Kapelstraat-Noord 102 - Honders Alting

Bekijk 1 beeld

Kapelstraat-Noord 102

Vraagprijs
€ 850.000

Laat je verrassen door dit fantastische, karakteristieke woonhuis, waar twee voormalige arbeiderswoningen zijn samengevoegd tot één.
Het resultaat is verbluffend; een ruim, licht huis met een grote tuin en een extra hoge garage. Het zeer ruime atelier met eigen entree is ook heel geschikt als kantoor, praktijk of als slaapkamer om gelijkvloers te wonen. Op de bovenverdieping zijn vier slaapkamers, een tweede badkamer en een grote werk-/studeerkamer waardoor een gezin zich hier ook direct thuis zal voelen.
Hier woon je op een fantastische plek in Veldhoven. Het sportpark en het Citycentrum met vele winkels en speciaalzaken zijn op loopafstand, net als de Heuvel in het hart van Zeelst. Veldhoven heeft een uitstekende ligging op korte afstand van Eindhoven en biedt alle benodigde voorzieningen voor jong en oud: basis- en middelbaar onderwijs, vele sportfaciliteiten en een goede busverbinding met Eindhoven. De ligging ten opzichte van de A2, A67 en de High Tech Campus maken Veldhoven tot een heel aantrekkelijke plek om te wonen.

INDELING
BEGANE GROND
Achter de klassieke voordeur gaat een moderne hal verborgen, die in verbinding staat met de woonkamer. Strak stucwerk is gecombineerd met een grijze gietvloer, voorzien van vloerverwarming en isolatie. De woonkamer is fraai ingedeeld met een zithoek, tv-hoek en een ruim eetgedeelte. Een van de blikvangers is de vrijstaande houtkachel.
Vanuit de woonkamer kijk je naar de fantastische keuken, gesitueerd in de uitbouw. Je ziet lichtkoepels, grote ramen en openslaande deuren naar de tuin. De rvs-keukenopstelling (2018) heeft een industriële look en de aangrenzende bijkeuken biedt veel praktische bergruimte.
Een lange gang verbindt de woonkamer met een moderne badkamer, toiletruimte, bijkeuken, kantoorruimte en het atelier. De badkamer (2020) is ingedeeld met een inloopdouche en een wastafel. Kleur en comfort voeren hier de boventoon, net als in de toiletruimte. In de bijkeuken zorgen de tweede keukenopstelling en de vaste kastenwand voor een grote hoeveelheid bergruimte.
De kantoorruimte staat via een grote pui met openslaande deuren in verbinding met het atelier. Beide ruimtes zijn heerlijk licht en het atelier heeft openslaande deuren aan de voor- en achterzijde. Ook als praktijkruimte, slaapkamer of speelkamer voor de kinderen is dit een fantastische plek.

EERSTE VERDIEPING
Een industriële trap verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Ook hier is op een fantastische wijze gebruikgemaakt van het daglicht, die door de vele ramen diep naar binnen valt.
Aan de overloop grenzen drie slaapkamers; twee met een vaste kast en een met een wastafel. Ook kun je vanaf de overloop een grote werk-/slaapkamer bereiken, die in verbinding staat met de tweede badkamer (2015) en de master bedroom. Sfeermakers zijn de houten vloer, schuine dakvlakken en de houten dakconstructie. In de badkamer met mooie dakkapel zie je een ligbad, aparte douche, toilet en een dubbele wastafel.

EXTERIEUR
Niet alleen de woning, maar ook de tuin is het toppunt van sfeer. Tevens is aan praktische zaken gedacht, zoals een oprit en een eigen achterom. In de achtertuin staat een ruime garage met een hoge sectionaalpoortextra; groot genoeg voor een caravan of een hoge bestelbus.
Vanuit de keuken en het atelier is de achtertuin te bereiken. Een grote variatie aan beplanting in verschillende hoogtes en kleuren zorgt voor een tuin met dynamiek. Zodra je op een van de terrassen zit, besef je dat dit een droomplek is…

BIJZONDERHEDEN
– Oorspronkelijk twee woningen, samengevoegd in 2013;
– Het merendeel van de gevels is van binnenuit geïsoleerd met Rockwool;
– De buitengevels zijn gereinigd, gevoegd en geïmpregneerd;
– Het geïsoleerde schuine dak is in 2016 voorzien van nieuwe dakpannen en de geïsoleerde aanbouw van nieuw zinkwerk;
– De begane grondvloer is (m.u.v. 4 m2) geïsoleerd;
– Houten kozijnen, voorzien van dubbel (deels HR++ glas);
– Enkele kleine ramen en de voordeur zijn voorzien van enkel glas;
– Het buitenschilderwerk is in 2022 gedaan;
– Verwarming en warm water via 2 HR-ketels (2008 en 2014/2015);
– Vloerverwarming op de begane grond (m.u.v. 4 m2);
– Vernieuwde elektrische installatie (2008 tot 2016);
– Energielabel B.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1912
Woonoppervlakte
215
Perceeloppervlakte
960
Inhoud
936
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5

Locatie