Ossenkampweg 8 - Honders Alting

Bekijk 1 beeld

Ossenkampweg 8

Vraagprijs
€ 1.250.000

Stijlvol, ruim wonen in een prachtig verbouwde woonboerderij aan de rand van Wapenveld. Hier geniet u van de prachtige tuin en het panoramische uitzicht over de aangrenzende weilanden. De woonboerderij biedt alle ruimte om te wonen en om vanuit huis te werken. Diverse authentieke details zijn behouden waaronder een estrikken vloer, gebinten en diverse schouwen. Aan het einde van de oprit staat een groot bijgebouw voor uw auto’s en/of te gebruiken als opslag-/hobbyruimte.

Via de Kanaaldijk en de brug over het Apeldoornsch kanaal bent u met enkele minuten in de dorpskern van Wapenveld. Diverse supermarkten, winkels, medische voorzieningen en basisscholen zijn hiermee binnen handbereik. Aan de westkant van Wapenveld ligt het Zwolse Bos en aan de oostkant ligt een prachtig buitengebied die zich uitstrekt tot aan de IJssel. Steden als Zwolle, Deventer en Apeldoorn zijn via de uitvalswegen zeer goed te bereiken.

INDELING
BEGANE GROND

De prachtige voordeur met glas-in-loodraam vormt een waardige entree van deze woonboerderij. In de hal ziet u een hoog plafond met ornamenten, paneeldeuren, sierlijke ornamenten en de originele bel die bezoek aankondigt. Links in de hal is een ruime, inspirerende werkkamer en aan de rechterzijde is de sfeervolle eetkamer die in verbinding staat met de keuken. In beide kamers ziet u een mooie schouw met open haard en een zwarte, houten vloer.

Aan het einde van de hal is de deur naar de woonkamer; de plek waar vroeger het boerenbedrijf werd uitgeoefend. De houten gebinten, vele ramen en het balkenplafond vormen een smaakvolle combinatie. Door de vele ramen heeft u uitzicht naar de tuin en op de plek van de deeldeuren is een pui met openslaande deuren gemaakt.

De vergrote keuken heeft een sfeer die perfect past bij deze woonboerderij. Mooie details zijn de estrikken vloer, houtkachel en de gebinten. De op maat gemaakte keukenopstelling heeft een grote U-vorm en alle benodigde inbouwapparatuur, waaronder een groot gasfornuis. In de keuken is een deur naar het terras aan de zuidkant. Vanuit de hal is een bijkeuken te bereiken waar onder andere de wasapparatuur kan staan. Naast de bijkeuken is een mooie kamer met raamluiken, ingericht als muziekkamer.

EERSTE VERDIEPING
Vanaf de overloop zijn drie ruime slaapkamers, de badkamer, een toiletruimte, cv-ruimte en een kleedkamer te bereiken. Aan de achterzijde is de sfeervolle masterbedroom met de houten dakconstructie in het zicht. In de schuinte van het dak is een kastenwand en achter een van de hoge deuren is een inloopkast. De slaapkamers aan de voorzijde zijn ruime tweepersoonskamers met ramen aan twee zijden, raamluiken en prachtig uitzicht naar de tuin. Een van deze kamers heeft een ruim vier meter brede kastenwand.

De badkamer is ingedeeld met een whirlpool, aparte douche en twee waskommen op een bergmeubel. Het toilet zit in een aparte ruimte, te bereiken vanaf de overloop. In de nok is een meer dan 12 meter diepe, T-vormige bergzolder.

EXTERIEUR
Deze statige woonboerderij staat op twee percelen met een gezamenlijke oppervlakte van 4.845 m2 eigen grond. De sfeer in de tuin is ieder seizoen adembenemend waarbij de langwerpige vijver in de lijn van de deeldeuren een blikvanger is. Verder ziet u een groot gazon, hoge bomen, en grote borders met een grote variatie aan beplanting. Aan de zuidkant is een groot terras, te bereiken vanuit de keuken.

Aan het einde van de oprit staat een groot bijgebouw met een vloeroppervlakte van circa 70 m2, een bergzolder en een overdekt terras. Er zijn twee houten garagepoorten en openslaande deuren waardoor uw auto, de zitmaaier en andere motorvoertuigen binnen kunnen staan.

BIJZONDERHEDEN
– Prachtige ligging aan de rand van Wapenveld;
– Diverse dorpsvoorzieningen zijn binnen enkele minuten te bereiken;
– Groot bijgebouw voor hobby en opslag;
– Mogelijkheid om wonen met werken te combineren;
– Diverse authentieke details, waaronder een estrikken vloer en schouwen, zijn behouden.

 

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1885
Woonoppervlakte
292
Perceeloppervlakte
4.835
Inhoud
1.085
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1

Locatie