Van Rijckevorsellaan 2 - Honders Alting

Bekijk 1 beeld

Van Rijckevorsellaan 2

Prijs op aanvraag

Kubistisch, open en sierlijk. Het zijn de kernwaarden van deze markante villa aan de van Rijckevorsellaan. Aan de voorzijde oogt de villa ingetogen maar aan de achterzijde zie je pas hoeveel ruimte en luxe aanwezig is. De enorme leefruimte is georiënteerd op de achtertuin en is ingedeeld met een zitkamer, muziekkamer en een ruime eetkamer. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en op de begane grond is een mogelijkheid tot het creëren van twee extra slaapkamers. De uitstekend onderhouden tuin met buitenzwembad geeft je een rijk gevoel: om je heen zie je hoge bomen en ervaar je waarom het leven in Noord-Brabant zo aangenaam is.

Als je houdt van rust, privacy en ruimte dan ben je hier aan het juiste adres; dit is een geweldige plek voor jong en oud. Kinderen spelen in de grote tuin en crossen met hun fiets over de onverharde Heistraat. Kinderopvang, basisonderwijs en buitenschoolse opvang is in Moergestel aanwezig en als ze groep 8 verlaten kunnen ze op de fiets naar de middelbare school in Tilburg of Oisterwijk. Rondom Moergestel vind je prachtige natuur met uitgestrekte bossen en vennen en toch woon je op korte afstand van Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Breda en Tilburg. De dorpskern heeft uitstekende faciliteiten waaronder winkels voor je dagelijkse boodschappen en diverse speciaalzaken, ook het centrum van Oisterwijk is op fietsafstand te bereiken.

INDELING

BEGANE GROND
Parkeer je auto in de garage of onder de carport en vervolg je weg naar de ovaalvormige entree van deze magnifieke villa. Openslaande deuren geven toegang tot de hal waar de gebogen lijnen verrassend genoemd mogen worden; de buitenzijde van de villa is immers grotendeels kubistisch qua vormgeving. De hal bestaat uit twee delen en geeft toegang tot de woonkamer, het gastentoilet, de garderobe en de prachtig vormgegeven trap naar de bovenverdieping.
De architect heeft gekozen voor een woonkamer van groot formaat die tegelijk intimiteit etaleert. Aan de zuidzijde is een grote zitkamer met een erker en hoge ramen aan drie zijden; hierdoor is er een optimale verbinding met de tuin. Achter de gebogen wand is een tweede zitkamer met een open haard; jarenlang gebruikt als muziekkamer.
Voor het ontvangen van gasten is de eetkamer de juiste plek. Dankzij de ramen in de voor- en achtergevel valt het daglicht diep naar binnen. Nodig vrienden en familie uit, leg de houtblokken in de open haard en serveer een verfijnd diner die je hebt bereid in de naastgelegen keuken. De op maat gemaakte keukenopstelling is van een tijdloze schoonheid, heeft veel werkruimte en alle benodigde apparatuur is ingebouwd. Naast de keuken is een portaal met de bijkeuken en een deur naar de carport.
In de hoek van de keuken is de toegang tot het wellness-gedeelte. Er is een grote bar met brede schuifpuien waardoor je een optimale verbinding met het terras, de tuin en het buitenzwembad hebt. Verder zijn er een toiletruimte, douche en een sauna aanwezig. Aan de linkerzijde van de villa zijn de fietsenberging en de dubbele garage voor de twee- en vierwielers.
Gelijkvloers wonen is mogelijk dankzij twee ruime (slaap)kamers op de begane grond. De L-vormige kamer is oorspronkelijk ontworpen als werkkamer maar kan uitstekend fungeren als slaapkamer. De tweede slaapkamer heeft een eigen doucheruimte met wastafel.

EERSTE VERDIEPING
Er zijn op deze verdieping drie slaapkamers, twee badkamers en een separate toiletruimte. De master-bedroom heeft het formaat van een hotelsuite en heeft direct toegang tot de badkamer. De ruimte is ingedeeld met een douche, toilet, bidet en een dubbele wastafel. De tweede en derde slaapkamer zijn eveneens ruim van opzet en bieden prachtig uitzicht op de tuin. Vanaf de overloop is de tweede badkamer toegankelijk welke plaats biedt aan een ligbad en een dubbele wastafel.

EXTERIEUR
De villa staat op een mooi perceel van 3.785 m² waar omliggende bebouwing zich op gepaste afstand bevindt. Aan de achterzijde grenst het perceel aan de Heistraat met daarachter prachtig groen. Deze straat is voor auto’s alleen toegankelijk tot aan de oprit van deze villa; hierna is de straat onverhard. Het perceel is toegankelijk vanaf de van Rijckevorsellaan en de Heistraat en biedt ruimschoots parkeergelegenheid op eigen terrein. In de tuin ervaar je veel privacy en rust; je hoort de vogels fluiten en de bomen zachtjes bewegen in de wind. De villa is in een U-vorm gebouwd hetgeen zorgt voor een haast intieme sfeer. Het verwarmde buitenzwembad bij het wellness-gedeelte nodigt uit om baantjes te zwemmen en te relaxen op het naastgelegen terras.

Details

Status
Verkocht
Bouwjaar
1963 verbouwd in 1970 en 2001
Woonoppervlakte
433
Perceeloppervlakte
3785
Inhoud
1726
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
3

Locatie