Bergstraat 68 - Honders Alting

Bekijk 37 beelden

Bergstraat 68

Vraagprijs
€ 1.175.000

De plek waar deze riante bungalow zesentwintig jaar geleden werd gebouwd is nagenoeg perfect. In de luwte van de stuwwal, die deel uitmaakt van het Van Gogh Nationaal Park, stond ooit een vervallen boerderij op circa twee hectaren grond. De eigenaren zagen direct dat dit de ideale locatie was om hun lang gekoesterde plannen te realiseren voor de bouw van een mooie, comfortabele, goeddeels gelijkvloerse bungalow.

De diepe achtertuin wordt geflankeerd door een heuvelachtig bosgebied en aan de voorzijde beschikken de bewoners over een eigen weiland, dat tevens een buffer van honderd meter vormt tot de Bergstraat. Een boomwal en een beekje zorgen voor een idyllische en natuurlijke afscheiding tussen de onder architectuur aangelegde tuin en het iets lager gelegen weiland. Stelt u zich eens voor hoe heerlijk het zou zijn om hier vanuit uw woonkamer uw paard(en) te zien grazen? Er is ruimte genoeg voor de aanleg van een rijbak en een stalgebouw. Daarvoor zou ook (een gedeelte van) het aanwezige en ruimbemeten bijgebouw kunnen worden gebruikt. Overigens kunt u hier ook een kantoorruimte of gastenverblijf van maken.

De omgeving geniet de status van beschermd natuurgebied en met de Loonse en Drunense Duinen op korte afstand heeft u prachtige uitwijkmogelijkheden. Liefhebbers van het buitenleven, rust en vrijheid kunnen op dit mooie plekje, net buiten de bebouwde kom van Loon op Zand, hun hart ophalen. De bungalow maakt een enigszins besloten indruk naar de straatzijde, maar opent zich volledig naar de achter- en zijkant. Met strakke waterpartijen en geraffineerde zichtlijnen wordt de aandacht van binnenuit onvermijdelijk naar de tuin getrokken. De tuin is circa tien jaar geleden volledig opnieuw aangelegd, waarbij is gestreefd naar optimale harmonie tussen interieur- en exterieur. De tuinarchitect heeft met rechthoekige vijvers en terrassen in combinatie met taxusblokken en strakke hagen een helder en symmetrisch lijnenspel gecreëerd. Wuivende grassen zorgen voor een spannend contrast.

Dankzij een gelijkvloers oppervlak van circa 290 m² biedt de bungalow de riante beleving van het wonen op de begane grond. De living van 64 m² bevindt zich achter een glazen deur in een aparte vleugel. Afgezien van het fantastische uitzicht wordt de sfeer hier bepaald door de gloedvolle eikenhouten vloer, de maatwerk houten kastenwand en een tweezijdige gasgestookte open haard die tevens als ‘roomdivider’ dient. De living heeft een hoog plafond dat doorloopt tot in de nok. In de andere vleugel zijn alle vertrekken overzichtelijk rond de centrale hal gegroepeerd, met in het midden een centraal gelegen badkamer en toiletruimte.
De fraaie woonkeuken is voorzien van een witte Bulthaup inrichting en sluit aan op de eetkamer aan de achterzijde. U heef hier een boeiend uitzicht over de tuin en op de bosrand.
De hal biedt daarnaast toegang tot vier slaapkamers, waaronder een zeer ruime hoofdslaapkamer met kastenwand en luxe badkamer. Voor de overige drie slaapkamers bevindt zich een tweede badkamer en toiletruimte in de hal. De inpandige garage is momenteel in gebruik als speelkamer maar kan zo weer voor haar oorspronkelijke doeleinden worden gebruikt.

Eerste verdieping
De enige ruimte op deze verdieping is ingericht als een comfortabele loungeruimte met een sauna en een douche.

Deze mooie en zeer comfortabele villa is in 2005 aangepast aan wat toen de modernste wooneisen waren en bevindt zich momenteel in een uitzonderlijke staat van onderhoud.

Loon op Zand ligt uiterst centraal in Brabant en vlakbij de oprit naar de A261. Tilburg en Waalwijk liggen op slechts tien kilometer afstand, Breda en ’s-Hertogenbosch op circa 32 kilometer en Eindhoven bevindt zich op veertig kilometer afstand. Voor liefhebbers van het buitenleven is dit een unieke kans om een heerlijk woonhuis te bemachtigen op een ideale en centraal gelegen locatie.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1994
Woonoppervlakte
290
Perceeloppervlakte
20200
Inhoud
1172
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2

Locatie