Zelt 5 - Honders Alting

Bekijk 72 beelden

Zelt 5

Vraagprijs
€ 1.435.000

Dit verrassend ruime landhuis met diverse bijgebouwen staat op een groot perceel van maar liefst 12.725 m² . Het ligt enigszins verborgen en rustig gelegen aan een slingerend landweggetje dat zijn weg volgt in het prachtige Brabantse landschap. Met een woonoppervlakte van ruim 450 m² biedt de woonboerderij ongekend veel ruimte en mogelijkheden. Samenwonen met familieleden, een atelier of art-galerie, kantoor- of hobbyruimte, B&B, paardenliefhebbers, muziekstudio, yoga- of fitnessruimte; hier kunnen alle dromen werkelijkheid worden. Het landhuis zelf veel karakter en is recent nog op diverse punten flink verbouwd en gemoderniseerd.

INDELING

BEGANE GROND
Zoals zo vaak in Brabant kom je ook bij deze woning achterom binnen. Als je eenmaal de oprit en het erf bent opgereden zie je al snel de entree van deze charmante villa. Dubbele deuren geven toegang tot de hal waar het schuine dak, de boeren plavuizen vloer en houtkachel met originele wandtegels voor de juiste sfeer zorgen.

Het landhuis bestaat eigenlijk uit twee delen die via de centrale hal inpandig met elkaar zijn verbonden. Het voorhuis aan de voorzijde en aan de achterzijde de voormalige schuur die recentelijk op waarlijk prachtige wijze ook is omgebouwd naar woonruimte. Linksaf ga je dus naar het voorhuis en rechtsaf via een verbinding naar de achterhuis.

De voorzijde bestaat uit een living die is opgebouwd uit een met elkaar verbonden woonkamer, tv-kamer en woonkeuken. De woonkeuken is het centrale middelpunt waar bijna alles om draait. Het ontmoetingspunt voor een heerlijk familiediner of het dagelijks ontbijt. De keukenopstelling heeft een landelijke uitstraling en alle benodigde inbouwapparatuur, waaronder een groot AGA-fornuis. De woonkamer heeft een ruime dubbele zithoek een apart TV-gedeelte. Door de sfeervolle houten plankenvloer, mooie zware draagbalken en een kasteelschouw waant u zich hier een echte herenboer.

Aan de rechterzijde van de entree/hal bevindt zich een tweede hal. Hier bevinden zich een gastentoilet en een van de drie badkamers van dit landhuis. Deze badkamer beschikt over een groot bad, doucheruimte en een sauna.
Het achterste deel van het landhuis bestaat uit diverse ruimtes, waaronder een bijkeuken/wasruimte, een tweede zitkamer. Ook zijn er nog een aantal grote kamers die nog vrij zijn in te delen naar hun beoogde toekomstige functie. u heeft dus volop mogelijkheden om hier uw eigen ideeën op lost te laten. Dat kan dus wonen zijn maar ook kantoor of een combinatie. Vroeger was dit de schuur, de plek voor het vee, hooi, stro en de tractor; nu is het een schitterende ruimte waar al uw woonwensen werkelijkheid kunnen worden.

Het achterste deel van de woning heeft een lengte van bijna 25 meter. Hier vindt u meerdere ruimtes met karakter, sfeer en diverse gebruiksmogelijkheden. De eerste ruimte, ingericht als woon-/werkkamer, heeft harmonicadeuren naar het terras met het buitenzwembad en de houtkachel. Aansluitend ligt nog een grote ruimte, die zeer geschikt is als atelierruimte of inpandig appartement/gastenverblijf. Een badkamer met douche, toilet en wastafel is al aanwezig. Het achterste deel van de woning is een grote schuur-/hobbyruimte met een bergzolder en toegang tot een carport voor meerdere auto’s.

EERSTE VERDIEPING
Alleen het woongedeelte aan de voorzijde beschikt over een eerste verdieping. Deze verdieping is ingericht met vier slaapkamers, een badkamer met douche en wastafel en nog een separate toiletruimte. De houten dakconstructie, dakkapellen en gebruikte materialen zijn mooi in het zicht gebleven en geven de slaapkamers een rustige en aangename landelijke sfeer.
Verder zijn er twee bergzolders in het achterste woondeel. Deze zijn te bereiken vanuit de wasruimte en de schuur/hobbyruimte.

BIJGEBOUW
Achter op het perceel staat nog een eenvoudige grote vrijstaande schuur, perfect voor de paardenliefhebber of klusser. De vloeroppervlakte bedraagt ruim 80 m² en het rechterdeel is ingericht met twee ruime stallen. Via de hoge schuifpoort kunt u met een tractor naar binnen rijden. Ook kunt u er handig uw caravan of camper stallen.

EXTERIEUR
Dit fantastische object staat op een perceel van 12.725 m². In deze parkachtig aangelegde tuin ziet u een groot gazon, vijvers met mooie borders, diverse terrassen, vele bomen en een verwarmd buitenzwembad. Het bankje bij het ven is een heerlijke, schaduwrijke plek waar u dagelijks kunt geniet van uw rust en de prachtige natuur. Vogels, vlinders en vele andere dieren komen hier maar al te graag op bezoek. De kinderen hebben alle ruimte om te spelen, onder andere in hun eigen buitenspeeltuin. Uiteraard zijn er diverse terrassen om samen, als gezin of met vrienden en familie te genieten van deze bijzondere plek. ‘Joie de vivre’, gewoon in het Brabantse Moergestel.

Overigens woont u in dit landelijke gebied toch heel centraal. U zit binnen 2 minuten op de oprit van de snelweg richting Eindhoven, Tilburg of Breda. Maar in het nabij gelegen Moergestel/Oisterwijk en Tilburg vindt u alle benodigde dagelijkse voorzieningen waaronder scholen, sportfaciliteiten, winkels en restaurants.

BIJZONDERHEDEN
– Houten kozijnen, voorzien van isolerende beglazing;
– Het buitenschilderwerk is in 2022 gedaan;
– Verwarming via een HR-ketel (Nefit, 2015) en diverse airco-units;
– Vloerverwarming in de badkamers;
– De zonnepanelen (gelegd in 2017) hadden vorig jaar een opbrengst van 13.500 kWh;
– Ruilverkavelingsrente van toepassing (€ 35,- per jaar);
– Energielabel D, het dak is overigens wel geïsoleerd maar niet te zien door de keurder van het energielabel.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
459
Perceeloppervlakte
12725
Inhoud
2423
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
3

Locatie