Noordzijde 66 - Honders Alting

Bekijk 77 beelden

Noordzijde 66

Vraagprijs
€ 2.490.000

Dit fraaie en stijlvolle Landhuis genaamd ‘Groot Rhodus’ is enerzijds een weerspiegeling van de prachtige en statige architectuur kenmerkend voor het rijke patriciërsleven uit de tweede helft van de 18e eeuw en anderzijds een groot eigentijds familiehuis met vele mogelijkheden.

Groots opgezet en gelegen op een perceel van 4.762m² is dit de plek waar u volop kunt genieten rust, privacy en ruimte. De sfeer van het geheel balanceert tussen statig en landelijk waarbij de diverse in loop der jaren vakkundig uitgevoerde moderniseringen en verbouwingen er voor hebben gezorgd dat het huis is meegegaan met zijn tijd en waarbij gelukkig ook de vele originele details zijn behouden. Het resultaat is dat er nu een modern familiehuis staat met veel comfort en een eigen hedendaags karakter dat je bij binnenkomst omarmd en waardoor je jezelf als bewoner gelijk geborgen en ’thuis’ voelt. Zo zorgt ‘Groot Rhodus’ ervoor dat er nog vele toekomstige generaties van haar kunnen gaan genieten.

Dat het landhuis veel groter is dan het lijkt komt doordat het is opgebouwd uit een ‘voorhuis’ (de statige patriciërswoning uit 1835) en een ‘achterhuis’ (de landelijke woonboerderij uit 1901). Deze twee van oorsprong afzonderlijke gebouwen zijn aan elkaar vastgebouwd en intern verbonden. Zodoende is er één zeer grote woning ontstaan maar die overigens nog steeds afzonderlijk door twee families bewoond kunnen worden of zoals nu ook gewoon door één familie. Aan ruimte heb je hier dus niet snel gebrek.

In dit landhuis kun je niet alleen fantastisch wonen maar door de enorme ruimte is er ook meer dan genoeg gelegenheid om het wonen te combineren met werken in een inspirerende omgeving. Of je nu behoefte hebt aan een kantoor, praktijk, showroom, atelier, galerie, B&B of een plek voor een inwonende ouder of kind het is hier allemaal geen enkel probleem.

Dit bijzondere object ligt uitermate centraal ten opzichte van de grote steden in de Randstad. Het centrum van de steden Den Haag, Utrecht en Rotterdam liggen namelijk allemaal op slechts 30 minuten rijden. Bodegraven heeft een charmant centrum met diverse winkels en restaurants. Ook sport, onderwijs, natuur en cultuur zijn aanwezig waardoor deze plek in het Groene Hart alles biedt wat u zoekt.

INDELING
BEGANE GROND VOORHUIS
Aan de linkerzijde van de centrale gang ligt de meer dan 13 meter diepe woonkamer en aan de rechterzijde liggen twee twee en-suite kamers. In een hal aan het einde van de gang bevindt zich de toiletruimte en de prachtige trap naar de eerste verdieping. Ook gaat er daar een trap naar de koele wijn- en provisiekelder. Overal in het landhuis ziet u links en rechts de vele toegepaste details en prachtige materialen zoals houten vloeren, de originele paneeldeuren, schouwen en hoge balkenplafonds.

EERSTE VERDIEPING VOORHUIS
Via de statige trap komt u op de overloop van de eerste verdieping. Hier is de indeling deels identiek aan de begane grond. De lange overloop staat in verbinding met vier ruime slaapkamers, waarvan één met openslaande deuren naar het balkon. Ook hier trekken de grote ramen met raamluiken, hoge plafonds, vaste kasten en paneeldeuren de aandacht.
De aan de achterzijde gelegen hoofdslaapkamer beschikt over een eigen badkamer met een ligbad, inloopdouche, toilet en een dubbele wastafel. Op de overloop bevinden zich naast de vier slaapkamers nog een tweede badkamer, separate toiletruimte en een wasruimte.

TWEEDE VERDIEPING VOORHUIS
Deze verdieping is opgedeeld in een ruime overloop met twee grote slaapkamers en een berging. Deze kamers zijn momenteel in gebruik als logeerkamer en fitnessruimte.

