Veerse Meer 44 - Honders Alting

Bekijk 59 beelden

Veerse Meer 44

Vraagprijs
€ 1.248.000

Aan de rand van De Blaak staat deze mooi vormgegeven villa met een geheel eigen signatuur en de mogelijkheid om wonen met werken te combineren. Deze dubbele functie is er vroeger ook geweest wat u nog kunt zien aan de dubbele entree en de ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Nu is de volledige ruimte in gebruik als comfortabele villa met veel comfort. Verrassende elementen zijn de grote, stahoge ruimte in de kelder en het verwarmde zwembad in de uitstekend onderhouden achtertuin.

Recent zijn meerdere werkzaamheden uitgevoerd, waaronder traprenovatie, vernieuwing van de douche, kamerhoge binnendeuren, wand- en plafond stucwerk, buitenschilderwerk, maar ook zijn er energie-efficiënte upgrades uitgevoerd, zoals gevelisolatie, plaatsen van HR+++ glas (UG waarde 1.0) in gehele pand en het installeren van 15 zonnepanelen.
Door deze werkzaamheden is de woning voorzien van verbeteringen ten aanzien van duurzaamheid. Dit alles maakt dat de woning een energielabel heeft van A+
Genoemde woningverbetering heeft geleid tot een prijsaanpassing die recht doet aan de investeringen van de eigenaar.

Door deze werkzaamheden is de woning voorzien van verbeteringen ten aanzien van duurzaamheid. Dit alles maakt dat de woning een energielabel heeft van A+

De villa grenst aan Stadsbos 013 “Een onontdekte schat in het zuidwesten van Tilburg waar stad en natuur samenkomen. Het grootste stadsbos van Nederland is voorzien van een compleet nieuw wandelnetwerk en mountainbike routes.”grenst aan de achterzijde aan een rustig wandelpad van waaruit u zo het bos in loopt. In de straat komt voornamelijk bestemmingsverkeer en de bebouwing in de omgeving bestaat merendeels uit vrijstaande woningen op ruime percelen. Onderwijs, een winkelcentrum, restaurants, openbaar vervoer en vele sportverenigingen maken het wonen op deze toplocatie zeer aangenaam.

BEGANE GROND
Omdat een deel van de villa voorheen zakelijk werd gebruikt, is er een dubbele entree. Bij de parkeerplaatsen is de eerste entree met een mooie ontvangsthal, waar uw oog valt op de marmeren vloer en de trap naar de eerste verdieping. Aan de rechterzijde zijn de garderobe en het gastentoilet. De tweede entree, die voorheen ten behoeve van het bedrijf werd gebruikt, is aan de voorzijde gesitueerd. Ook hier is een toiletruimte gesitueerd.

De eetkamer is een grote, lichte leefruimte met hoge ramen aan vier zijden en een brede schuifpui naar de tuin. Voorheen werd deze ruimte gebruikt ten behoeve van het zit- en eetgedeelte, nu is dit een imposante eetkamer waar u een grote groep vrienden of familie kunt uitnodigen.

In het hart van de villa is de keuken die het hart van de kookliefhebber in vervoering brengt. De moderne keukenopstelling met kook-/spoeleiland en apparatenwand vormt een mooie combinatie met de massief houten wandopstelling die een knipoog naar het verleden heeft. Net als in de eetkamer is er een schuifpui naar het terras aan de achterzijde.

De villa is aan de linkerzijde fors vergroot, aan de buitenzijde te herkennen aan de donkere gevelbekleding. Voorheen had deze ruimte een zakelijke invulling, wat in de huidige tijd van thuiswerken en ondernemen nog altijd mogelijk is. Qua materiaalgebruik en sfeer merk je niets van een kantoorfunctie. De ruimte is thans in gebruik als woonkamer en er is een aparte ruimte die nu is ingericht met een bureau. Links van de woonkamer is een garage met een sectionaaldeur naar de oprit.

KELDER
In de woonkamer is een trap naar de stahoge kelder die ook zeer goed als hobbyruimte of fitnessruimte gebruikt kan worden. De afwerking van het plafond, de wanden en vloer verkeert in een uitstekende staat. Laat uw dromen werkelijkheid worden, geef uw verzameling de ruimte of biedt de kinderen een eigen tv-/gameruimte van groot formaat.

EERSTE VERDIEPING
De overloop is een kunststuk op zich. De vormen, schuine daken en de mooie raamindeling zorgen voor een ruimte met een fantastische uitstraling. Achter de witte deuren zijn vier ruime slaapkamers, de badkamer en een bergruimte die thans als kleedruimte wordt gebruikt. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, tweede toilet en een tweepersoons wastafelmeubel met dubbele spiegelkast.

EXTERIEUR
De villa vormt de golvende lijn van de erfgrens aan de straatzijde. Aan de rechterzijde zijn drie parkeerplaatsen op eigen terrein en aan de linkerzijde is een oprit naar de garage, van waaruit u rechtstreeks de woonkamer kunt bereiken. De tuin aan de straatzijde is zeer onderhoudsvriendelijk met bestrating, grind en borders met groenblijvende bomen. Zo krijgt de villa alle ruimte om haar schoonheid te etaleren.
De zij- en achtertuin hebben een uitstekende zonligging en optimale privacy. Het verwarmde buitenzwembad nodigt uit om baantjes te zwemmen of te dobberen met een koel drankje binnen handbereik. Het gazon, de groenblijvende hagen en de borders met beplanting zorgen voor een tuin met sfeer. Er zijn meerdere terrassen waardoor u de hele dag in de zon kunt zitten.

BIJZONDERHEDEN
• 30 zonnepanelen
• Gehele woning HR+++ glas
• De woning is in 1993 en 2000 onder architectuur van Ad Smeulders uitgebouwd
• Houten kozijnen, voorzien van isolerende beglazing
• Het buitenschilderwerk is in 2023 uitgevoerd
• De woning heeft dak-, spouwmuur- en vloerisolatie
• Verwarming en warm water via twee cv-ketels (2004 en 2009)
• Vloerverwarming op de begane grond, eerste verdieping, en kelder (in totaal 13 groepen)
• Het zwembad (2004) wordt verwarmd via een licht-water warmtepomp
• Het zwembad voorzien van een jet stream, elektrisch dek en verlichting
• Energielabel A+

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1993
Woonoppervlakte
240
Perceeloppervlakte
692
Inhoud
965
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1

Locatie