Spoorlaan 382 Tilburg - Honders Alting

Bekijk 35 beelden

Spoorlaan 382 Tilburg

Vraagprijs
€ 1.375.000

Deze statige stadsvilla in eclectische stijl is in het begin van de 20e eeuw gebouwd in opdracht van houthandelaar Van Hoof. Zijn zoon, architect Cornelis van Hoof, woonde vervolgens met zijn zussen op deze prachtige plek. In 1998 werd het Rijksmonumentale pand in gebruik genomen als dokterspraktijk en nu, na een ingrijpende renovatie met behoud van karakter, is dit een fantastisch familiehuis waar wonen en werken gecombineerd kunnen worden. Dit unieke object heeft een groot dakterras op de woonetage en drie parkeerplaatsen op het achtergelegen terrein.

WONEN IN EEN RIJKSMONUMENT
In 1902 is deze stadsvilla gebouwd, vermoedelijk ontworpen door architect Leo Goyaerts. De eclectische stijl etaleert pure schoonheid en de gevel is over drie verdiepingen nagenoeg geheel symmetrisch. Witgepleisterde stroken in het metselwerk en de balkons zorgen voor een gevel die direct de aandacht trekt.
De stadsvilla heeft drie bouwlagen met een zolderverdieping en wordt gedekt door een schilddak, voorzien van grijze Oudhollandse pannen. De entree, in de linker travee, bevat een monumentale gesneden voordeur met doorzichtroosters en bovenlicht. De andere muuropeningen in de gevel bevatten schuifvensters. Rood/paars metselwerk vormt een prachtige combinatie met speklagen, cordonlijsten en zogenaamde Dorisch fries met kroonlijst. Rondom de ramen en entree bevinden zich geprofileerde stuclijsten met kuifbekroning.

U woont en werkt aan de levendige Spoorlaan, waar monumentale en moderne gebouwen een gevarieerd straatbeeld vormen. Het trein- en busstation, uw favoriete restaurant, de vele winkels en uitgaansgelegenheden bevinden zich op een paar minuten lopen. Via de Hart van Brabantlaan bereikt u in korte tijd de Ringbaan West richting de A58 (Eindhoven-Breda) en de N260 naar Turnhout.

INDELING
BEGANE GROND
De entree met prachtige vestibule staat in verbinding met de hal. Hier ziet u hoge plafonds, glas-in-lood elementen en een donkere natuurstenen vloer. Onder de bordestrap is een trap naar het souterrain en aan het einde van de hal is de originele spiltrap naar de tweede verdieping behouden, waar vroeger de kamers van de dienstbodes waren.
Vanuit de hal heeft u toegang tot een dubbele toiletruimte met een portaal, granieten wastafel en een inbouwkast. De voor- en achterkamer met hoge plafonds en eikenhouten visgraatvloer zijn goed te gebruiken als kantoor-/praktijkruimte of spreekkamer. Dubbele glazen deuren verbinden de hal met de derde ruimte, die in gebruik is als keuken en barruimte. In combinatie met de tweede entree is het mogelijk om, met behoud van privacy, te wonen en werken onder één dak.

EERSTE VERDIEPING
Volg de prachtige trap naar de eerste verdieping, in gebruik als woonetage. Vanaf de overloop zijn de woonkamer, eetkamer en keuken te bereiken. De woonkamer heeft een frontbreedte van maar liefst 6.17 meter en openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde. Een brede doorgang verbindt de woonkamer met de eetkamer, van waaruit u uitzicht heeft naar het dakterras. Mooie elementen zijn de hoge plafonds, het gladde stucwerk en de visgraat vloer.
In de keuken staat een trendy, matzwarte wandopstelling die pure klasse en stijl uitstraalt. De keuken grenst, via een klein trappetje, aan het dakterras. In het verlengde van de keuken is een multifunctionele ruimte met een toilet, inloopdouche, wastafelmeubel en de aansluitingen voor de wasapparatuur.

TWEEDE VERDIEPING
De bordestrap vervolgt zijn weg naar de tweede verdieping, waar vroeger de kamers van de dienstbodes waren. Vanaf de overloop heeft u toegang tot de luxe badkamer, die grenst aan de master bedroom. Deze slaapkamer is verdeeld in een stijlvol slaapgedeelte en een kleedruimte, voorzien van op maat gemaakte garderobekasten. In de prachtige badkamer ziet u een ligbad, inloopdouche, toilet en twee wastafels op een designmeubel.

DERDE VERDIEPING
Wat vroeger de zolder was, is getransformeerd in een zeer ruime slaapkamer. De hoge nok en prachtige spantenconstructie trekken direct uw aandacht, net als de dakkapel aan de achterzijde. De voorbereidingen voor een badkamer (afvoer en koud/warm water) zijn reeds aanwezig. Ook is het mogelijk om deze grote ruimte te splitsen in twee slaapkamers.

BIJZONDERHEDEN
– Rijksmonumentale stadsvilla met een rijke historie en alle denkbare luxe;
– Mogelijkheid om wonen en werken te combineren (dubbele entree);
– Drie eigen parkeerplaatsen op het achtergelegen, afgesloten terrein;
– Hardhouten kozijnen (2014) met triple/HR++ beglazing;
– Het binnen- en buitenschilderwerk is uitgevoerd in 2021;
– Grootschalige renovatie in 2006 (buitenzijde) en 2021 (binnenzijde) inclusief elektra, schakelmateriaal, stopcontacten, leidingwerk en hang-/sluitwerk;
– Diverse authentieke elementen zoals de bordestrap, diensttrap, hoge ornamentenplafonds en een vestibule met glas-in-loodramen;
– Mogelijkheid om extra slaapkamers te realiseren.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
251
Perceeloppervlakte
169
Inhoud
1055
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2

Locatie