INDELING
BEGANE GROND ACHTERHUIS
Vanuit de achterste hal in het voorhuis, waar zich ook een extra entree bevindt, loopt u door naar de grote woonkeuken die feitelijk al in het achterhuis is gelegen. Deze gezellige woonkeuken met een mooie AGA-cooker fungeert eigenlijk als een extra huiskamer voor vrienden en familie en is daarmee het centrale middelpunt waarmee het voorhuis is verbonden met het achterhuis.
Grenzend aan de woonkeuken ligt een praktische werkkeuken en een berging.

Vanuit de woonkeuken loop je door naar twee achter elkaar gelegen woonkamers. De bewoners noemen dit zelf de winter- en de zomerliving. Maar what’s in a name, beide woonkamers zijn namelijk zowel in de winter als de zomer zeer comfortabel en volop in gebruik. Dat komt misschien ook wel door het prachtige uitzicht op de tuin, de gezellige haarden en de fraaie eiken plankenvloeren. Overigens staan de tuindeuren in de zomer hier ook meestal wijd open en leeft men praktisch de hele zomer heerlijk buiten in de tuin en onder het grote overdekte terras of het bladerdak van de moeraseiken.
Verder beschikt het achterhuis nog over een hal met een eigen zij-entree, toiletruimte, garderobe en de trap naar de eerste verdieping.

EERSTE VERDIEPING ACHTERHUIS
De eerste verdieping van het achterhuis is nu nog niet ingedeeld en bestaat grotendeels uit een grote open zolder. Wel ligt er al een grote slaapkamer en een bergruimte. Door de grootte is deze ruimte vrij makkelijk in te delen, met als mogelijkheden een extra guesthouse, kamers voor bead & breakfast of een andere zakelijke invulling.

BIJGEBOUWEN
Naast het voorhuis en het achterhuis staan er verdeeld over het perceel nog drie bijgebouwen:
-een gezellig zomer tuinhuis met een groot overdekt terras, ideaal voor zomerse BBQ’s of tuinfeestjes met vrienden en familie;
-een grote hooischuur die momenteel fungeert als berging en hobbyruimte en waar ook het tuingereedschap zijn plekje heeft;
-een oude hooiberg die is omgebouwd tot een flinke garage maar die ook goed gebruikt kan worden als atelier.

PERCEEL
Leuk is dat de fraai aangelegde en goed onderhouden tuin aan vier zijden wordt omringd door water zodat u feitelijk op een eilandje woont. De diepe achtertuin heeft een parkachtige uitstraling. Zo zijn er meerdere terrassen om samen met familie of vrienden of gewoon alleen met een boek en een goed glas wijn van deze bijzondere plek te genieten.

MONUMENT & HISTORIE
Landhuis ‘Groot Rhodus’, is oorspronkelijk gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw. Ook zijn vele originele elementen aan de binnen- en buitenzijde gelukkig behouden gebleven waaronder de deuromlijsting, hardstenen stoep met stoeppalen en de zo kenmerkende vensters, sommige nog met luiken, met haar twaalf-ruitsramen.

In de voorkamers op de begane grond bevinden zich nog een aantal sfeervolle schouwen met schoorsteenboezems voorzien van pilasters en prachtige profileringen. De monumentale lange rechte gang achter de statige voordeur heeft nog haar originele marmeren vloer en loopt helemaal door tot de deur naar de tuin in de achtergevel. Zo verdeelt de gang het voorhuis in een linker- en een rechterhelft waarbij het plafond van de gang is versierd met een houten betimmering in een ruit- en siermotief. De trap tussen naar de verdieping dateert uit het begin van de 20e eeuw en is voorzien van snijwerk en decoratie in de stijl van Jugendstil.

Leuk om te vermelden is dat in de 19e eeuw de bekende kunstschilder, tekenaar en aquarellist François Pieter ter Meulen hier nog heeft gewoond. Deze schilder wordt in enkele brieven van Vincent van Gogh genoemd waarbij deze zijn bewondering voor enkele van zijn schilderijen met schapen geeft. De prachtige omgeving waar Landhuis ‘Groot Rhodus’ staat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de inspiratie die op zijn schilderijen zichtbaar is.

ENERGIELABEL B

Beide woningen op dit perceel worden afzonderlijk aangeboden maar zijn ook als één geheel te koop. De splitsing en de levering van beide woningen worden pas gerealiseerd na verkoop van beide woningen.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1835
Woonoppervlakte
680
Perceeloppervlakte
4762
Inhoud
2688
Aantal kamers
16
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
2

Locatie