen Bosch en Taleninstituut Regina Coeli, ook bekend als de “Nonnen van Vught”. De gemeente Vught ligt in de overgangszone tussen het lage rivierengebied en de hoger gelegen zandgronden, waardoor het natuurschoon varieert van heide, bossen en polders tot vennen en landerijen. In Vught kunt u genieten van het Bourgondische Brabantse leven, gecombineerd met praktische voorzieningen zoals supermarkten, slagers en bakkers, evenals diverse culturele en sportieve mogelijkheden. Binnen 10-15 minuten rijden bent u bij de golfclub Bernardus en De Dommel. Daarnaast ligt de Vughtse Heide en de Bossche Broek op slechts 5 minuten fietsen en de Loonse en Drunense Duinen op ongeveer 25 minuten fietsen. Eindhoven Airport bevindt zich op slechts 23 minuten rijden.

‘s-Hertogenbosch, met al haar karakteristieke kenmerken, zoals culinaire hotspots, gezellige terrassen in de Korte Putstraat, de sfeervolle Uilenburg, het Museumkwartier, de Sint-Jan en een gevarieerd aanbod aan winkels, ligt op slechts 10 minuten fietsen van Sophia’s Burg.

Note:
Bij het publiceren van ons aanbod, mogen we vaak rekenen op een aanzienlijke interesse. Om ervoor te zorgen dat we onze waardevolle informatie alleen met serieuze geïnteresseerden delen, vragen we om uw naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens) voordat we verdere informatie verstrekken. Uw aanvraag zal pas in behandeling worden genomen zodra we deze gegevens hebben ontvangen. We waarderen uw begrip en kijken uit naar een eventuele samenwerking.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1848
Woonoppervlakte
418
Perceeloppervlakte
13647
Inhoud
1920
Aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
3

Locatie