Vilderstraat 1 - Honders Alting

Bekijk 54 beelden

Vilderstraat 1

Vraagprijs
€ 2.195.000

De uitstraling van een historische boerderij, gecombineerd met de moderne luxe en comfort van een hedendaagse villa, ongekende mogelijkheden qua gebruik, dat is “De Berkter Hoef”.
Het geheel biedt een zelfstandige woonruimte en daarbij ook nog een zeer moderne kantoorruimte waardoor de mogelijkheden voor het combineren van wonen (met meerdere gezinnen) en werken vrijwel onbegrensd zijn.

De Berkter Hoef in de buurtschap Berkt is een uniek ensemble in het Brabantse landschap. De typische langgevelboerderij is vermoedelijk rond 1680 gebouwd en toen de transformatie in 2015 startte, is er een fantastische kantoorruimte in de stijl van de hedendaagse architectuur gebouwd. Het resultaat is een uniek ensemble met een totale gebruiksoppervlakte van ruim 610 m² en een magnifieke inhoud van circa 2750 m³. Het perceel van totaal 3865 m² wordt aan drie zijden omringd door groen en de hoge, dikke bomen rondom de woonboerderij zijn van ongekende schoonheid.

HISTORIE
We duiken kort in de historie, die teruggaat tot de 17e eeuw. De Berkter Hoef is vermoedelijk rond 1680 gebouwd en in 1865 gerenoveerd. De Berkter Hoef moet een van de voornaamste boerenhoeven zijn geweest, gezien de koppeling van de naam aan het gehucht. Het bestaan van een hoeve op deze plek dateert van de vroege veertiende eeuw. De boerderij was lange tijd in gebruik als een gemengd bedrijf met boomgaard. IN 2015 is het pand volledig gerenoveerd en in de oude staat hersteld echter met in acht name van de modernste technieken en isolatiewaardes, getuige het A+ energielabel.

MONUMENT
De Berkter Hoef is beschermd als Rijksmonument, ingevolge de Monumentenwet 1988. Het pand is van cultuurhistorisch belang vanwege het bouwtype, een goed voorbeeld van landelijke bouwkunst. De oudste voorganger van de huidige hoeve kan tot in de late dertiende eeuw getraceerd worden. De hoeve was een pachthoeve van het Bossche Geefhuis tussen 1312 en 1750 en was daarna gedurende 250 jaar in bezit van de familie Van Dooren. Hiermee is de hoeve nauw verbonden met de geschiedenis van het gehucht de Berkt en het dorp Oerle. De architectuurhistorische waarde van de hoeve ligt vooral in het silhouet van het woonstalhuis, dat een vroeg voorbeeld is van het gangbare landelijke bouwtype in deze streek, de langgevelboerderij. Het eenlaags bouwvolume met een zadeldak met afwolvingen aan beide zijden, voorzien van een strodekking gecombineerd met dakpannen aan de onderzijde is karakteristiek.
Bron: bouwhistorische verkenning, januari 2010, drs. B.A.J.T. Dukers.

LOCATIE
De ligging, midden in het economische hart van de High Tech Regio, net buiten de dorpskern, is fantastisch. Hier ervaart u alle voordelen van het wonen in een groene, natuurrijke omgeving met alle benodigde voorzieningen op fietsafstand. Basis- en middelbaar onderwijs, sportfaciliteiten, winkels, supermarkten en vele horecavoorzieningen bevinden zich in de omgeving. Eindhoven Airport is nog geen 10 minuten rijden en na ongeveer een kwartier sta je in het centrum van Eindhoven. Dit is een uitstekende uitvalsbasis voor het goede Brabantse leven, terwijl Nederland en vele buitenlandse bestemmingen aan je voeten liggen.

INDELING WOONBOERDERIJ
Het magnifieke woongedeelte is een uitnodigend en smaakvolle combinatie van de 17e en 21e eeuw. Oud omarmt nieuw, daglicht valt rijkelijk naar binnen en het uitzicht naar de tuin is van ongekende klasse. Nergens heb je het idee te verdrinken in de ruimte, wat gerust een compliment voor de architect genoemd mag worden.
De woonkamer met de prachtige gebintenconstructie, stalramen en zicht tot in de nok is een van de blikvangers.
Aan de andere zijde van de woonkamer is aan weerszijden van de houtkachel een doorgang naar de keuken, gebouwd in de corridor die oud en nieuw verbindt. In de keuken staat een exclusieve, op maat gemaakte keukenopstelling met een groot kookeiland. De aansluitende eetkamer met hoge vide en glazen dak is van ongekende schoonheid als het om materiaalkeuze en kleurgebruik gaat.
Je bevindt je inmiddels in het nieuwe gedeelte waar ook een portaal met een toiletruimte, het trappenhuis en een tv-/muziekkamer met op maat gemaakt interieur zijn.
Op de bovenverdieping van het woonhuis zijn twee ruime slaapkamers, een badkamer, wasruimte, separate toiletruimte en de master suite. Deze ruimte is fraai ingedeeld met een inloopkast, afgesloten toiletruimte en een slaapkamer met en suite badkamer. Het uitzicht naar de tuin en het achterliggende landschap, met de bebouwing van Oerle op gepaste afstand, is iedere dag adembenemend.

EXTRA ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE
Het originele woongedeelte van de boerderij is, in lijn met de gehele woning, uiteraard ook geheel gerenoveerd. Dit woongedeelte is nog steeds in gebruik te nemen als woonruimte voor bijvoorbeeld inwonende kinderen of ouders. De woning beschikt over een eigen entree en borgt volledige privacy. Mocht u dat wenselijk vinden dan is een verbinding met de hoofdwoning wel al aanwezig. Op de begane grond zijn een zitgelegenheid met trapopgang, een goed geoutilleerde keuken en een  toiletruimte met aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur. Op de bovenverdieping is de ruimte fraai ingedeeld met een L-vormige tweepersoons suite met een badkamer, waar alle benodigde comfort aanwezig is.

INDELING KANTOOR
Ondernemen in stijl op een prachtige locatie aan huis, maar met optimale privacy ten opzichte van het privégedeelte. Het kantoor heeft een eigen entree op de begane grond en heeft een fraaie indeling met een grote werkruimte, een afgesloten werk-/spreekkamer en een goed uitgeruste keuken.

In het uitstekend afgewerkte souterrain zijn nog twee kantoorruimtes, een spreekkamer, toiletgroep, kitchenette en een grote werkruimte met zitgelegenheid.
Er is een inpandige verbinding met het trappenhuis van het privégedeelte, die grenst aan een berging die ook vanuit de tuin bereikbaar is.

TUIN EN BIJGEBOUW
Het prachtige gebouw wordt omringd door een prachtig aangelegde tuin met fraaie, hoge bomen en een grote variatie aan beplanting. Een robotmaaier houdt het gazon in topconditie en er zijn meerdere terrassen om volop van de zon te genieten. Het woongedeelte heeft, net als het kantoor, ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. In de hoek van de tuin staat een stijlvol bijgebouw met een dubbele berging en een overkapping, waar de jacuzzi staat. Het grote, overdekte terras is de favoriete plek van de bewoners, met fraai uitzicht naar het bbq-terras.

BIJZONDERHEDEN
– Rijksmonument
– Uniek ensemble met een gerestaureerde langgevelboerderij uit de 17e eeuw en een moderne aanbouw uit de 21e eeuw
– Kantoorgedeelte met een eigen entree en ruime parkeergelegenheid
– Zelfstandige woonruimte met een eigen entree, keuken en badkamer
– Exclusieve woning boordevol historie en alle denkbare luxe
– Voorzien van alle denkbare technische voorzieningen zoals alarm, domotica en een beregeningsinstallatie
– Energielabel A+!
– Warmtepomp
– 40 zonnepanelen

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1680
Woonoppervlakte
611
Perceeloppervlakte
3865
Inhoud
2750
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
3

Locatie